Vrijwel alle skigebieden in Oostenrijk noemen zichzelf sneeuwzeker. Logisch want de inkomsten uit het toerisme worden voor een groot deel verdient in het winterseizoen. Door de ontwikkeling van de sneeuwkanonnen is Oostenrijk de afgelopen jaren een stuk minder afhankelijk geworden van ‘Frau Holle’, maar toch zijn er skigebieden waar nou eenmaal meer sneeuw valt dan in andere gebieden.
In dit artikel hebben we de 11 meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk op een rij gezet.
Daarnaast hebben we tips voor sneeuwzekere bestemmingen in een specifieke maand beschreven en leggen we tenslotte uit welke factoren een skigebied sneeuwzeker maken (of juist niet).
Wat zijn de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk?
Dit zijn de meest sneeuwzekere skigebieden voor een wintersport in Oostenrijk volgens de experts:
- Obertauern – het meest sneeuwzekere skigebied in Oostenrijk.
- Sölden – maar liefst twee gletsjers in het skigebied.
- St Anton am Arlberg – sneeuwmekka in Tirol.
- Ski amadé – grootste skiregio van Oostenrijk.
- Montafon – onbekend, relatief dichtbij Nederland en super sneeuwzeker.
- Gurgl – pistes tot bijna 3.100 meter.
- Zillertal – Königsleiten en de gletsjer zijn extreem sneeuwzeker.
- Ischgl – sneeuwzeker skigebied met een lang skiseizoen.
- Zell am See – Kaprun: sneeuwzeker skigebied met gezellige après ski.
- Kitzbühel – elk jaar als eerste open.
- Kühtaï – onbekend, maar super sneeuwzeker in Oostenrijk.
Sneeuwzeker Oostenrijk: overzicht per maand
Wil je in een specifieke maand op vakantie naar Oostenrijk en ben je op zoek naar sneeuwzekere skigebieden in een bepaalde periode. Wij hebben voor iedere maand een aantal mooie skigebieden geselecteerd. Klik hieronder op de maand voor het overzicht.
Dit zijn de 11 meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk
Hieronder staan 11 van de meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk. Van alle skigebieden vind je een korte omschrijving en worden de voor- en nadelen benoemd.
1. Obertauern – meest sneeuwzekere skigebied
Het skigebied van Obertauern is, volgens wetenschappelijk onderzoek, het meest sneeuwzekere skidorp van Oostenrijk. Het onderzoek is verricht door de sneeuwhoogtes van de afgelopen 100 jaar van verschillende skigebieden met elkaar te vergelijken. In Obertauern is de gemiddelde maximale sneeuwhoogte 2,64 meter. Ruim meer dan dat van nummer 2 Arlberg, daar lag gemiddeld 1,97 meter sneeuw in de winter.
Onbekend, maar super sneeuwzeker
Obertauern is in Nederland nog relatief onbekend, maar is één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Het gebied ligt midden op de Tauernpass tussen Radstadt en Mauterndorf. Het dorp ligt op bijna 1.800 meter, waardoor er vanaf midden november tot eind mei sneeuw ligt in het dorp. Je kan de skipas van Obertauern uitbreiden met de Ski Amade pas of met de Lungau. Hiermee heb je tevens toegang tot lager gelegen skigebieden zoals St Michael im Lungau, Katschberg of Zauchensee en de skigebieden van Flachau.
Voordelen en nadelen:
+ Veel sneeuw in het dorp.
+ Makkelijk skigebied met veel blauwe pistes.
+ De Tauernskironde, twee skitochten van elk 12 km.
– Relatief korte afdalingen.
– Hotels en appartementen in Obertauern zijn niet goedkoop.
Wel je meer weten over Obertauern? Lees dan ons uitgebreide artikel over wintersport in Obertauern.
2. Sölden – maar liefst twee gletsers
Sölden is ieder jaar een van de eerste skigebieden die zijn pistes opent voor wintersporters. Met toppen ruim boven de 3.000 meter en de aanwezigheid van maar liefst twee gletsjers is dat niet zo gek. In Sölden vindt je een van de leukste lange pistes van Oostenrijk en het dorp biedt bruisende après ski.
Het skigebied Sölden begint met twee gondels, de Gigijochbahn en de Gaislachkogelbahn, die vanuit het dorp beginnen. Boven aan de gondels ligt een enorm aantal pistes. De meeste afdalingen liggen boven 2.000 meter, waardoor het een enorm sneeuwzeker skigebied is.
