Winter is coming, of misschien al bijna happening. Ga je bijna op wintersport? Dan zul je je vast en zeker druk maken over wat je allemaal wel (en ook niet) moet meenemen. Of je hebt een standaard lijstje. Maar ook die kunnen niet helemaal volledig zijn. Hieronder geven we je een overzicht van alle kleding die je mee neemt op vakantie. Heb je sommige kledingstukken niet, of zijn sommige aan vervanging toe? Ga shoppen!

We gaan van hoofd, naar schouders, naar knie en naar teen. Een welbekend riedeltje en daarom makkelijk te onthouden. Simpelweg van boven naar beneden riedelen en je bent zo door je checklist heen. Let op, wintersportuitrusting die je op de piste nodig hebt (helm, snowboard, ski’s, ski- of snowboardschoenen enz.) hebben we niet meegenomen. Hiervoor verwijzen we je naar dit overzicht.

Hoofd

Muts, sjaal en of buff. Belangrijke kledingstukken om je hoofd warm te houden.

winterjassen
Een goede skijas is onmisbaar.

Schouders en bovenlichaam

Een ski of snowboardjas. Eentje van hoogwaardige kwaliteit die comfortabel zit (je moet er immers het overgrote deel van de dag in zitten) is aan te raden. Wil je stijlvol en een goede winterjas voor op de piste? Bekijk dan de jassen van Airforce. Ook handig: zorg dat je wat laagjes onder je jas aan kunt doen. Zo kun je het extra warm hebben tijdens de koude tochten over de pisten. Handig om in de gaten te houden is de zogenaamde ‘waterkolom’ van de jas. Met deze eenheid wordt aangegeven hoe waterdicht de jas is en of je ‘droog’ door de sneeuw kunt lopen tijdens een wandeling.

Over wandelen gesproken: een fleece trui, maar ook een comfortabele (vrijetijds) trui mag niet ontbreken. Als je veel uit eten gaat, dan is een netter bovendeel misschien wel handig. Zeker als je wat chiquere restaurants wilt bezoeken. Maar wees gerust, je hoeft niet over de top te gaan, want de meeste restaurantgangers zullen niet extreem overdressed zijn.

(Handen)

Vergeet je goede handschoenen of wanten niet. Deze zijn praktisch onmisbaar als je buiten bent. En dan hebben het niet alleen over het dragen van handschoenen tijdens het wintersporten, maar ook bij het wandelen. Echte skihandschoenen zijn in het algemeen iets sterker dan reguliere handschoenen die je in Nederland zou dragen. Skihandschoenen beschermen je ook tegen de scherpe randen van je snowboard en ski’s.

Knie

Een goede skibroek of snowboardbroek is net zo belangrijk als een goede jas. Vallen is een onderdeel van wintersport en als het gebeurt hoop je dat je een goede broek aan hebt. Een joggingbroek of thermo ondergoed onder je ski of snowboardbroek dragen en je bent klaar voor de koude winterse dagen op de piste.

Ook niet onbelangrijk: onderbroek, pyjama en eventueel zwemkleding als de accommodatie zwemfaciliteiten heeft.

Teen

Koude voeten tijdens de wintersport is geen pretje, dus zorg voor goede sokken en vooral voor goede skisokken. Zorg dat je in ieder geval elke dag weer schone sokken aan kunt doen.

Schoenen, slippers of pantoffels. Zorg voor een paar dikke schoenen, zodat je in je vrije tijd ook naar buiten kunt zonder tenen te verliezen aan de kou. Ook voor binnen is het lekker om op slippers of warme pantoffels te lopen.

Overig

Natuurlijk zijn er nog veel de nodige accessoires die je moet of kunt nemen naar wintersport. Voorbeelden hiervan: een zonnebril, rugtas en wellicht handdoeken als je kiest voor een vakantiehuisje i.p.v. een hotel.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Thermobroek voor wintersporters
Ook interessant
7 hotels voor een ultiem romantische skivakantie