Afgelopen donderdag was het dan zo ver. Onze First. Track in Obertauern stond gepland. Om 06.00 ging de wekker en binnen een minuut stonden we naast het bed. Om 06.45 zaten we in de auto. Om 07.15 waren we ter plaatse en verzamelden we bij de Plattenkarbahn lift in skigebied Obertauern. Rillend van de kou. Snakkend naar koffie.

Een ruim kwartier later gierde de adrenaline door ons lijf. Traumhaft! Riep een local naast mij in de lift. En ja, het was waarachtig mooi. De lege, strak geprepareerde pistes en de zon die door het wolkendek heen brak.

de piste van Obertauern voor jezelf
Bovenaan de lift worden we begroet door Bibo.

Mijn First.Track, als allereerste de piste af

Een skileraar die aanwezig is, vraagt of ik piste of poeder wil. Ik kies voor piste en hij wijst mij de mooiste route aan. Achter mij hoor ik iemand ‘poeder’ kiezen. Die mag vervolgens achter de skileraar door de poeder afdalen. Even baal ik, dat ik mijn poederski’s vandaag niet meegenomen heb.

Maar ik treur niet lang. Want de eerste bochten over het verse corduroy voelen alsof ik zwevend door de hemel ga. Op hoog tempo knallen we de piste af. Er is immers niemand, dus we kunnen flink gas geven. En dat middenin het hoofdseizoen in één van de meest populaire skigebieden die Oostenrijk heeft. Ongekend!

als eerste op de piste in Obertauern
De piste voor onszelf!

Een uur lang alleen op de piste

Een uur lang hebben we de pistes voor onszelf. Vanaf 08.30 gaan de liften open voor het grote publiek. Maar een uur lang wanen we ons de koning te rijk. Alleen op de strakke pistes, geen wachttijden bij de lift dit is nu al het hoogtepunt van de dag. Wanneer om half 9 de eerste wintersporters omhoog komen hebben wij er al heel wat rondes opzitten. Mijn maag begint te knorren en ik heb nu echt trek in koffie. Gelukkig is een uitgebreid ontbijt onderdeel van het First.Track arrangement.

De Edelweisshütte
De Edelweisshütte

Tijd voor ontbijt

Het ontbijt voor deze First.Track vindt plaats in de Edelweisshütte. Een houten hut, bovenop de piste. Het is nog leeg als we binnenkomen. Ik vraag een een verbaasd kijkende ober naar het ontbijt voor de First.Track deelnemers. “Niet hier” is het korte antwoord. We kijken elkaar verbaasd aan, hebben we het verkeerd begrepen? De ober barst in lachen uit bij onze verbaasde blikken en stuurt ons naar de eerste etage. Daar komen we binnen in een enthousiaste menigte. De 30 First.Track deelnemers hebben zich hier verzameld en wachten met champagne in de hand op hun ontbijt. De sfeer is uitbundig. En het ontbijt trouwens ook.

ontbijt bij First.Track
Een uitbundig ontbijt.

De hele dag om Obertauern te verkennen

Tijdens onze privétijd op de piste hebben we nauwelijks andere deelnemers gesproken. Maar tijdens het ontbijt barst het enthousiasme los en spreken we de andere deelnemers. De meeste komen al jaren in Obertauern, andere zijn hier voor het eerst. Maar als eerste met elkaar op de piste zijn, schept blijkbaar een band. Helaas gaan wij na een kort ontbijt verder. We willen graag nog meer genieten van de pistes van Obertauern. Het First.Track evenement is afgelopen, maar de bijhorende liftpas is nog de hele dag geldig.

We nemen onze Ortovox skirugzak (bomvol goodies!) in ontvangst en vertrekken weer. Op naar Gamsleiten 2 en vanaf daar de Tauern Ronde. Wij zijn nog lang niet uitgeskied.

Wil jij ook als eerste van de piste in Obertauern?

Wil je zelf ook graag een First.Track meemaken? Kijk dan op de website van Obertauern voor prijzen, data en tijden. En reserveer zo snel mogelijk, want vol = vol.

De laatste twee mogelijkheden voor dit seizoen zijn:

  • 19 maart 2020 bij de Grünwaldkopfbahn & Panoramabahn
  • 23 april 2020 bij de Zehnerkarbahn.

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Völkl skisokken getest
Ook interessant
5 foto’s waarvan je vroeg op wil staan tijdens je wintersport