Skigebied Kühtai is een van de meeste sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Het skigebied begint op ongeveer 1.900 meter. En door de hoge ligging is het seizoen lang en zijn de sneeuwcondities erg goed. Afgelopen winter waren wij voor het eerst in Kühtaï en we waren onder de indruk van dit sportieve, sneeuwzekere, maar ook erg rustige skigebied. Wil je meer weten over skigebied Kühtaï? Lees dan snel verder.. In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie over Kühtai op een rij gezet.

Onze ervaringen met skigebied Kühtai.
Onze ervaringen met skigebied Kühtai.

Samenvatting: skigebied Kühtai

  • Skigebied voor: ervaren, sportieve wintersporters.
  • Wat is leuk: sportief, sneeuwzeker skigebied.
  • Wat is minder: relatief korte afdalingen.
  • Aantal pistekilometers: 46 km piste.
  • Afstand vanaf Utrecht: 882 kilometer.
  • Bereikbaar met trein: dichtstbijzijnde station: Innsbruck.
  • Bereikbaar met vliegtuig: met Transavia, skigebied in de buurt van Innsbruck.
  • Accommodaties: een week wintersport vanaf € 558

Skigebied Kühtai: sportief, sneeuwzeker skigebied

Kühtaï is ideaal voor sportieve wintersporters. De meeste pistes zijn behoorlijk steil. Het grootste deel van de afdalingen is rood of zwart. In het skigebied komen we dan ook voornamelijk gevorderde wintersporters tegen. De meeste pistes zijn breed, overzichtelijk en erg goed geprepareerd. Door de hoge ligging valt hier iedere winter veel sneeuw, wat de pistekwaliteit absoluut ten goede komt.

Kühtaï is een sportief skigebied.
Kühtaï is een sportief en sneeuwzeker skigebied.

Rustig skigebied

Kühtai is niet alleen sportief en sneeuwzeker skigebied, het is ook een rustig skigebied. Wij waren er in het hoogseizoen (de kerstvakantie) en nergens was het druk. Niet op de piste en ook niet bij de lift. Dat komt mogelijk omdat er niet zo veel hotels en appartementen in het dorp zijn. En de mensen die in Innsbruck wonen hebben keuze uit 13 skigebieden, waardoor er ook niet zo veel dagjesmensen zijn. Alleen vroeg of laat in het seizoen, wanneer de lager gelegen skigebieden gesloten zijn, is het wat drukker.

De enige momenten wanneer het wel erg druk is in dit skigebied, is wanneer er in de andere skigebieden maar weinig sneeuw ligt. Omdat Kühtai erg sneeuwzeker is, en hier de pistes dan wel gewoon open kunnen, kan het dan wel behoorlijk druk worden. Gelukkig is dat de meeste winters niet het geval.

Kühtai is een rustig skigebied.
Kühtai is een rustig skigebied.

Onze favoriete pistes in skigebied Kühtaï

In het skigebied zijn voornamelijk brede rode afdalingen. Perfect voor sportieve ervaren wintersporters. Ben je een beginner? Dan zijn er in het dorp een aantal eenvoudige blauwe pistes te vinden. Hieronder staan onze favoriete afdalingen in het skigebied van Kühtaï.

  • Rode piste 3, bij de ingang van het dorp is perfect om ’s morgens vroeg snel van af te dalen. De piste is breed en overzichtelijk en is heerlijk om snelle, lange bochten te carven.
  • Op de pistes rondom de Hohemutbahn (piste 13 en 14) heb je een geweldig uitzicht over het dorp, het meer en de omgeving.
De piste rondom de Hohemutbahn in Kühtai
De Hohemutbahn in Kühtaï.

Restaurants op de piste

In het skigebied zijn : Zum Kaiser Maximillianhütte. Aangezien de kinderen tijdens de uitstapjes in de stad net over deze indrukwekkende keizer geleerd hadden, moesten we hier wel stoppen. Geen verkeerde keuze, want het uitzicht vanuit de hut in fantastisch en het eten doet daar zeker niet voor onder. ‘s Middags hadden we nog wat activiteiten in de stad gepland, maar anders hadden we hier rustig ene hele dag kunnen blijven. In Kühtai komen wij zeker nog eens terug!

Skihut Kühtai.
Zum Kaiser Maximilian, ons favoriete restaurant in Kühtai.

Veel gestelde vragen over skigebied Kühtai

We hopen dat je met de informatie hierboven een goed beeld kunt kunt vormen van de uitgebreide mogelijkheden van skigebied Kühtai. Voor de volledigheid hebben we hieronder nog een aantal veel gestelde vragen verzameld.

Voor wie is skigebied Kühtai geschikt?

Skigebied Kühtai is uitermate geschikt voor gevorderde wintersporters. Het overgrote deel van het skigebied bestaat uit brede, rode pistes waar je sportief naar beneden kunt skiën of boarden. Wij vonden het vooral leuk om de ronde door Kühtai te skiën. Deze staat niet aangegeven, maar als je gewoon van de ene naar de andere lift gaat, kan het niet missen. Extra leuk is dat je een aantal keer onder een tunnel door skiet om aan de andere kant van het dorp te komen.

