Ook voor kinderen is skihelm met vizier enorm in opkomst. In de skigebieden zie je steeds meer kinderen met vizierhelmen op de piste. De opkomst is zichtbaar onder kinderen voor alle leeftijden, maar met name voor kinderen met een bril. Een vizier past namelijk in de meeste gevallen over een gewone bril. Voor komende winter hebben wij daarom een aantal kinder skihelmen met vizier getest. Hieronder vind je de beste skihelmen met vizier voor kinderen.

Samenvatting: beste kinderskihelm met vizier top 3

  1. Atomic Savor Visor Jr - beste vizierhelm voor kinderen.
  2. Alpina Zupo Visor - beste skihelm met vizier voor kinderen met bril.
  3. Salomon Grom - kinder snowboardhelm met vizier

skihelm met vizier kind

Skihelm met vizier voor kinderen

Een skihelm met vizier is voor kinderen uitermate handig wanneer zij een bril dragen. Het vizier gaat namelijk zo de bril heen. Bovendien kan je geld besparen door een kinderskihelm met vizier te kopen. Overleg wel even met je kind, of laat hem van tevoren passen. Sommige kinderen vinden een skihelm met vizier geweldig, anderen vinden het helemaal niks. Onze kinderen vinden het wel cool. Ze voelen zich net robot of astronaut met hun vizierhelmen. Maar ze hebben ook nog altijd een losse skihelm en skibril tot hun beschikking waarmee ze afwisselen.

Hieronder hebben we een paar lichte, comfortabele en veilige vizierhelmen voor kinderen geselecteerd.


Atomic kids Savor - beste kinder vizierhelm

Type lens: Flash lens, goed zicht bij bewolking en zonnige dagen.
Wat is leuk: fijne pasvorm en verkrijgbaar in veel kleuren
Wat is minder: demping op de oren zorgt voor slecht luisteren.
Kopen: voor €179,95 bij verschillende webshops.

Deze helm is qua uitstraling favoriet. De toffe kleuren het stoere design vallen in de smaak. Ook deze helm gaat daarom regelmatig mee de piste op. Hij ziet er natuurlijk ook gewoon heel stoer uit. Kinderen kunnen het vizier met veel gemak (met 1 hand) bedienen. Het glijdt zeer soepel open en dicht. Enig nadeel? Kinderen schijnen iets minder goed te horen met deze helm op. Al is dat vooral een nadeel voor de ouders. Daarbij is dit een prijzige helm, de duurste uit onze test.


Alpina Zupo Visor - voor brildragende kinderen

Type lens: Quattroflex Mirror spiegelende lens in categorie 2.
Wat is leuk: veilige helm, makkelijk te bedienen.
Wat is minder: helm heeft geen MIPS bescherming.
Kopen: voor € 139,95 in verschillende kleuren.

Een skihelm met vizier voor kinderen met bril. Dit vizier gaat ruim over de bril heen. En je kind kan het vizier zelf bedienen. De helm is voorzien van ruime comfortabele voering en draagt daardoor comfortabel. Ook ventilatie is ruimschoots aanwezig. Omdat de helm geschikt is voor de kleinste wintersporters biedt dit uitkomst voor kinderen waarbij de skibril altijd scheef zit over aan de clip achter de bril hangt. Met deze vizierhelm schuiven ze het vizier zelf omlaag en omhoog.


Salomon Grom - kinder snowboardhelm met vizier

Type lens: oranje vizier (beide cat. 2).
Wat is leuk: stoer en vertrouwde Salomon kwaliteit.
Wat is minder: draaiwiel in plaats van Custom Air.
Kopen: bij verschillende webshops voor 99,95 euro.

Een snowboardhelm met vizier voor kinderen, Salomon heeft hem gewoon! Maar deze vizierhelm voor kinderen kan natuurlijk ook heel goed door stoere skiërs gebruikt worden. Hij is er in zwart, blauw of paars. Altijd met oranje vizier in categorie 2. Makkelijk te bedienen, licht van gewicht, comfortabel op het kinderhoofd. Oh ja, Salamon Grom is ook nog geschikt voor brildragers. En hij is met € 99,95 heel vriendelijk geprijsd.


Tips voor het kopen van een kinder skihelm met vizier

Een kinderskihelm of snowboardhelm met vizier is een duurzame investering waar je kind meerdere jaren plezier van beleeft. Wanneer je een vizierhelm gaat kopen, is het daarom belangrijk om aandacht aan onderstaande punten te besteden.

  • de maat van de helm
  • het vizier
  • draagcomfort en pasvorm

Hieronder worden de aandachtspunten verder toegelicht.

De maat van de vizierhelm voor je kind

De maat is het belangrijkste aandachtspunt en eerste uitgangspunt bij de selectie van jouw helm. Alleen een goed passende skihelm biedt voldoende bescherming wanneer je kind valt. Wanneer een helm goed past, beweegt hij niet als je kind met zijn hoofd beweegt. Twijfel je over de maat? Bekijk dan onze handige maattabel voor skihelmen.

Het vizier van de kinderskihelm

Uiteraard stel je eisen aan het vizier. Wil je een fotochromatisch vizier, vizier dat je zelf kan verwisselen of heb je genoeg aan 1 (doorgaans oranje) vizier? Daarnaast kunnen de lenzen nog gepolariseerd worden waardoor weerkaatsing op de sneeuw verdwijnt.

Kies het juiste vizier voor je kind

Kleur vizier Voor weertype % licht doorlatend
geel zware bewolking, hevige sneeuw 80-100%
roze / amber normale bewolking, lichte tot gemiddelde sneeuw 43-80%
oranje lichte bewolking 18-43%
Bruin onbewolkt en zonnig 3-18%
Pasvorm en comfort

Pas een skihelm altijd voordat je op wintersport gaat! Wanneer een skihelm niet lekker zit, te ruim is of knelt, ruil hem dan altijd om. Een helm moet lekker zitten, je kind heeft hem straks hele dagen op zijn of haar hoofd. Doordat de meeste skihelmen een ruim verstelbare maat hebben, gaat een skihelm met vizier doorgaans zo'n 3 tot 5 jaar mee. Daarna moet je de skihelm vervangen.

Nolan skitechniek in de poeder sneeuw

Online een skihelm met vizier voor kinderen kopen

Je kunt gerust online een kinderskihelm met vizier kopen. Om zeker van je aankoop te zijn volg je deze drie stappen:

  1. Meet eerst de omtrek van het hoofd om de maat te bepalen (omtrek in cm = maat skihelm).
  2. Kies vervolgens het vizier dat je wil (kleur en categorie).
  3. Kies tot slot een skihelm uit in je favoriete webshop.
Webshops om online een skihelm met vizier te kopen

Betrouwbaar en met gemak online een helm kopen? En als deze niet past de skihelm gewoon terug kunnen sturen? Zonder gekke regels of kleine ongemakkelijke lettertjes. Bij onderstaande webshops vind je een uitgebreid aanbod van goede merken en kan je handig selecteren op de voor jou belangrijke criteria:

80+ vizierhelmen
vanaf € 74,95

10+ vizierhelmen
vanaf € 99,95

25+ vizierhelmen
vanaf € 59,95

Door bij deze webshops te winkelen, koop je veilig en betrouwbaar online een kinder skihelm met vizier. Je hoeft je geen zorgen te maken over retouren of het terugkrijgen van betaalde bedragen.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Voor het eerst op wintersport? Dit maakt Skicircus de beste optie
Ook interessant
6 vet herkenbare momenten tijdens een wintersport met kinderen