De pistes bij de Gigijoch zijn ideaal voor beginners. Hier vind je veel blauwe afdalingen. Het wemelt hier dan ook van de skiklassen. Ook zijn hier veel leuke funslopes voor de kinderen. Zo is er een park vol hobbels, obstakels en schansen. Maar ook een lange funslope en een permanent slalomparcours.
Niet voor niets is Sölden onder Duitse wintersporters enorm geliefd.
Lange afdalingen
Ook kilometervreters kunnen in skigebied Sölden hun hart ophalen. In het skigebied zijn een aantal enorm lange pistes. Het hoogste punt van het skigebied ligt op maar liefst 3.340 meter. Daarvandaan kan je helemaal afdalen naar het dorp, dat bijna 2.000 meter lager ligt (op 1.363 meter). Een afdaling van zo’n 15 kilometer. En dat is niet de enige lange piste in het skigebied. Er zijn nog vier andere afdalingen die langer dan 10 kilometer zijn.
Al met al een fantastische bestemming voor een sneeuwzekere wintersport! Op zoek naar accommodatie? Bekijk dan onze top 5: appartementen in Sölden
Voordelen en nadelen:
+ Twee gletsjers en veel hooggelegen pistes.
+ Lange afdalingen.
+ Brede pistes
– Drukke pistes naar het dal.
– Niet het meest kindvriendelijk skigebied van Oostenrijk.
2. St Anton am Arlberg – hét skimekka van Tirol
St Anton am Arlberg is niet voor niks het skimekka van Oostenrijk. Nergens in Oostenrijk vind je een betere combinatie van steile afdalingen en een gigantische hoeveelheid sneeuw. St Anton is een sneeuwzeker wintersportgebied op 1.300 – 2.811 meter. Het seizoen in Sankt Anton is lang en er valt heel veel sneeuw. Dat geldt overigens voor de hele Ski Arlberg regio. Van Lech tot Warth en van Stuben am Arlberg tot Zürs.
Voordelen en nadelen:
+ Uitdagend skigebied.
+ De hele winter een goede optie.
– Populairste skigebied van Oostenrijk en dus druk op de piste en bij de après ski.
– Prijzig.
4. Ski amadé – de grootste skiregio van Oostenrijk
Op plaats 4 vinden we niet één dorp, maar een complete skiregio. De liftkaart van Ski amadé is geldig vanaf Schladming tot aan het Gasteinertal. En je kunt er ook mee skiën in bijvoorbeeld skigebied Flachau en Hochkönig. Hoewel de meeste skigebieden niet hoger gaan dan zo’n 2.000 meter, valt er in sommige dorpen in de regio meer sneeuw dan bijvoorbeeld in Tirol. Omdat de liftkaart hier op zoveel plekken geldig is, kan je er eigenlijk altijd wel skiën of boarden.
Ski amadé is vooral sneeuwzeker in de periode januari – medio maart. Daarna is het te warm en wordt de sneeuw snel papperig.
De skigebieden met de meeste sneeuw in Ski amadé zijn: Filzmoos, Sportgastein, Wagrain (hebben ook nog eens veel sneeuwkanonnen), Zauchensee en Hauser Kaibling.
Wil je meer weten? Omdat wij midden in Ski amadé wonen hebben we er een aantal leuke artikelen over geschreven:
- Ski amadé optimaal beleven
- Wintersporten in Bad Hofgastein
- Skigebied Zauchensee: favoriet van de locals
- Hauser Kaibling en skigebied Schladming.
- de Königstour, een van de leukste skitochten in Oostenrijk.
Voordelen en nadelen
+ Veel verschillende skigebieden.
+ Voor elk wat wils (klein, groot, uitdagend of juist makkelijk).
+ Goed bereikbaar (met de auto, maar ook met het vliegtuig via Salzburg)
– Niet zo hoog, dus aan het einde van het seizoen worden de pistes snel papperig.
5. Montafon – Sneeuwzeker en dichtbij Nederland
In de skigebieden van Vorarlberg valt ieder jaar veel sneeuw. Dit deel van Oostenrijk ligt vlak bij de Zwitserse grens en beschikt over de meeste skigebieden dichtbij Nederland. De meest interessante skigebieden in de regio zijn Montafon en het Kleinwalsertal. Skigebieden die naast sneeuwzeker ook ideaal zijn voor families. Onze favoriet in de regio is het kleine skidorp Gargellen, het dorp op 1.400 meter heeft een klein skigebied en een aantal interessante skiroutes.