Is het een kindvriendelijk skigebied?

Ja en nee. Er zijn in Kühtai meer dan genoeg pistes die uitermate geschikt zijn voor kinderen. Zo is er een aparte oefenpiste waar kinderen, afgeschermd van de rest van het skigebied, veilig kunnen leren skiën. Ook zijn er een aantal funslopes voor kinderen die al kunnen skiën. Nadeel aan skigebied Kühtai is dat het skigebied zich bijna volledige boven de boomgrens bevindt. Hierdoor kan het behoorlijk koud zijn, en is het zicht bij sneeuw of mist ook niet altijd even goed.
Voor kinderen die voor het eerst gaan skiën zijn andere skigebieden in de buurt van Innsbruck meer geschikt. Kunnen jouw kinderen al skiën (of boarden), en hebben ze niet zo snel last van de kou? Dan vinden wij skigebied Kühtai zeker geschikt. Zorg wel voor warme skikleding en een goede skibril.

Is skigebied Kühtai sneeuwzeker?

JA! Door de hoge ligging is het een van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Het skigebied is sneeuwzeker van december tot begin mei.

Bovendien beschikt het skigebied over een arsenaal aan sneeuwkanonnen, waardoor het na 2-3 dagen met nachtvorst het hele gebied kan besneeuwen.

Wintersport in Kühtai boeken?

Ben je door dit artikel enthousiast geworden over het skigebied? En wil je graag op wintersport naar Kühtai? De eenvoudigste manier om accommodatie te zoeken in deze dorpen is via deze website. Wanneer je hier de gewenste data van je vakantie invult, krijg je direct een overzicht van de mogelijkheden. Er zijn ook een paar mooie hotels aan de piste te vinden

Kühtai is behoorlijk kindvriendelijk. (Reima)
Kühtai is behoorlijk kindvriendelijk.

Details skigebied Kühtai

Kühtai is het hoogstgelegen skidorp in Oostenrijk. Het ‘dorp’ ligt op ruim 1.900 meter, terwijl de top van het skigebied zich op 2.520 meter bevind. Door de hoge ligging is het een van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Het wintersportseizoen loopt van begin december tot begin mei.

1 gondel, 5 moderne stoeltjesliften en 5 sleepliften ontsluiten ruim 46 km piste. Er is 9 km blauwe piste, 27 km rode piste en 10 km aan zwarte piste beschikbaar.

Bereikbaarheid

Kühtai ligt ongeveer 40 kilometer verwijderd van Innsbruck. Reis je met de auto naar Kühtai, vergeet dan zeker niet om de sneeuwkettingen in te pakken. De laatste 25 km van de route gaan over een bergweg. Wanneer het (hard) sneeuw zijn sneeuwkettingen verplicht. Ben je op vakantie in Innsbruck en ga je enkel skiën of boarden in Kühtai, dan kan je de ski’s op de parkeerplaats aantrekken en zo naar de lift skiën. Hoe gaaf is dat?

Reis je met de trein naar Oostenrijk? Neem dan de trein naar Innsbruck en neem daar vandaan de bus naar Kühtai. Het dichtstbijzijnde vliegveld is Innsbruck. Dat is ongeveer 40 minuten rijden. Ook hiervandaan gaan bussen naar Kühtai.

met de trein naar Oostenrijk
Met de trein naar Kühtai? Reis via Innsbruck.

Plattegrond skigebied Kühtai

Wil je zelf kijken of dit sneeuwzekere skigebied iets voor jou is? Bekijk dan hieronder de plattegrond van skigebied Kühtai. Wanneer je de afbeelding klikt, kan je een grotere versie bekijken.

Plattegrond skigebied Kühtai
Plattegrond skigebied Kühtai (klik op de afbeelding voor een vergroting)

Appartementen en hotels in Kühtai – ski in / ski out

Een van de grootste voordelen van een wintersport in Kühtai is dat bijna alle accommodaties direct aan de piste liggen. En laten we eerlijk zijn, het is heerlijk om ’s morgens je ski’s voor de deur van je hotel of appartement aan te trekken en direct de piste op te kunnen. Er zijn niet zo veel appartementen en hotels in het dorp te vinden, de meeste wintersport accommodaties vonden we op de website van Booking.com. Wanneer je hieronder de data van jouw wintersport invult, dan krijg je direct een overzicht van de mogelijkheden.

Echt wat bijzonders beleven? Je kan slapen in een Iglo

Wil je echt wat bijzonders beleven? In Kühtai kan je slapen in een echte iglo. Super leuk om een nacht te ervaren. Het iglo dorp staat aan de piste. In de iglo liggen matrassen en natuurlijk krijg je een superwarme slaapzak. Zelf heb ik heerlijk geslapen in de iglo. Ik vind het ook een bijzondere ervaring die ik iedereen kan aanraden.

Slapen in een Iglo in Kuhtai.
In Kuhtai kan je overnachten in een Iglo
Eerder verschenen
First.Track: als allereerste de lege piste af in Obertauern
Ook interessant
Wintersport en meer: 3 skigebieden waar ook genoeg te beleven is naast de piste