We zijn terug in Obertauern. Deze week bezochten we het meest sneeuwrijke skigebied van Oostenrijk weer. Waar we in de media vooral veel geklaag over (het gebrek aan ) sneeuw lazen, stonden we in Oostenrijk in de poeder. Van gebrek aan sneeuw is hier niets te merken, we hadden zelfs een klein laagje verse sneeuw. Dus knalde we de piste af en deden we ons tegoed aan sneeuw, zon, lekker eten en vooral héél veel pisteplezier. Kijk, en geniet, met ons mee van onze wintersportdagen in dit kindvriendelijke skigebied in Oostenrijk.

Als eerste op de piste in Obertauern
Aan sneeuw geen gebrek in Obertauern.
skilift Obertauern
De eerste skilift omhoog..

Terug in Obertauern

Obertauern voelt een beetje als thuiskomen. Iedereen die hier weleens op wintersport is geweest, kan dit waarschijnlijk beamen. Je leert de 100 kilometers piste redelijk snel kennen, en toch verveelt het skigebied nooit. Iedere keer dat we in Obertauern komen, verkennen we weer iets nieuws. De Tauernrunde, 7 Summits, Bobbyland of één van de vele activiteiten naast de piste. Er is altijd iets nieuws te ontdekken. Het leuke is, dat dit skigebied echt met ons als familie is meegegroeid. Toen onze kinderen net konden skiën vermaakte ze zich hier al, en nu nog steeds. Wel op een andere manier uiteraard, want nu knallen ze keihard alle pistes af. Maar het de Geisterbahn wordt nog ieder jaar bezocht…

Fijn om terug te zijn.
Dit voelt als thuiskomen..
geisterbahn
Een bezoek aan de Geisterbahn mag niet ontbreken.
Tauernrunde
Met de Tauernrunde het skigebied door.

Stralend weer, heerlijke pistes

We komen aan als het net een beetje gesneeuwd heeft. En omdat de nacht ook behoorlijk koud was, hebben de sneeuwkanonnen ook nog aan gestaan. De bomen zijn wit gepoederd, de pistes voorzien van verse sneeuw en de lucht trekt langzaam open. Dit is een wintersporters droom! We kunnen niet wachten om de pistes op te gaan en pakken de lift bij de eerste parkeerplaats die nog plek heeft. Het mooie aan Obertauern is, dat je door het hele dorp met de lift omhoog kan. Van de drukte op de parkeerplaats is bij de liften en op de pistes niks meer te merken.

pistes zijn heerlijk
De pistes zijn in top conditie!
tijdsmeting
Gas geven op de tijdsmeting.

Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat

Hier boven, in Obertauern, is het leven net een beetje beter. En dat merk je aan vele kleine dingen. We staan met net iets meer gemak op. We zitten (zonder ochtendhumeur!) in de eerste lift naar boven. Van een middagdip is geen spraken. En we skiën moeiteloos door tot de liften niet langer gaan. Moe maar voldoen lopen we met onze ski’s op de schouders terug. Obertauern, het was fantastisch om weer terug te zijn.

laatste afdaling van de dag
De laatste afdaling van de dag.
Tot de volgende keer!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Fijne restaurants in Val Thorens: dit zijn de lunch- en diner hotspots van ‘Val Tho’
Ook interessant
Review: baby skipak Reima Lappi getest op wintersport