Wil je meer weten? Lees dan ons uitgebreide artikel over skigebied Montafon.
Voordelen en nadelen:
+ Korte reistijd.
+ Betaalbaar.
+ Kiezen uit vier skigebieden.
+ Een van de skigebieden met een Landalpark in Oostenrijk. (Landal Hochmontafon)
– Niet zo hoog, dus aan het einde van het seizoen zijn sommige pistes al gesloten.
6. Gurgl – pistes tot bijna 3.100 meter.
Obergurgl en Hochgurgl liggen aan het eind van het Ötztal (vergeet zeker je sneeuwkettingen niet in te pakken). Obergurgl ligt op maar liefst 1.930 meter en ligt letterlijk midden in de Alpen. Daardoor krijgt het skigebied zowel sneeuw als de wind uit het Noorden als uit het Zuiden komt.
Gurgl, Het skigebied van de dorpen Obergurgl en Hochgurgl is een fijne bestemming voor ervaren wintersporters. Hoewel er in het skigebied veel makkelijke, blauwe pistes (60 kilometer) zijn, zijn er ook een aantal uitdagende rode (33 kilometer) en zwarte afdalingen (19 kilometer) te vinden.
De sneeuwzekere pistes in Obergurgl en Hochgurgl gaan tot bijna 3.100 meter hoogte.
Voordelen en nadelen:
+ Extreem veel sneeuw.
+ Rustig en exclusief.
+ Een lang skiseizoen.
– Zeer prijzig.
– Lange reistijd.
7. Zillertal -Uitgebreid en sneeuwzeker
Het Zillertal bestaat uit een aantal skigebieden die je allemaal met dezelfde liftkaart kunt gebruiken. Hier vindt je populaire wintersport dorpen zoals Gerlos, Mayrhofen en Fügen. Deze dorpen zijn op zichzelf niet extreem sneeuwzeker. Maar het feit dat het in de nabijheid van de gletsjer van Hintertux ligt, maakt het toch een zekerheidje als het gaat om de sneeuwcondities.
Voor families is Königsleiten echt een aanrader. Het dorp ligt op 1.600. Daardoor ligt er de hele winter wel sneeuw in het dorp.
Geïnteresseerd geraakt in het Zillertal? Bekijk dan ook onze top 5 van appartementen in het Zillertal.
Voordelen en nadelen:
+ Veel keuze uit verschillende dorpjes.
+ Gezellig dal, met veel Nederlandse wintersporters.
+ Hochfügen, Königsleiten en de Hintertuxer gletsjer zijn heel erg sneeuwzeker,
– Hou rekening met veel verkeersdrukte. Op zaterdag rijden veel wintersporters het dal in en uit.
8. Ischgl – sneeuwzeker skigebied met lang seizoen
Ischgl is vooral vanwege de hoogte erg sneeuwzeker. De top van het skigebied reikt tot wel 2.800 meter. Hierdoor is het skiseizoen in Ischgl lang en sneeuwrijk. Het mondaine dorp is naast sneeuwzeker ook bekend vanwege de vele feestjes en de uitgaansmogelijkheden waar je tot in de kleine uurtjes kunt doorhalen.
Voordelen en nadelen
+ Hoog gelegen skigebied.
+ Veel pistekilometers.
+ Ideaal voor een wintersport in maart of april.
+ Veel te doen: après ski, uitgaan, shoppen en er is zelfs een McDonald’s.
– Drukke pistes.
– Behoorlijk prijzig.
9. Zell am See – Kaprun – sneeuwzeker en après ski
Zell am See heeft een ideaal skigebied voor beginnende wintersporters. De pistes zijn redelijk breed en niet zo stijl. De liftkaart van Zell am See is ook geldig in het nabijgelegen Kaprun én op de gletsjer Kitzsteinhorn. Deze gletsjer is ruim 8 maanden per jaar geopend voor skiërs en boarders. Met name de nabijheid van deze gletsjer maakt Zell am See een sneeuwzekere bestemming. Hou er wel rekening mee dat er in het voor- en naseizoen vaak geen sneeuw ligt in de dorpen.
Zell am See heeft een gezellig centrum en is erg populair onder Nederlandse wintersporters.
Bekijk ook onze 5 favoriete appartementen in Zell am See. Of kijk voor goedkope accommodaties naar appartementen in Piesendorf. Een dorpje in de buurt.
