Dames opgelet! Wie deze winter de piste af wil met een stijlvolle, vrouwelijke skibril voor alle weersomstandigheden, moet beslist deze review van Julbo Destiny lezen. Ik mocht deze skibril de afgelopen weken testen en dat heb ik gedaan. Van de zonnige dagen in oktober, tot de donkere dagen in december. En van zonovergoten pistes tot grauwe dagen met bewolking. Damesskibril Destiny was mijn trouwe metgezel de afgelopen weken. Vandaag vertel ik alles over mijn persoonlijke ervaring. En mocht je naar aanleiding van deze review nog vragen hebben, schroom dan niet en stel ze onder dit artikel!

Julbo Destiny getest
Julbo Destiny ideaal onder alle weersomstandigheden.

Samenvatting review Julbo Destiny skibril voor dames

Pasvorm: Julbo skibril voor dames met een smal gezicht.
Kleur lens: meekleurende lens met roze tinten.
Type lens: : REACTIV categorie 1-3 High Contrast meekleurende lens.
Wat is leuk: goed zicht onder alle weersomstandigheden, aantrekkelijke prijs.
Wat is minder: niet geschikt voor brildragers.
Julbo Destiny kopen: voor 144,95 euro online verkrijgbaar.

Volledige review Julbo Destiny skibril voor dames

Het Franse Julbo verrast ieder jaar met nieuwe, innovatieve ontwikkelingen. De laatste jaren is de focus op dames versterkt. Een ontwikkeling die ik van harte toejuich. De meeste exclusieve skibrillen zijn gericht op de mannelijke sporter. Hierdoor is de pasvorm vaak te groot voor mijn gezicht. Omdat ik toch graag met het beste materiaal op de piste staan, heb ik regelmatig met een te grote skibril geskied. En dat is niet fijn. Vorig jaar verraste Julbo al met de Shadow. Julbo Shadow was hét antwoord voor veeleisende vrouwelijke wintersporters met een smal gezicht. Dit jaar is dat Julbo Destiny. Destiny is vriendelijker geprijsd (144 euro in plaats van 199 euro) en, zoals Julbo zelf verkondigt, een feestelijke viering van je vrouwelijkheid. Dit alles zonder in te leveren op kwaliteit, functionaliteit en comfort.

Pasvorm Julbo Destiny

Damesskibril Julbo Destiny heeft een vrouwelijke pasvorm. Hiermee bedoel ik voornamelijk dat de bril niet te groot is en op een smaller gezicht goed past en afsluit. Voor veel dames zal dit een verademing zijn, omdat de bril daardoor niet zo op de neus drukt. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor een lelijke afdruk op je gezicht wanneer je de skibril even afzet.

Optimaal zicht, onder alle omstandigheden

De skibril is voorzien van zogenaamde Reactiv 1-3 lenzen. Dit houdt in dat de lens zich automatisch aanpast naar de weersomstandigheden. Zo biedt de bril bescherming in categorie 1 tot en met categorie 3. Grofweg heb je goed zicht op zonnige dagen, tot bewolkte dagen. De enige omstandigheden waaronder ik minder goed zicht ervaar, is aan het einde van de dag, wanneer de zon onder is. Dan is het contrast op de piste echt weg. Maar dat is met elke skibril het geval.

Omdat de skibril zich aanpast naar de omstandigheden op de piste, merk je dit op zonnige dagen wanneer je de schaduw in skiet. Door de grote hoeveelheid zon, kleurt de lens donkerder. Wanneer je dan met grote snelheid de schaduw in skiet, heeft de bril even ‘aanpassingstijd’ nodig. Met hardop tellen kwam ik op tussen de 8 en 15 seconde uit. Razendsnel dus, maar wel iets om rekening mee te houden.

Julbo Destiny heeft een vrouwelijke pasvorm.
Vrouwelijke pasvorm.

De skibril die niet beslaat

Warme dagen op de piste zijn met Julbo Destiny geen probleem, deze skibril beslaat niet. Ook niet met een mondkapje 😉 Wanneer je een lange rit met de lift maakt, waarbij je je mondkapje op hebt, blijft je bril goed zicht bieden. Je kan dus bij het uitstappen direct verder wintersporten. Dat is in deze tijden toch een fijn detail!

Vrouwelijke touch

Zoals eerder gezegd, heeft Julbo de laatste jaren een focus op damesproducten. Het merk laat als een van de weinige outdoormerken zien dat premium producten en een vrouwelijke design heel goed samengaan. De lens met roze tinten en de subtiele bewerking van de band geven skibril Destiny een subtiele ‘feminine touch’. Daarbij kan deze skibril tegen een stootje. Dat is wel zo fijn voor iedereen die lange dagen maakt op de piste.

warm op de piste
Skihelm en skibril: Julbo. Skipak: Colmar.

Conclusie Julbo Destiny damesskibril

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar wat blijft het een verademing om een vrouwelijke skibril is deze kwaliteit te treffen! Julbo Destiny is wat mij betreft een van de beste skibrillen voor dames. Samen met Julbo Luna zijn dit mijn absolute favorieten. Julbo Destiny is daarbij aantrekkelijk geprijsd. Voor 144 euro koop je in dit geval een stijlvolle skibril met meekleurende glazen. Hierdoor heb je onder alle omstandigheden altijd het beste zicht op de piste. Wat mij betreft is dit een absolute no-brainer voor dames die op zoek zijn naar een nieuwe skibril.

 

 

Disclaimer
Het testen van producten en publiceren van reviews is voor ons een serieuze zaak. Wij testen de producten uitvoerig en gaan niet over één nacht ijs (of sneeuw). Voor het schrijven van reviews ontvangen wij doorgaans een vergoeding of het product zelf. Deze vergoeding is puur voor de tijd die wij investeren en staat los van de inhoud van de review en ons oordeel.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Gear Guide: skikleding & gear test
Ook interessant
Beste skihelm kind – top 6 skihelmen voor kinderen