Als allereerste de piste op en met een kleine groep genieten van een lege, vers geprepareerde piste. In Obertauern gaan de liften vier keer per winter extra vroeg open. Tijdens First.Track kan een selecte groep vroege vogels al vanaf 07:30 uur de piste. Afgelopen donderdag wat het voor ons ook zo ver. Om 06.00 ging de wekker en binnen een minuut stonden we naast het bed.

Wanneer we de gordijnen open doen zien we dat het vannacht flink gesneeuwd heeft. Dat komt goed uit, want het thema van deze ochtend is Powder.Track. Om 06.45 stappen we in de auto en rijden door het donker, over de besneeuwde weg naar Obertauern.

Sneeuw op de weg naar Obertauern
We rijden door het donker naar Obertauern.

Welkom in ‘Snowbertauern’

We moeten om 07:15 verzamelen bij de Seekarlift, midden in het skigebied. Eigenlijk was deze First.Track gepland bij een andere skilift, maar daar ligt zo veel sneeuw dat het eerste ‘lawine safe’ gemaakt moet worden. Ook de weg naar de Seekarlift ligt zo veel sneeuw dat onze auto, ondanks dat we goede winterbanden hebben, nauwelijks omhoog komt. We besluiten om de auto in het dorp te parkeren en het laatste stuk met de taxi af te leggen. Die heeft 4-wielaandrijving en rijdt zo door de diepe sneeuw naar boven.

Net voordat de lift open gaat zijn we ter plaatse Rillend van de kou. Snakkend naar koffie. Een ruim kwartier later gierde de adrenaline door ons lijf. Traumhaft! Roept een local naast mij in de lift. En ja, het was waarachtig mooi. Op de vers geprepareerde piste ligt zo’n 20 centimeter sneeuw. We kunnen niet wachten om daar doorheen te knallen.

20 cm sneeuw op de piste in Obertauern.
Op de piste ligt 20 centimeter sneeuw.

Mijn First.Track, als allereerste de piste af

Een skileraar die aanwezig is, wijst mij de mooiste route aan. Even baal ik, dat ik mijn poederski’s vandaag niet meegenomen heb. Maar ik treur niet lang. Want de eerste bochten door de zachte sneeuw voelen alsof ik zwevend door de hemel ga. Op hoog tempo knallen we de piste af. Er is immers niemand, dus we kunnen flink gas geven. En dat middenin het skiseizoen in één van de meest populaire skigebieden die Oostenrijk heeft. Ongekend!

Lege piste Obertauern.
We hebben de piste voor ons zelf.

Een uur lang alleen op de piste

Anderhalf uur lang hebben we de pistes voor onszelf. Vanaf 09.00 gaat de lift open voor het grote publiek. Maar anderhalf uur lang wanen we ons de koning te rijk. Alleen op de pistes, geen wachttijden bij de lift dit is nu al het hoogtepunt van de dag. Wanneer om 9 uur de eerste wintersporters komen hebben wij er al heel wat rondes opzitten. Mijn maag begint te knorren en ik heb nu echt trek in koffie. We besluiten om nog een ronde te skiën voor we gaan genieten van een uitgebreid ontbijt.

First Tracks Obertauern
Nog 1 keer omhoog voor we gaan ontbijten

Tijd voor ontbijt

Het ontbijt, dat ook onderdeel is van het First.Track arrangement, vindt plaats in de Kringsalm. Een typisch bergrestauran, onderdaan de piste. Het is nog leeg als we binnenkomen. Ik vraag een een verbaasd kijkende ober naar het ontbijt voor de First.Track deelnemers. “Niet hier” is het korte antwoord. We kijken elkaar verbaasd aan, hebben we het verkeerd begrepen? De ober barst in lachen uit bij onze verbaasde blikken en stuurt ons naar een aparte ruimte achter in het restaurant. Daar komen we binnen in een enthousiaste menigte. De 20 First.Track deelnemers hebben zich hier verzameld en wachten met champagne in de hand op hun ontbijt. De sfeer is uitbundig. En het ontbijt trouwens ook.

We genieten van een heerlijk ontbijt.
We genieten van een heerlijk ontbijt.

De hele dag om Obertauern te verkennen

Tijdens onze privétijd op de piste hebben we nauwelijks andere deelnemers gesproken. Maar tijdens het ontbijt barst het enthousiasme los en spreken we de andere deelnemers. De meeste komen al jaren in Obertauern, andere zijn hier voor het eerst. Maar als eerste met elkaar op de piste zijn, schept blijkbaar een band. Helaas gaan wij na een kort ontbijt verder. We willen graag nog meer genieten van de pistes van Obertauern. Het First.Track evenement is afgelopen, maar de bijhorende liftpas is nog de hele dag geldig.

We nemen onze Atomic skirugzak (bomvol goodies!) in ontvangst en vertrekken weer. Op naar de vers besneeuwde pistes en naar de Tauern Ronde. Wij zijn nog lang niet uitgeskied.

We zijn nog lang niet uitgeskied.
We zijn nog lang niet uitgeskied.

Wil jij ook als eerste van de piste in Obertauern?

Wil je zelf ook graag een First.Track meemaken? Kijk dan op de website van Obertauern voor prijzen, data en tijden. En reserveer zo snel mogelijk, want vol = vol.

De andere drie mogelijkheden voor dit seizoen zijn:

  • 14 februari 2023 – Valentine.Track bij de Plattenkarbahn.
  • 16 maart 2023 – Spring.Track bij de Sonnenlift 1 & Zentralbahn
  • 06 april 2023 – Legends.Track bij de Gamsleiten 1 & 2

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skironde ’12 Peaks trophy’ is hét skiavontuur van Snow Space Salzburg
Ook interessant
Skigebied Kühtai – sneeuwzeker skigebied vlakbij Innsbruck