Voordelen en nadelen:
+ Sneeuwzeker door de gletsjer.
+ Veel apres ski in Zell am See.
– Drukke dalafdalingen (1, 2 en 3).
– Weinig echt uitdagende afdalingen.
– Niet altijd sneeuw in het dorp.
10. Kitzbühel – elke jaar als een van de eerste open
Het skigebied van Kitzbühel is bijna ieder jaar het eerste skigebied dat zijn skiliften opent. Dat komt niet omdat er zo vroeg in het winterseizoen al sneeuw valt, maar omdat ze fanatiek aan ‘snowfarming’ doen. Door in het voorjaar de sneeuw bij elkaar te schuiven, deze af te dekken met isolatiemateriaal en zo te beschermen tegen de zon, smelt de sneeuw niet. Met deze sneeuw en de sneeuw van de vele sneeuwkanonnen die het skigebied bezit kunnen de eerste pistes al medio oktober open.
Voordelen en nadelen:
+ Skipas is geldig in de hele regio SkiWelt.
+ Mooi, sfeervol dorp, extra leuk voor een wintersport met kerst.
– Relatief lage toppen.
– Kitzbühel is behoorlijk prijzig. Een appartement in Westendorf of Kirchberg, de naburige dorpen, is een stuk aantrekkelijker geprijsd.
11. Kühtai – onbekend, maar super sneeuwzeker
Kuhtai is het hoogstgelegen skidorp van Oostenrijk. En daarom erg sneeuwzeker. Het is een klein avontuur om er te komen. En het is absoluut aan te raden om je sneeuwkettingen bij de hand te hebben als je hier naar toe gaat. Het gebied is 37 km groot en ideaal voor gezinnen.
Meer weten over Kühtai? Lees dan ons uitgebreide artikel over wintersport in skigebied Kühtai.
Voordelen en nadelen:
+ Klein, gemoedelijk skigebied.
+ Goed bereikbaar. Een van de skigebieden in de buurt van Innsbruck.
+ Ideaal voor een wintersport met kinderen.
– Weinig uitdagend skigebied.
Sneeuwzeker Oostenrijk – waarheen in welke maand?
Ben je op zoek naar een sneeuwzeker skigebied? Wanneer je wel al de periode weet , maar nog niet het skigebied hebt uitgekozen, lees dan onderstaande tips even door.
Oostenrijk: sneeuwzekere skigebieden in december
De meeste skigebieden openen begin december hun skiliften. Omdat het in december overal nog rustig is, zijn er meer dan voldoende accommodaties beschikbaar. Je hoeft niet vooraf te reserveren en kunt net zo lang wachten totdat je zeker weet dat er voldoende sneeuw ligt. Wil je toch ver van te voren al boeken? Je kunt natuurlijk altijd naar een skigebied in de buurt van een gletsjer. Goede opties in deze maand zijn: Obertauern, Sölden, Kaprun, Ischgl en Mayrhofen (Hintertuxer gletsjer).
Lees ook onze 7 redenen voor een leuke wintersport in december of bekijk ons overzicht met 9 sneeuwzekere skigebieden in december.
Oostenrijk: sneeuwzekere skigebieden in januari
Januari is doorgaans de maand waarin het koud is en relatief veel sneeuwt. Vermijd daarom de hooggelegen skigebieden deze maand. Daar heb je namelijk veel last van wind en als het sneeuwt, is het zicht boven de boomgrens zelfs met de beste skibril op nog slecht. Kies deze maand voor een lager gelegen skigebied. Als je kiest voor een skiregio zoals Ski amadé, het Zillertal of Zugspitz Arena kan je als het te warm is in het dal altijd nog een hoger gelegen skigebied opzoeken. Deze zijn immers ook toegankelijk met je skipas.
Oostenrijk: sneeuwzekere skigebieden in februari
In februari hoef je je normaal gesproken geen zorgen te maken over de sneeuwhoogte. In het aller slechtste geval ligt er niet zo heel veel sneeuw in het dorp, maar op de pistes zal meer dan genoeg sneeuw liggen. De enigste tip die we voor februari kunnen geven is dat als je begin februari op wintersport gaat, je het niet te hoog op moet zoeken. Net als in januari is een lager gelegen skigebied meer dan voldoende.
