Een goede zonnebril voor je kind is ontzettend belangrijk. Kinderogen zijn namelijk extra kwetsbaar voor Uv-straling. Dit komt omdat de pupillen van een kind groter zijn en de lenzen minder beschermend pigment bevatten. Omdat kinderen ook nog eens vaker buiten zijn dan volwassenen, zijn ze vaak voor hun 18e levensjaar al blootgesteld aan 50% van de Uv-straling van hun hele leven.

Beste zonnebril kind per leeftijdscategorie

Wanneer je op zoek bent naar een goede zonnebril voor je kind, is het soms moeilijk te beoordelen wat de juiste keuze is binnen het enorme aanbod. Kinderzonnebrillen zijn er in vele soorten, maten en prijsklasse. Toch hoeft een goede zonnebril niet altijd duur te zijn. Wij hebben ervaring met een aantal zeer gunstig geprijsde, goede kinderzonnebrillen. Deze zonnebrillen zijn allemaal geschikt voor de wintersport. Hieronder lichten we per leeftijdscategorie een zonnebril uit.

Zonnebril kind 10 jaar tot 15 jaar

Julbo Reach is een goede zonnebril voor kinderen van 10 jaar tot 15 jaar. De zonnebril is verkrijgbaar in verschillende kleuren waardoor dit model geschikt is voor zowel jongens als meisjes. Je kan deze bril kopen via de webshop van Bergfreunde of Bever voor ongeveer 40 euro, afhankelijk van de kleur.

Zonnebril kind 6 jaar tot 10 jaar

Bij Decathlon verkopen ze deze zonnebril. In tegenstelling tot de informatie in de webshop, is deze zonnebril geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar (onze zesjarige zoon draagt hem). Deze kinderzonnebril is voorzien van categorie 4 lenzen en beschermd daarmee tegen de hoogste lichtintensiteit. Je kind kan dus veilig de gletsjer op met deze zonnebril. Kinderzonnebril Quecha kost 19,99 en is te koop bij Decathlon.

Zonnebril kind 2 jaar – 4 jaar

Voor jongere kinderen tussen de 2 jaar en 4 jaar is zonnebril Looping III een goede keuze. Deze zonnebril voor peuters voldoet aan alle bovengenoemde eisen en heeft een zeer comfortabele pasvorm voor jonge kinderen. Dit model sluit goed af en kan tegen een (flink) stootje. De bril is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor € 39,95 via de webshop van Bever.

Zonnebril voor baby

De ogen van een baby moeten ten aller tijden tegen Uv-straling beschermd worden. Kies daarom voor een goed afsluitende zonnebril die niet van het hoofd getrokken kan worden. Deze Baby-Banz baby zonnebril koop je via Bol.com. Het elastiek is verstelbaar, zodat hij jouw kleintje altijd past. Wij hebben goede ervaring met de Baby-Banz kinderzonnebril. Onze zoon trok alle zonnebrillen van zijn hoofd als baby, maar deze bleef altijd zitten.

Een zonnebril is belangrijk voor kinderen!

In het dagelijks leven hebben kinderen dus al een zonnebril nodig. Maar in de bergen en tijdens de wintersport is het helemaal van onmiskenbaar belang om kinderogen te beschermen. Uv straling is in de bergen intenser en door de sneeuw wordt het licht ook nog eens weerkaatst.

Het belang van een goede zonnebril lijkt ons hiermee duidelijk. Maar hoe vind je nou een goede zonnebril? En kan je die goede zonnebril voor de zomer ook in de winter gebruiken en vice versa? Daar gaat dit artikel over.

Verder geldt dat een zonnebril ontworpen voor activiteit voor kinderen het meest geschikt is. Tijdens het buitenspelen moet de zonnebril goed blijven zitten.

Daarbij is het belangrijk dat de bril fijn draagt (pasvorm) en dat je kind er prettig zicht door ervaart. Kinderen zijn eigenwijze wezens en zullen een bril die niet lekker draagt of lekker kijkt, snel afzetten of weigeren te dragen. Je voorkomt dat ze de bril afzetten voor het zwemmen of een potje te voetballen door te kiezen voor een bril die ze graag dragen. De belangrijkste eisen zijn daarvoor pasvorm, zicht en uiterlijk. Geef je kind een bril die hij mooi vindt en lekker zit, en hij zal hem met plezier dragen.

zonnebril kind wintersport

Waar moet een goede kinderzonnebril aan voldoen?

Als je een goede zonnebril voor je kind zoekt, zorg dan dat deze voldoet aan onderstaande eisen:

  • De bril moet 100% UV bescherming bieden. Deze zonnebrillen hebben een UV 400 of 100% UV-bescherming sticker.
  • Zorg dat de zonnebril goed past. Dit betekend dat er geen zonlicht langs de randen van de bril mag komen.
  • CE markering op de bril geeft aan in welke categorie (mate van lichtabsorptie) de zonnebril valt. De CE markering loopt van categorie 0 tot en met 4. Een bril in categorie 3 biedt voldoende bescherming aan kinderogen. Categorie 4 (92% tot 97% lichtabsorptie) wordt alleen gebruikt bij hoog alpinisme.
  • Zorg tot slot dat de glazen van de bril van onbreekbaar polycarbonaat zijn gemaakt.

Wanneer een zonnebril aan bovenstaande eisen voldoet, heb je een goede zonnebril gevonden. Je kind kan nu beschermd genieten van het zonnige weer.

Kinderzonnebril tijdens de wintersport gebruiken?

Een goede zonnebril voor je kind kan je zowel in de zomer als in de winter gebruiken. Tijdens de wintersport is de zonnebril van je kind net zo onmisbaar als op een zomerse dag. De Uv-straling in de bergen is namelijk vele malen hoger dan in het dal. Daarbij weerkaatst de sneeuw een groot deel van de zon nog eens, waardoor de ervaring extra intens is. Een goede ski zonnebril is daardoor onmisbaar. Wanneer je investeert in een goed zomermodel, kan je deze heel goed in de winter gebruiken op de piste. In dit geval is het wel prettig als je kiest voor een zonnebril met gepolariseerde glazen. Deze neutraliseren de spiegeling die plaatsvindt in de sneeuw. Dit zorgt voor veel rust aan de ogen en in het zicht.

Andersom geldt bovenstaande natuurlijk ook. Die zonnebril die je voor de wintersport voor je kind kocht, is ook prima voor gebruik in de zomer. Wintersport modellen zijn vaak zelfs wat sportiever uitgerust dan de zomer collectie en daarmee extra bestand tegen een stootje.

Kortom, investeer één keer in een goede zonnebril voor je kind. Daarmee profiteer je het hele jaar van een optimale bescherming tegen nare oogziektes.

 

Waar vind je een goede zonnebril voor je kind?

Het belang van een goede oogbescherming voor je kind is duidelijk. Maar waar vindt je nu die goede zonnebril? Allereerst bij de betere sportzaken. Kijk bijvoorbeeld eens bij onderstaande webshops.

Decathlon - goedkope webshop voor dingen

30+ zonnebril kind

vanaf €4,95

Bergfreunde - specialist in dingen

50+ zonnebril kind

vanaf €14,95

Bol.com - specialistische wintersport webshop voor ski zonnebrillen

400+ zonnebril kind

vanaf €7,95

Bever - wintersport webshop

100+ zonnebril kind

vanaf €19,99

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Appartement Sölden – Top 5
Ook interessant
Foto Friday #39 – de andere kant van de wereld