De skihandschoenen van Reusch gebruiken we al jaren. Ten eerste omdat ze aantrekkelijk geprijsd zijn. Ten tweede omdat ze gewoon jarenlang meegaan. Zo had ik al jaren Reusch handschoenen Hannah mee op wintersport. Een tijdloos model, wat ieder jaar weer te koop is. In de loop der jaren is de voering dunner geworden, waardoor de handschoen ideaal was voor het (warme) einde van het seizoen.

Dame met Reusch handschoenen Hannah op de piste
Reusch handschoenen Hannah zijn favoriet op mooie dagen

Tijd dus om een paar nieuwe aan te schaffen, wederom model Hannah. Deze bevallen tenslotte al jaren goed. We hebben er een winter mee geskied en nu is het tijd voor de review!

Samenvatting review Reusch handschoenen Hannah

Materiaal: 100% polyester softshell met R-tex membraan.
Pasvorm: zacht, niet te strak, met een instelbare boord.
Boordlengte: lang (over de mouw).
Geschikt voor: dames met slanke handen en lange vinger, nooit zweethanden!
Wat is leuk: zacht materiaal, fijne pasvorm, gaan jarenlang mee.
Wat is minder: redelijk volumineus.
Kopen: laagst gevonden online prijs € 39,95.

Close up van skihandschoenen Reusch Hannah
De handschoenen zijn van zacht softshell materiaal en dragen comfortabel

Volledige review Reusch handschoenen Hannah

Voor onze skihandschoenen test hebben we weer een hele reeks handschoenen uitgeprobeerd. Onder alle omstandigheden namen we ze mee de piste op: met hevige neerslag, op warme dagen en tijdens extreme kou. Deze handschoenen van Reusch zijn favoriet op milde dagen.

Pasvorm

Dit is een comfortabele handschoen. Vanaf het moment dat je ze aantrekt, is daar geen twijfel over mogelijk. Zachte stoffen omsluiten je hand en er is genoeg bewegingsvrijheid. Wel zijn de handschoenen wat volumineus. Hierdoor krijgen we de indruk dat ze misschien te warm zijn. Dat zijn ze niet. Het ademend vermogen van de handschoenen is groot!

Warm en comfortabel

De handschoenen zijn warm. De allerkoudste dag op de piste was het -20 (!!!) graden. Met deze temperaturen zijn de handschoenen niet warm genoeg, maar dat geldt voor de meeste handschoenen. Om gemiddeld genomen dagen bieden deze handschoenen genoeg comfort en warmte.

De handschoenen hebben een dubbele boord (dubbele afsluiting). Je kan ze rond de polsen strak trekken. De lange boord van de skihandschoenen draag je over een jas. Wanneer er veel neerslag valt of veel losse sneeuw op de piste ligt, kan je de uiteinde van de boorden heel snel strakker aantrekken. Zo komt er onmogelijk nog sneeuw via de boorden in je handschoen terecht.

Door de boorden wat minder strak te sluiten, kan je tevens snel warmte afvoeren uit de handschoen. Ideaal wanneer je last krijgt van (te) warme handen.

reusch skihandschoenen hannah
De boorden Reusch skihandschoenen Hannah vallen ruim over de mouwen

Conclusie review Reusch skihandschoenen Hannah

De handschoenen dragen comfortabel, zijn warm en zeer aantrekkelijk geprijsd. Daarbij gaan deze handschoenen jarenlang mee zonder afbreuk te doen aan comfort. Na een paar keer wassen merken we wel dat de voering ‘dunner’ wordt. De handschoen zit wat ruimer en biedt minder warmte. Voor ons helemaal niet vervelend, want we hebben geen last van koude handen op de piste.

De handschoenen zijn waterdicht en winddicht en voelen solide. Omdat ze wat volumineus zijn heb je iets minder gevoel van ‘grip’. Een rits open of dicht maken gaat dan ook niet makkelijk met deze handschoenen aan. Maar daar zijn ze uiteindelijk natuurlijk ook niet voor bedoeld 😉

Bijkomend voordeel is dat de handschoenen weinig onderhoud vergen. In tegenstelling tot (heel veel) andere handschoenen en wanten bevat Reusch Hannah geen lederen elementen. De handschoenen kunnen zo in de wasmachine (wel met speciaal wasmiddel wassen om het waterdichte en ademende vermogen te behouden) en ze zijn weer schoon.

We hebben geen betere handschoenen gevonden onder de € 50,-.  Wij kochten deze handschoenen bij Pluto Sport, waar veel wintersportkleding tegen aantrekkelijke prijzen verkocht wordt. Zo kostten deze handschoenen slechts € 39,95.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dik pak sneeuw onderweg naar skigebieden. Tot wel 1 meter sneeuw verwacht!
Ook interessant
Review: Hema skisokken uitgebreid getest