Oostenrijk: sneeuwzekere skigebieden maart & april
Ga jij het liefst eind maart op wintersport? Zoek dan een hoger gelegen skigebied uit. Of zoek een skigebied met een gletsjer in de buurt. Zeker als je na 10 maart gaat, staat de zon hoog en zijn de temperaturen ook hoger. Op de pistes boven 2.000 meter blijft de sneeuw echter heel lang goed. Wil je meer tips? Lees dan onze tips voor de perfecte wintersport in maart.
Wat eind maart geldt, geldt ook voor april. Sneeuwzekere skigebieden in deze periode zijn: Sölden, Ischgl, Kaprun en alle andere gletsjer skigebieden.
Waardoor is een skigebied eigenlijk sneeuwzeker?
Er zijn vijf belangrijke factoren waaraan je kunt zien of een skigebied sneeuwzeker is:
- de geografische ligging
- historische sneeuwzekerheid
- hoogte van het skigebied
- nabijheid van een gletsjer
- sneeuwkanonnen
Geografische ligging bepaalt de sneeuwzekerheid
De geografisch locatie van het skigebied bepaalt voor een groot deel of er in een sneeuwgebied veel sneeuw valt of juist niet. De meeste sneeuw valt in de gebieden waar wolken gedwongen om te stijgen. In Nederland waaien de wolken ‘gewoon’ over, maar in Oostenrijk botsen ze frontaal op de bergen. De wolken worden gedwongen worden om op te stijgen. Om gewicht te verliezen gaat het daardoor sneeuwen (of regenen).
In de meeste wintersportregio’s in Oostenrijk sneeuwt het als er een sneeuwfront vanaf het noorden naar het zuiden trekt. Dit noemen ze ‘nordstau’. Skigebieden aan de noordelijke ‘randen’ van de alpen zijn dus erg sneeuwzeker bij ‘nordstau’. Voorbeelden hiervan zijn: Ski Amadé, Zugspitz Arena en het Zillertal.
‘Schneelochs’ – historische sneeuwzekerheid van skigebieden
Wanneer je op zoek gaat naar een sneeuwzeker skigebied, dan kan je ook kijken naar de sneeuwval van afgelopen jaren. Er zijn nou eenmaal skigebieden waar ieder jaar veel sneeuw valt, terwijl het een dal verderop veel minder sneeuwt. Oostenrijkers noemen een skigebied waar altijd meer sneeuw valt dan elders een ‘schneeloch’ (sneeuwgat).
Bekende ‘schneelochs’ zijn o.a: Montafon, Kleinwalsertal, Damüls, Obertauern, Zauchensee, Filzmoos en de Arlberg (st. Anton am Arlberg en Lech).
Hoogte is natuurlijk ook belangrijk voor sneeuwzekerheid
Hooggelegen skigebieden maken vaak reclame voor het feit dat ze zo sneeuwzeker zijn. Hoogte is echter niet het zelfde als sneeuwzekerheid. Hogere skigebieden zijn kouder. Dat betekent dat de sneeuw eerder in het seizoen al blijft liggen, dat de sneeuwkanonnen eerder aangezet kunnen worden en dat de sneeuw langer blijft liggen. Wanneer je in december op wintersport gaat, speelt de hoogte van het skigebied een zeer belangrijke rol. Dat geldt ook wanneer je in maart of april op wintersport gaat.
De meeste hooggelegen skigebieden bevinden zich in het hart van de Alpen. In deze zogenaamde ‘inneralpiene’ gebieden sneeuwt het doorgaans minder hard dan aan de rand van de Alpen, maar blijft de sneeuw wel langer liggen. Nadeel van een hooggelegen skigebied is dat het zicht boven de boomgrens vaak slecht is als het sneeuw, daarbij kan je hier veel last hebben van de wind. Deze skigebieden zijn hierdoor minder prettig in de wintermaanden januari en begin februari.
Top 11 hoge skigebieden Oostenrijk
Hieronder staan 11 hoge skigebieden in Oostenrijk.
- Pitztaler gletsjer (tot 3.440 meter)
- Sölden (tot 3.340 meter)
- Hintertux (tot 3.250 meter)
- Stubaier gletsjer (tot 3.212 meter)
- Mölltaler gletsjer (tot 3.122 meter)
- Kaunertaler gletsjer (tot 3.113 meter)
- Obergurgl (tot 3.082 meter)
- Kitzsteinhorn (tot 3.029 meter)
- Heiligenblutt (tot 2.989 meter)
- Ischgl (tot 2.872 meter)
- Serfaus – Fiss – Ladis (tot 2.820 meter)
Gletsjers: maximale sneeuwgarantie
De beste garantie op een sneeuwzekere wintersport heb je op de gletsjers. Hier kan je doorgaans van begin oktober tot medio mei wintersporten. Sommige gletsjers zijn zelfs in de zomer geopend. In de omgeving van de gletsjer zijn doorgaans ook lagergelegen skigebieden waar je kan skiën of boarden als het zicht op de gletsjer slecht is.
