Ga je op wintersport met baby? Of wil je je kind gewoon graag goed beschermen tegen de kou (in Nederland)? Dan is goede baby skikleding van essentieel belang om je kindje warm te houden. Skikleding voor je baby kan je niet overal kopen, maar wij hebben genoeg ervaring om je van de beste tips voor baby skikleding te voorzien.

Skikleding baby: waar bestaat een goede winter outfit uit?

Een baby kan zich nog niet zo goed zelf warm houden. Daarbij loopt een baby sneller risico op onderkoeling omdat ze veel minder bewegen en veel stilliggen en stilzitten. Baby skikleding is daarom in eerste instantie gericht op warm houden. Maar ook daar is het oppassen geblazen, want te warm is natuurlijk ook niet goed voor je kindje.

Laagjes bieden uitkomst. Als ouder weet je zelf het beste wanneer je kind te warm of te koud is. Reageer daar dan op door een laagje uit te trekken. Hieronder geven we onze tips per laag kleding.

Warm ondergoed

Wist je dat baby’s al kunnen zweten? En wanneer ze te warm worden, doen ze dat ook. Het gevaar bij lage temperaturen ligt hem dan ook voornamelijk in de combinatie van nat en koud. Daarvan raakt het lichaam onderkoelt. En hoe kleiner een lichaam, hoe sneller het onderkoelt kan raken. Zorg dus dat de skikleding voor je baby warm is, maar wel ademend. Zo wordt zweet afgevoerd en blijft je kindje droog. Rompertjes van zacht wol zijn ideaal.

Thermokleding

Een setje thermokleding is de beste skikleding die je baby zich kan wensen. Koop een fijn setje, van zachte materialen. Merino wol is het fijnst (zacht, ademend, anti bacterieel) maar ook het meest prijzig. Hier vind je mooie  thermokleding voor baby’s.

Komt je baby nog nauwelijks de kinderwagen uit?

Dan is thermokleding nog wat overdreven. Een comfortabel boxpakje of een wollen maillot met zacht shirtje zijn dan toepasselijker.

Skikleding baby: het skipak

Dit is natuurlijk het leukste onderdeel van de skikleding van je baby! Het baby skipak is vaak een lust voor het oog en doet een moederhart smelten. Kies voor een ‘onesie’, dat is het warmst en meest comfortabel met aan en uittrekken. We schreven al eerder een artikel over de fijnste skipakken voor baby’s. Daar staat vast iets voor jouw baby tussen.

Los in de accessoires voor je baby

Wist je dat je warmte verliest via ieder beetje huid wat niet bedekt is? Het is daarom belangrijk om je kind niet alleen te voorzien van de juiste kleding, maar ook van de juiste accessoires. Een muts en kinderhandschoenen zijn de belangrijkste. Maar ook een buff voor je kind kan fijn zijn (dat is een beetje afhankelijk van je kind). Evenals goede sokken (die niet afzakken) en snowboots. Zelf vind ik dit altijd de leukste dingen om te kopen en eindigen mijn kinderen altijd met een overschot aan dit soort accessoires.

Loopt je kind nog niet? Dan zijn snowboots uiteraard niet nodig. Maar warme slofjes zijn dan wel aan te bevelen.

Maak je baby skikleding compleet zonder zonnebril

Onze baby vond het de eerste keer echt niet fijn in de sneeuw. Wij vonden dat maar raar. Tot we ontdekte dat het kwam door het licht. De hoeveelheid licht deed hem zeer aan zijn ogen. Een baby zonnebril loste dit leed snel op. Sindsdien adviseren we wel iedereen die met een baby op wintersport gaat om een zonnebril mee te nemen. Al zijn er ook genoeg kinderen die weigeren een zonnebril op te zetten. Wanneer je hem bij je hebt, kan je hem in ieder geval aanbieden. En ze kosten niet zoveel.

Vergeet ook niet een tube zonnebrand mee te nemen. De tere babyhuid is tenslotte nog niet zoveel gewend.

skibril baby

Warm maar niet te warm

Het ligt voor de hand dat je je baby warm aan wil kleden tijdens de wintersport. Het is tenslotte koud buiten. Maar let erop dat je je baby niet te warm kleed. Voel af en toe met je (warme!) hand in de nek van de baby of de temperatuur niet te hoog oploopt. En let op tekenen van overmatig warmte (zweten, zoals eerder besproken). Een skipak én een voetenzak is voor de meeste baby’s echt teveel van het goede. Zeker wanneer de temperatuur niet al te ver onder het vriespunt komt. Wanneer je een baby op een slee zet is een voetenzak (of gewoon een fleecedeken) vaak wel weer aan te raden. Jij kent je kind het beste, dus jij kan ook het beste inschatten wanneer het te warm of te koud is.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5 geweldige chalets die jou het ultieme wintersportgevoel bezorgen
Ook interessant
Review Julbo Lightyear Reactiv: skibril voor ALLE omstandigheden, die NOOIT beslaat