Helly Hansen staat tussen de marktleiders op het gebied van technische prestatiegerichte skikleding. Je leest het goed: prestatiegerichte skikleding. Wat dat inhoudt? In ieder geval een reeks aan innovatieve technologieën verwerkt in de mooiste en meest robuuste stoffen. Maar er is meer.

Helly Hansen streeft het allerbeste na. Er is geen middenweg, net zoals er geen middenweg is als je de natuur op eigen krachten trotseert. Op wilde wateren en hoge bergtoppen voel je jezelf levendig door weer en wind, of je nu loopt, zeilt, klimt, fietst of skiet, Helly Hansen helpt je veilig en geborgen te voelen.

Helly Hansens technologieën voor een betere toekomst

Door het trotseren van de meest uitdagende omgeving tijdens werk, vakantie of het behalen van persoonlijke doelstellingen, heeft het bedrijf – opgericht in Noorwegen in 1877 – een lange lijst van first-to-market innovaties. Zoals de eerste soepele waterdichte stoffen, de eerste fleece-materialen, de eerste technische basislagen, het gepatenteerde H2Flow™ temperatuurregelsysteem en de revolutionaire lichtgewicht LIFALOFT™ warmte-isolatie.

Het merk richt zich tevens al jarenlang op duurzaamheid en verantwoordelijkheid, de twee bouwstenen van het bedrijf waar weinig over gesproken wordt, maar waar Helly Hansen eigenlijk sinds de start voor staat.

En om die diepe sneeuw in de bergen, koude stadswinters en zelfs poolklimaten onder nul te kunnen trotseren, ontwikkelde het merk naast de hele rits aan first-to-market materialen ook de LIFA INFINITY PRO™ en LIFA INFINITY™: een verantwoorde waterdichte en vochtregulerende technologie die nu in vele kledingstukken uit de categorieën outdoor, ski en urban zijn toegevoegd. Dit is overigens de meest innovatieve en verantwoorde technologie in deze trend tot dusver.

Maar het merk gaat nog een stapje verder, met Ocean Bound material.

Helly Hansen Ocean Bound: gerecycled materiaal

Helly Hansen gebruikt Ocean Bound gerecycled materiaal van hoge kwaliteit in de outdoor- en skicollecties. Dit gerecyclede materiaal is onder andere gemaakt van (bewust) achtergelaten afval en afgedankte visuitrusting, zoals visboeien – een grote bron van het zwerfvuil in zee. De troep wordt gevonden binnen de eerste 50 kilometer van de kustlijn of hoofdwaterweg in regio’s waar het afval duidelijk verkeerd wordt beheerd. Weggegooid plastic komt terecht in de waterstromen die uiteindelijk allemaal in de oceaan uitmonden. Door het plastic afval nog voordat het de oceaan instroomt op te vangen, voorkomen we ernstige vervuiling dat het zeeleven veel schade toe kan brengen.

De in kleding verwerkte Ocean Bound materialen bestaan op dit moment uit twee soorten, namelijk polyamide en polyester. Met dit initiatief en deze technologische ontwikkeling kan het afval verantwoord gerecycled en gebruikt worden als onder andere onderdeel van een reeks hoogwaardige en stormproof jassen in de Helly Hansen collecties, zoals de Odin, Alpha 4.0 en de Alphelia jassen.

Helly Hansen Ocean Bound ski jassen Alpha en Alphelia

Helly Hansen’s Alpha ski jassen van dit winterseizoen zijn gemaakt Ocean Bound gerecycled materiaal. Alpha 4.0 is een hoogwaardig ski jack die duurzame, lichtgewicht prestaties en bescherming levert, geoptimaliseerd voor gebruik op de piste. Uiteraard is ook deze collectie ontwikkeld en getest door professionals. En bij aankoop van één van deze jassen ontvang je ook nog eens een gratis skipas dankzij de Helly Hansen Ski Free actie.

Doe je het liever iets rustiger aan? Zoek je liever iets minder ruig terrein op? En wil je wel een steentje bijdragen aan een betere wereld met de aankoop van je nieuwe uitrusting? Neem dan een kijkje op de website van Helly Hansen, want alles wat je nodig hebt, hebben zij al ontworpen.

Eerder verschenen
Dít zijn de 9 beste ski apps voor wintersporters
Ook interessant
Wintersport met tieners: skigebieden, activiteiten en tips uit eigen ervaring