Voorbeelden van skigebieden met een gletsjer in de buurt zijn: Sölden, het Zillertal en Kaprun.
Sneeuwkanonnen, technologische sneeuwzekerheid
Niet alleen sneeuwval, maar ook de moderne technologieën zorgen ervoor dat veel skigebieden in Oostenrijk sneeuwzeker zijn. Sneeuwkanonnen zijn in veel skigebieden onmisbaar. Zodra de temperatuur laag genoeg is, zetten skigebieden alles op alles om zo snel mogelijk de pistes van een dikke laag sneeuw te voorzien. Een aantal skigebieden kunnen de pistes zelfs voor 100% voorzien van kunstsneeuw.
Flachau (Ski Amadé), Schladming en Kitzbühel zijn skigebieden die beschikken over veel sneeuwkanonnen.
FAQ: meest sneeuwzekere skigebieden Oostenrijk
Hieronder hebben we de meest gestelde vragen over sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk verzameld. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat dan een reactie achter via het opmerkingenveld helemaal onderaan het artikel. Dan kunnen we samen dit artikel zo compleet mogelijk maken.
De meest sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk zijn:
1. Obertauern – het meest sneeuwzekere skigebied in Oostenrijk.
2. St Anton am Arlberg – sneeuwmekka in Tirol.
3. Sölden – maar liefst twee gletsjers in het skigebied.
4. Gurgl – pistes tot bijna 3.100 meter.
Bekijk de volledige top 11 sneeuwzekere skigebieden in Oostenrijk.
Het skigebied van Obertauern is, volgens wetenschappelijk onderzoek, het meest sneeuwzekere skidorp van Oostenrijk. Het onderzoek is verricht door de sneeuwhoogtes van de afgelopen 100 jaar van verschillende skigebieden met elkaar te vergelijken. In Obertauern is de gemiddelde maximale sneeuwhoogte 2,64 meter. Ruim meer dan dat van nummer 2 Arlberg, daar lag gemiddeld 1,97 meter sneeuw in de winter.
Meer weten? Bekijk onze top 11 sneeuwzeker Oostenrijk
Een wintersport in december kan tricky zijn. Meestal ligt er overal genoeg sneeuw om te skiën, maar in sommige jaren viel de eerste serieuze sneeuw pas rond de kerstdagen.
Wil je verzekerd zijn van sneeuw? Kies dan een skigebied uit ons lijstje: 7 Oostenrijkse skigebieden die al in december sneeuwzeker zijn
Alle skigebieden uit onze sneeuwzeker Oostenrijk top 11 zijn ook in maart sneeuwzeker.
Wat eind maart geldt, geldt ook voor april. Sneeuwzekere skigebieden in deze periode zijn: Sölden, Ischgl, Kaprun en alle andere gletsjer skigebieden.
Wil je meer tips? Lees dan onze tips voor de perfecte wintersport in maart.
.
Vanuit Oostenrijk schrijf ik over mijn grote passie: wintersport. Jaarlijks breng ik meer dan 100 dagen in de sneeuw door, waarvan een groot deel in verschillende skigebieden. Het liefste schrijf ik over skigebieden, nieuwe liften en natuurlijk sneeuw!
3 Commentaren
Saalbach-Hinterglemm mis ik in het lijstje! Altijd sneeuw door de vele sneeuwkanonnen….
Dank voor je reactie Joost. Saalbach is zeker ook sneeuwzeker, maar iets minder dan de skigebieden op ons lijstje. Een groot deel van de hellingen ligt namelijk op het Zuiden georiënteerd, waardoor in het voorjaar de pistes snel zacht worden. Wij zijn wel echt fan van Saalbach.. Ken je ons artikel met insider tips al: https://www.op-wintersport.nl/skigebied-saalbach ?
Misschien heb je daar ook wel tips voor?
zo onbekend is obertauern niet in nederland – het is een skigebied voor fijnproevers 😉
groeten uit obertauern
OP-WINTERSPORT.NL BLOG