Oostenrijk is hét land van de après-ski en zo is in het enorme skigebied Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een après-ski tent niet te missen. In bijna elke berghut van het skigebied wordt aan het einde van de dag de volume een tandje harder gezet. Dan gaan de aperol spritzen (een echte favoriet in de apres-ski) over de toonbank en geniet iedereen op zijn manier van het einde van de skidag.

Apres ski in Saalbach Hinterglemm = Goassstall!

Als we het over goede apres ski in Oostenrijk hebben, dan is de Goassstall wel nummer één. Deze houten feesttent ligt direct aan de dalafdaling (piste 32a) waardoor je nog net niet de tent zelf in skiet. Aan het einde van de middag staat het bomvol buiten op het zonneterras. Man, vrouw, jong en oud. Iedereen verzamelt hier om onder het genot van een lekkere Weissen de zon achter de bergen te zien zakken.

apres ski saalbach
Apres ski in de Goassstadl is niet te missen.

Wallegalm in Hinterglemm

Nog een gezellige après-ski tent in Hinterglemm van grote omvang is de Wallegalm (Piste 51). Wanneer de zon schijnt, sta je hier heerlijk te genieten van de muziek op het grote binnenterras. En als het minder weer is gaat de gigantische overkapping eroverheen en beleef je een net zo leuke sfeer als met zon.

Bij de Wallegalm is een skybox, een speciaal zonneterras met wanneer nodig verwarming. Dit is de plek voor de dagelijkse après-ski, dus het is sowieso de moeite waard om hier een kijkje te gaan nemen.

bier tijdens de apres ski in saalbach
Bier of liever schnapps?

Live muziek in de Hinterhag Alm

Ben jij een liefhebber van live muziek? Dan zul je de Hinterhag Alm geweldig vinden. In deze charmante, oude berghut speelt iedere dag een band bekende Duitse en Engelstalige hits. De Hinterhag Alm is klein en vol, maar vooral erg gezellig. Het publiek is erg internationaal, toen wij er waren, waren er veel Duitsers, Denen, Zweden en Noren. Maar natuurlijk ook een aantal Nederlanders.

De Hinterhagalm vind je net onder het bergstation van de Turmlift, vlakbij het centrum van Saalbach.

Apres ski in Saalbach
Après Ski Saalbach: Live muziek in de Hinterhag Alm.

Liever wat meer Oostenrijkse gemütlichkeit?

De Wallegalm en Goassstall zijn drukbezochte apres ski locaties met een hoog feestgehalte. Maar er zijn ook plekken waar het er een stuk rustiger aan toegaat. Ideaal voor wie meer houdt van een een drankje met wat meer Oostenrijkse gemütlichkeit. Daarvoor zijn de Hendl Fischerei (Leogang, Piste 212), Wieseralm (Saalbach, Piste 70) en Panorama Alm (Saalbach, Piste 155-160) perfecte hutten om een borreltje te drinken. Bij alle drie is het heerlijk om je ski dag af te sluiten met een heerlijke glühwein of specialiteiten van het huis.

hendlfischerei
Apres ski bij de Hendlfischerei.

Apres ski in Fieberbrunn

Een tip om mee te geven als je Fieberbrunn zit; dit gebied is alleen op snelle manier verbonden door middel van de pistes. Apres-ski in Saalbach of Hinterglemm wordt dan een stukje lastiger, maar ook Fieberbrunn heeft zijn eigen skihutten om je dag met een drankje af te sluiten.

apres ski in de enzian hutte in saalbach hinterglemm
Prima sfeer in de Enzianhutte in Fieberbrunn.
Onze favoriete apres ski in Fieberbrunn

Zo heb je de S4, een wat rustigere gezellige bar met terras eraan vast of de Enzianhütte, een ronde witte tent 100m boven de S4. In de S4 draait een DJ alle hits die je maar kunt wensen en ook deze bar is voor jong en oud. Gezellig om met de hele familie de dalafdaling (Piste 101, 102, 105 of 110) te maken en hier je skidag te eindigen.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skihelm kopen, waar moet je op letten?
Ook interessant
YES! Na 10 weken eindelijk weer wintersporten