Afgelopen winters hebben we behoorlijk wat rodelbanen uitgeprobeerd. De Hexenritt in Söll behoort zeker tot onze favorieten. De rodelbaan is lang, niet al te moeilijk en vol met leuke, snelle bochten. Niet voor niets is deze rodelbaan uitermate populair bij de lokale bevolking.

SkiWelt: rodelbestemming bij uitstek

SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental is een van de meest populaire bestemmingen onder Nederlandse wintersporters. Met 270 kilometer aan pistes heeft het skigebied dan ook behoorlijk wat te bieden. Maar er is veel meer. Je kunt in de regio namelijk heerlijk rodelen. Zo zijn er drie rodelbanen die bovenaan een skilift beginnen én elke dag open zijn. Daarnaast zijn er nog meer dan 10 andere rodelbanen te vinden waar je te voet omhoog kunt gaan en op de slee weer omlaag.

SkiWelt is een rodelbestemming bij uitstek.
SkiWelt is een rodelbestemming bij uitstek.

Hexenritt: plezier gegarandeerd

Zelf zijn we gek op rodelen. Tijdens onze trip naar SkiWelt konden we het ook niet laten om ook een van de rodelbanen te proberen. We kozen voor de Hexenritt, de meest bekende rodelbaan van de regio en zelfs misschien wel van heel Oostenrijk. Deze 3 kilometer lange rodelbaan begint bovenaan de gondel in Söll en eindigt weer bij het dalstation. De rit naar beneden is heerlijk. De baan gaat door het bos en is niet al te moeilijk. De vele hobbels en bochten zorgen dat we met een grote glimlach beneden aankomen.

 
De rodelbaan is lang en leuk!
De rodelbaan is lang en leuk!

Ook voor Nachtrodelen

De Hexenritt in Söll is ook een paar avonden per week geopend. De rodelbaan is dan verlicht, waardoor je prima zicht hebt. Voor het nachtrodelen hebben wintersporters dan keuze uit twee banen: de Hexenritt en de wat gemoedelijkere ‘Maanrodelbaan

Rodelen Obertauern bij de Gnandenalm
Je kunt hier ook nachtrodelen.

Zelf een keer de Hexenritt in Söll af rodelen?

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden? En wil je ook een keer rodelen bij de Hexenritt in Söll? Hieronder hebben de praktische informatie over deze leuke rodelbaan in SkiWelt verzameld.

Meenemen als je gaat rodelen

Trek wanneer je gaat rodelen, gewoon je skikleding aan. Het beste is het om snowboots of goede wandelschoenen te dragen. Het is verboden om op skischoenen de rodelbaan af te gaan. Daarnaast is het belangrijk dat je handschoenen of wanten aantrekt. Zelf doen we altijd ons skihelm en skibril op. Dit is niet verplicht, maar maakt het wel een stukje veiliger.

Rodelen Söll
Zorg voor goede kleding, schoenen en een helm.

Openingstijden rodelbaan Hexenritt

De rodelbaan is dagelijks geopend vanaf 8 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags. Van woensdag tot en met zaterdag is de baan ook open om te nachtrodelen. De baan is dan open van 18:30 uur tot 21:30 uur. Tijdens de avonduren is de baan verlicht. Een afdaling met de slee duurt zo’n 15-30 minuten.

Kosten rodelen in Hexenritt

De slee huur je ter plekke voor 8 euro. Overdag kan je met je skipas omhoog. Voor het nachtrodelen is een aparte kaart voor de lift nodig. Deze kost ca. € 17,50 voor een enkele afdaling en €26,50 wanneer je vaker dan een keer afdaalt.

Rodelen plezier in Hexenritt Söll
Leuk voor groot en klein!

Locatie

Je vindt deze leuke rodelbaan bij het bergstation van de gondel in Hochsöll. Onderaan de skilift is een enorme parkeerplaats. Rij je met je navigatiesysteem aan, voer dan het volgende adres in:  Stampfanger 21, 6306 Söll, Oostenrijk

Eerder verschenen
Wintersport voorpret: zo maak je skikleding waterdicht voor je wintersport
Ook interessant
5 toffe dingen die je moet weten over wintersport in Wallis