Afgelopen maanden is er hard gewerkt in het Franse skigebied Serre Chevalier. Terwijl de meeste wintersporters genoten van een welverdiende vakantie, werd in het Zuiden van Frankrijk een compleet nieuwe skilift gebouwd. En met resultaat! Want als de laatste werkzaamheden naar wens verlopen, kunnen wintersporters deze winter al gebruik maken van de nieuwe 10-persoonsgondel: Pontillas.

Veel blauwe pistes in Serre Chevalier
Het skigebied wordt een stuk moderner

Duurzame vervanging van twee oude skiliften

De nieuwe Pontillas-gondel maakt onderdeel uit van een enorm project dat Serre Chevalier een stuk moderner én duurzamer maakt. Met de komst van de nieuwe skilift worden twee oude liften overbodig. Wat direct een enorme energiebesparing oplevert.

Daarnaast worden de liftpalen Fréjus gondel (uit 1968) en Pontillas gondel (uit 1984) afgebroken. Slechts 18 van de oorspronkelijke 31 liftpalen worden herbouwd. Hierdoor is plaats om 3,5 hectare bos opnieuw aan te bouwen.

Nieuw kinderland op grote hoogte

Bij het bergstation van de nieuwe gondel komt bovendien een splinternieuw kinderland. Een van de redenen hiervoor is dat het skigebied zo een stuk minder afhankelijk is van kunstsneeuw. Door de nieuwe lift ook te gebruiken als verbinding naar het dal, daalt de behoefte aan kunstsneeuw met maar liefst 20%.

Details nieuwe Pontillas skilift

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe gondel op een rij gezet:

  • Liftsysteem: 10-persoons gondel
  • Gereed: december 2023.
  • Capaciteit: 2.800 personen / uur.
  • Snelheid: 7 meter/ seconde.
  • Duur van dal tot top: ca 8-9 minuten.
  • Hoogte dalstation: 1.388 meter boven zeeniveau.
  • Hoogte bergstation: 2.255 meter boven zeeniveau.
  • Hoogteverschil: 867 meter.
  • Lengte: 3 meter.
  • Investering: 26 miljoen euro.

Serre Chevalier: sneeuwzeker skigebied in Frankrijk

Serre Chevalier is een van onze favoriete skigebieden in Frankrijk. Het skigebied is groot, divers, heeft tal van goede restaurants op de piste en is ook nog een van de meest sneeuwzekere skigebieden in Frankrijk.

Het skigebied van Serre Chevalier is enorm groot en uitgestrekt. Het verbindt de plaatsen ChantermerleVilleneuve / La Salle Des AlpesLe Monêtier Les Bains en Briançon. Bij alle vier zijn meerdere mooie dalafdalingen te vinden. Het is heel leuk om van dorp naar dorp te skiën. De pistes zijn lang, breed en sportief. Er zijn vooral veel rode en en zwarte pistes te vinden. Voor gevorderde skiërs is het skigebied perfect. Lekker uitdagend. Ook voor snowboarders is het skigebied fijn. Er zijn nauwelijks vlakke stukken waar zij zouden moeten ‘steppen’.

Serre Chevalier is een van onze favoriete skigebieden in Frankrijk
Onze favoriete pistes in skigebied Serre Chevalier

Wintersporters die naar Serre Chevalier willen, moeten op wat extra reistijd rekenen. Het skigebied ligt vlakbij de grens met Italië. Vanaf Grenoble gaat de route over de Col du Lautaret, een bekende bergcol uit de Tour de France. De route is weliswaar een uur langer, maar prachtig. Als het hard sneeuwt kan je ook via Chambery en de Frejustunnel rijden.

Reis je met de trein naar Frankrijk? Reis dan naar Briancon. Daarvandaan gaan bussen naar de andere dorpen. Wil je meer weten over dit skigebied? Lees dan zeker het reisverslag van onze geweldige skivakantie in Serre Chevalier.

Eerder verschenen
Check deze 5 toffe aanbiedingen in rustige familie skigebieden
Ook interessant
Een onvergetelijke skitrip naar het magische Engelberg