Stox skisokken komen veel voorbij op social media. Misschien komt dit omdat ik sowieso altijd op zoek ben naar nieuwe gear en skikleding, maar ik kon deze winter echt niet langer om dit relatief nieuwe skisokkenmerk heen. En dus bestelden we twee paar Stox skisokken om ze eens uit te proberen. Dat resulteerde sowieso in opname in onze skisokken test, want ondanks dat het dragen van deze sokken ‘even wennen’ is, behoren ze al snel tot de faovrieten. In deze review lees je waarom.

Samenvatting van review Stox skisokken

Materiaal: 56% polyamide, 35% merino wol en 9% elastaan.
Pasvorm: mega strakke skisokken met compressie.
Wat is leuk: dankzij compressie geen last van kramp of koude voeten.
Wat is minder: ze zitten wel echt heel erg strak en gaan daardoor niet makkelijk aan.
Stox skisokken kopen: voor 39 euro online te koop.

review stox skisokken met compressie
De dunne skisokken zitten strak om de voeten en kuiten.

Volledige review van Stox skisokken

Stox Energy Socks is een relatief nieuw (sinds 2015), Amsterdams sokken merk. De sokken zijn erop gericht de bloedcirculatie in de benen te stimuleren en zo te zorgen voor een maximale zuurstofcapaciteit van de spieren. Daardoor worden afvalstoffen sneller afgevoerd, waardoor je je fitter en vitaler voelt. De technologie is ontwikkelt in samenwerking met een team van vaatchirurgen en textiel ingenieurs om het optimale resultaat te bereiken.

Tot zover het theoretische verhaal achter Stox skisokken. Maar nu naar de praktijk…

Pasvorm

Stox Energy Socks zitten heel erg strak, vooral de eerste keer is dit echt even wennen. Je trekt ze ook niet even snel aan, je moet hier echt even voor gaan zitten en ze op de juiste manier op en afrollen. Wanneer je deze techniek eenmaal te pakken hebt, gaat het wel steeds sneller. De eerste keer ben ik opgelucht als ik de sokken na een dag op de piste eindelijk uit kan doen. De afdrukken staan in mijn kuiten. Nu heb ik best wel aanwezige kuiten, maar heel dik zijn ze ook niet.

De volgende dagen zitten ze steeds beter. Ze blijven strak, zeker de bovenste rand, maar ik ben eraan gewend en ik kan ze hele dagen dragen. Ik besluit ze zelfs aan te trekken tijdens een wintersport met het vliegtuig, vanwege het lange zitten. Waar ze overigens ook goed bij van pas komen!

Warm

Het materiaal van deze skisokken is dun. Het lijkt op een technische skisok en het is nog dunner dan de Falke SK4. Toch zijn deze skisokken opvallend warm. Dit moet dus wel komen door het compressie effect van de sokken. Zelfs mijn tenen worden niet te koud. Omdat de sokken zo dun zijn, voelen ze ondanks de warmte niet klam of zweterig aan. Ook niet op warmere dagen.

Lekkere kleuren

Mijn Stox skisokken zijn blauw / roze. Nu is dit technisch gezien natuurlijk totaal onbelangrijk, maar mijn oog wil ook wat. En daarbij vind ik mijn skisokken makkelijk terug in de gehele wirwar van skisokken die na een week ontstaan is.

Review Stox skisokken op de piste
Fijne skisokken voor lange dagen op de piste

Conclusie Stox skisokken met compressie

Ik vind dit vooral fijne skisokken wanneer ik lange dagen op de piste wil maken of even keihard kilometers wil knallen. Wanneer ik een bovengemiddelde inspanning (in mijn benen) verwacht, dan grijp ik als eerste naar deze skisokken. Mijn advies is, om de skisokken te wassen voor het eerste gebruik. Dan zitten ze de eerste keer misschien net iets minder strak. Voor fanatieke skiërs, koukleumen of mensen die kramp ervaren tijdens het skiën is dit een fijne skisok. Voor mensen wat grote kuiten of wintersporters die liever een wat dikkere skisok hebben zijn deze specifieke skisokken wat minder geschikt. Je koop de sokken voor 39 euro online.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Eén met de piste dankzij de nieuwe skicollectie van Colmar
Ook interessant
Beleef de perfecte combi van wintersport en cultuur in het veelzijdige Graz