Wintersport Saalbach-Hinterglemm

Wintersport in Saalbach HinterglemmSaalbach-Hinterglemm is al jaren één van de populairste wintersport bestemmingen voor Nederlandse wintersporters. En dat is niet zo gek, het is één van de compleetste en meest uitgebreide skigebieden van Oostenrijk. Hoewel Saalbach en Hinterglemm vaak in één adem worden genoemd zijn het toch aparte dorpen. In Hinterglemm zul je veel Nederlandse wintersporters aantreffen terwijl je in Saalbach ook veel Duitsers tegenkomt.

Wintersport Saalbach-Hinterglemm tips

  • De leukste après skibar van Saalbach Hinterglemm is het Hexenhaus
  • Als je de drukte van Saalbach en Hinterglemm wilt ontlopen, maar wel wilt genietenvan het geweldige skigebied, zoek dan een hotel op appartement in Leogang. Dit dorp ligt in een ander dal, maar is via skiliften wel verbonden met het skigebied van Saalbach-Hinterglemm.
  • De langste afdaling van het skigebied is de “Jausern” deze blauwe afdaling is 7 kilometer lang.
  • Saalbach-Hinterglemm is een geweldige wintersport bestemming voor gezinnen met (wat oudere) kinderen
  • Er zijn maar liefst 14 dalafdalingen in Saalbach-Hinterglemm. Hierdoor kun je altijd in de zon een dalafdaling doen. (of juist als het heel warm is de zon ontwijken).

Skigebied Saalbach-Hinterglemm

Het skigebied van Saalbach-Hinterglemm is ruim 200 pistekilometer groot. Het overgrote deel daarvan is rood of blauw. Voor kinderen tot 6 jaar is een skipas gratis.

Skigebied Saalbach-Hinterglemm

 

Appartementen en hotels in Saalbach-Hinterglemm

 

Als je op tijd boekt, is het niet zo moeilijk om een appartement in Saalbach-Hinterglemm te vinden. Er is een groot aanbod van appartementen en hotels in Saalbach-Hinterglemm. Via Tiscover, een Oostenrijkse reisorganisatie kun je eenvoudig je hotel of appartement in Saalbach-Hinterglemm boeken. Als je hieronder de begin- en einddatum van je vakantie invult, dan krijg je vanzelf een lijst met beschikbare accomodatie in Saalbach-Hinterglemm.