Ben je op zoek naar een skibril waarmee je onder alle omstandigheden de piste op kan? En wil je niet te veel betalen? Dan is de Sinner Avon iets voor jou. Voor iets meer dan 100 euro koop je een skibril met twee verschillende lenzen. Een voor mooi weer en een voor dagen waarop het sneeuwt of bewolkt is. Wij hebben de Sinner Avon de afgelopen tijd uitvoerig getest. De resultaten daarvan lees je in deze uitgebreide review.

Uitgebreide review van de Sinner Avon skibril.
Uitgebreide review van de Sinner Avon skibril.

Samenvatting review Sinner Avon skibril

Type: skibril met verwisselbare lens (magneetsysteem).
Pasvorm:
uniseks skibril voor normaal tot smal gezicht.
Kleur lens:
blauw (categorie 3) en oranje (categorie 1)
Type lens: cat. 3 voor zonnig weer en cat. 1 voor bewolking / neerslag
Wat is leuk: prijs / kwaliteit en eenvoudig lens wisselen.
Wat is minder: verstelband schiet soms los van frame en lens.
Kopen: voor 129,- hier.

Skibril en skihelm bij de skilift: blauwe lens
Sinner Avon skibril getest op zonnige en mistige dagen.

Volledige review Sinner Avon skibril

Sinner Avon wordt geleverd met twee verschillende lenzen. Een oranje lens voor dagen met bewolking / sneeuwval en een blauwe lens voor zonnig weer. De lens die niet gebruikt wordt, bewaar je in het opbergzakje waarin ook de skibril bewaard wordt.

Eenvoudig lens wisselen

Het wisselen van de lenzen is echt super eenvoudig. Het frame en de lenzen zijn voorzien van een magneetstrip. We kunnen de lenzen er zo uit drukken en de nieuwe lens zit er echt in no-time weer op. Hierbij zorgt de magneetstrip dat de lens niet alleen goed vast zit, maar ook op de juiste manier. Het wisselen van lens gaat zo snel dat we het zelfs op de piste of in de skilift kunnen doen.

Pisteplan in skilift. Waarheen
Een lens wisselen kan zelfs in de skilift.
Blauwe lens (categorie 3)

Op dagen met veel zon, is de blauwe lens favoriet. Deze categorie 3 lens filtert een behoorlijke hoeveelheid licht. Hierdoor geeft de lens zelfs bij lichtgevoelige ogen veel rust. Op het moment dat we de schaduw in skiën, of wanneer de zon achter de wolken verdwijnt, is het contrast wel een stuk minder. Maar daarvoor hebben we gelukkig de oranje lens.

Oranje lens (categorie 1)

Dankzij de oranje lens is contrast op de piste goed zichtbaar op momenten met meer bewolking. Zo zien we ook veel diepte en kunnen we de piste goed inschatten. Iedere hobbel of buckel op de piste is duidelijk zichtbaar. Zelfs bij laaghangende bewolking en mist ervaren we een uitstekend zicht.

Sinner skihelm en skibril bij mistig weer. Gekleurede lens
We zien veel contrast met de oranje lens.

Pasvorm en comfort

Sinner Avon heeft heeft een aangename pasvorm. Het ‘one size fits all’ formaat van het frame past eigenlijk bij iedere wintersporter en iedere helm. Wij dragen deze skibril voornamelijk in combinatie met skihelm ‘Sinner Silverton’, dat sluit perfect op elkaar aan. Maar ook in combinatie met helmen van andere merken sluit deze bril goed aan en ontstaat er geen ‘goggle gap’.

Sinner skibril zon - gastein
De skihelm en skibril sluiten perfect op elkaar aan.

Conclusie review Sinner Avon

Wanneer je op zoek ben naar een skibril met een goede prijs / kwaliteit verhouding, is Sinner Avon een uitstekende keuze. Voor iets meer dan 100 euro koop je een skibril waarmee je onder alle omstandigheden de piste op kan. De twee lenzen zijn van prima kwaliteit en door de magneetsluiting is het wisselen echt eenvoudig.

Sinner Avon is onder meer verkrijgbaar via deze webshop. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en designs.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vanaf november 2021 winterbanden verplicht in Frankrijk
Ook interessant
Zo geniet je nog meer van je familie wintersport in Innsbruck