banner

Er zijn veel skigebieden die een gratis skipas voor kinderen aanbieden. In bijna alle skigebieden kunnen kinderen tot 6 jaar gratis gebruik maken van de skiliften. Sommige gebieden gaan echter een stapje verder. Zij bieden ook gratis liftkaarten aan voor oudere kinderen. In dit artikel hebben we 5 skigebieden met gratis skipas voor kinderen geselecteerd.Altijd handig. Want hoe leuk een wintersport met kinderen ook is, het loopt ook flink in de papieren.

Overzicht skigebieden met gratis skipas voor kinderen

  1. Stubaier gletsjer (Oostenrijk) – gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar
  2. Saas Fee (Zwitserland) – gratis skipas voor kinderen tot 9 jaar.
  3. Skirama Dolomiti (Italië) – gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar.
  4. Les Arcs (Frankrijk) – speciale familieaanbiedingen.
  5. Hochzeiger Pitztal (Oostenrijk) – skigebied met gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar

1. Stubaier Gletsjer – gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar

De Stubaier gletjser staat bekend als een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Wat niet veel wintersporters weten is dat de Stubaier gletsjer ook uitermate kindvriendelijk is. Speciaal voor de allerkleinsten is er een prachtige oefenweide, die afgeschermd is van de rest van het skigebied. Omdat er veel blauwe pistes en een aantal leuke funslopes voor kinderen zijn, is het skigebied uitermate geschikt om als familie de piste op te gaan. Samen met je kinderen skiën is hier echt een belevenis.

Extra leuk is dat kinderen tot 10 jaar gratis een skipas krijgen als een van de ouders een skipas koopt. Een zeer aantrekkelijk aanbod voor families met kinderen.

Meer weten? Lees dan ons uitgebreide artikel over skigebied Stubaier gletsjer.

Skigebieden met een gratis skipas: stubaier gletsjer.
Op de Stubaier gletsjer is een skipas tot 10 jaar gratis.

2. Saas Fee – gratis skipas voor kinderen tot 9 jaar

Saas Fee, de Parel van de Alpen is een van de kindvriendelijke skigebieden in Zwitserland. Het dorp is autovrij. Wintersporters parkeren de auto op een grote parkeerplaats bij de ingang van het dorp. Dit in combinatie met de traditionele Zwitserse bouwstijl, maken Saar Fee erg sfeervol. Daarnaast is het 150 kilometer grote skigebied een van de meest sneeuwzekere bestemmingen in de Alpen. Wanneer de ouders een 6 daagse skipas voor het Saastal kopen, krijgen kinderen tot 9 jaar hun liftkaart gratis.

3. Skirama Dolomiti – gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar

Skirama is een verzameling van 8 Italiaanse skigebieden in de regio Trentino. In totaal zijn er 150 liften en 380 kilometer pistes beschikbaar. Weliswaar is Skirama een stuk verder rijden dan alle andere skigebieden uit dit overzicht, maar daar krijg je wel typische Italiaanse wintersport voor terug. Tijdens een wintersport in Skirama kan je rekenen op veel zon, super strak geprepareerde pistes én natuurlijk heerlijk eten en drinken.

4. Les Arcs – speciale familie aanbiedingen

Het skigebied van Les Arcs is ideaal voor families. Het is een skigebied met veel blauwe pistes en de liften zijn modern en snel. Bovendien is het een van de weinige Franse skigebieden waar (een paar) Nederlandstalige skileraren zijn. Ook voor ouders is Les Arcs een leuk skigebied. Het skigebied van Les Arcs is namelijk immens groot én gevariereerd. Bovendien kunnen families in Les Arcs flink besparen. De skipas voor kinderen tot 5 jaar is namelijk gratis. Daarnaast zijn er ook nog speciale gezinsaanbiedingen. Zo geldt bij de aankoop van 4 liftkaarten een korting van 30 euro per skipas.

Wil jij ook graag met je naar Frankrijk op vakantie met kinderen? Bekijk dan ook ons overzicht met kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk.

In Flaine zijn veel makkelijke pistes.
Les Arcs een van de kindvriendelijks skigebieden in Frankrijk.

5. Hochzeiger – skigebied met gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar

Het kleine skigebied Hochzeiger ligt aan de voet van de Pitztaler gletsjer en is echt nog onbekend onder Nederlandse wintersporters. Het skigebied gaat van 1.450 tot 2.450 meter en hoewel het ‘slechts’ 50 kilometer piste omvat, is het toch gevarieerd genoeg om je een week te vermaken. Bovendien kan je met de skipas voor Hochzeiger ook gratis een dag skiën of snowboarden op de nabijgelegen Pitztaler gletsjer. Verblijven doe je trouwens in het dorpje Jerzens, daar zijn een aantal mooie accommodaties te vinden.

Kinderen tot 10 jaar krijgen in Hochzeiger een gratis skipas, wanneer de ouders zelf ook een skipas kopen. Voor kinderen tot 5 jaar is de skipas sowieso gratis.

Disclaimer: Dit artikel over skigebieden met een gratis skipas voor kinderen werd voor het laatst bijgewerkt op 27 augustus 2021, met de dan geldende prijzen en aanbiedingen. In bijna alle skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Italië skiën kinderen tot 6 jaar gratis. Op de website van jouw favoriete skigebied kan je de actuele prijzen zien.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De 16 beste wintersport aanbiedingen van dit moment
Ook interessant
Winterdromen: dit zijn de mooiste bestemmingen voor komende winter