Wintersport in Zweden, dan heb je toch meteen een betoverend winterlandschap voor ogen? Stel je voor dat jij straks met je gezin in dat sprookjesachtige decor met een dik pak sneeuw aan het skiën of snowboarden bent. De kinderen die met rode wangen van geen ophouden weten. Samen zoeven door de knisperende sneeuw. De blik op besneeuwde naaldbomen en bevroren meren. Een sprookje! Belevenissen maak je samen, en zeker weten dat jullie het nog jaren hebben over die magische wintersport in het land van Abba, Ikea en Pippi Langkous.

Stöten en Salen: sneeuwzekere familietoppers

Maak je geen zorgen over de sneeuwzekerheid in Zweden. Al vroeg in het seizoen is het landschap winterklaar. In de skigebieden Stöten en Sälen toveren de witte vlokken het berglandschap om tot prachtige wintervergezichten.

Stöten en Salen: sneeuwzekere familietoppers (Foto: BBI Travel)

Voor een sneeuwrijke familievakantie zijn Stöten en Salen twee perfecte bestemmingen . Ouders met jonge én oudere kinderen kunnen zich volledig uitleven. De Zweden doen er alles aan om kinderen onvergetelijk sneeuwplezier te bezorgen. Er zijn zelfs speciale kinderskigebieden. Uniek: op je latten of board door de enige McSki ter wereld, het kan in skigebied Lindvallen (Sälen)!

En de reis ernaar toe is een stuk korter dan je denkt. Met BBI Travel vlieg je vanaf Schiphol of Groningen Airport Eelde binnen twee uur naar Scandinavian Mountains Airport. Hiervandaan brengt een inbegrepen transfer je binnen 25 minuten naar Sälen en Stöten. Dat is een stuk sneller dan naar de meeste bestemmingen in de Alpen.

Skiregio Sälen: maximaal winterplezier voor de hele familie

Gezinnen met jonge kinderen hebben het altijd naar hun zin in de regio Sälen, het grootste skigebied van Zweden. Sälen, dat ligt in de regio Dalarna, bestaat uit vier skigebieden die in totaal 116 km aan afdalingen omvatten: Lindvallen, Tandådalen, Hundfjället en Högfjället.

Vooral het skigebied van Lindvallen is een waar familieparadijs. Het heeft een groot kinderskigebied en het Experium, een entertainmentcentrum met onder meer een zwembad met glijbanen, bowling en wellness-faciliteiten. Zelfs op culinair gebied heeft deze regio heel wat in petto. In Sälen kan je naast de enig McSki ter wereld, kiezen uit maar liefst 50 verschillende restaurants.

Sälen is een echte familiebestemming. (Foto: BBI Travel)

Gevorderde wintersporters kunnen in Sälen uit de voeten op de rode en zwarte pistes van skigebied Tandådalen. Snowboarders kunnen zich uitleven in 5 (!) snowboardparken, coole winterspeeltuinen voor de vetste tricks.

Stöten: klein familie skigebied

Stöten, dat ook in Dalarna ligt, is nog zo’n typisch familieskigebied. Niet voor niets is het een van de meest geliefde bestemmingen van alle skigebieden in Zweden. Het skigebied telt 30 kilometer aan pistes waarvan het overgrote deel bestaat uit eenvoudige groene en blauwe afdalingen die tussen de bomen door kronkelen.

Ook gevorderde wintersporters en freeriders vinden in het sneeuwzekere Stöten meer dan genoeg uitdaging in de paar off-piste- en zwarte afdalingen. Wachttijden bij de skiliften zijn er niet of nauwelijks, dus je kunt hier lekker veel meters maken.

Åre: geschikt voor elke wintersporter (Foto: BBI Travel)

Bijna alle accommodaties in Stöten liggen direct aan de piste. Daarnaast heeft het skigebied veel voorzieningen speciaal voor gezinnen: kinderopvangfaciliteiten, skischolen voor kinderen en speciale kinderpistes waar jonge skiërs en snowboarders veilig kunnen oefenen. De koude berglucht en al die pistekilometers maken natuurlijk hongerig en dorstig. Gelukkig zijn er in het gebied veel restaurants waar je energie kunt bijtanken. Er zijn zelfs drie plekken waar je kunt barbecueen op de piste!

Ga jij deze winter naar Zweden?

Ben jij na het lezen helemaal enthousiast geworden en klaar voor je eerste skitrip naar Zweden? Vanuit Nederland biedt BBI Travel wekelijks vluchten aan naar deze bijzondere bestemming. Naast de accommodatie en de vlucht is ook 20 kilo ruimbagage inbegrepen. Dit geldt ook voor het meenemen van je eigen ski’s of snowboard. Ben jij klaar om te gaan? Ga dan snel naar de website van BBI Travel en boek een onvergetelijke wintersport in het ‘Hoge Noorden’

Eerder verschenen
Wintersport nog niet geboekt? NU tot 400 euro korting op de vroegboekdeals van Sunweb
Ook interessant
Check deze 5 toffe aanbiedingen in rustige familie skigebieden