Naast skiën en boarden, kan je in Obertauern ook op heel andere manieren genieten van de sneeuw en de bergen. Afgelopen winter maakten wij kennis met de ‘snowbike’, een soort lage fiets met twee ski’s waarop je de piste af kan dalen. Hermann Koch, houder van maar liefst 7 officiële ‘Guinnes Book of Records’ en een van de meeste gepassioneerde snowbikers ter wereld, laat ons in een clinic van twee uur ervaren hoe leuk (en makkelijk) deze bijzondere sneeuwactiviteit is.

Snowbiken Obertauern
Snowbiken met wereldrecordhouder Hermann Koch.

 

In 10 minuten leren we de basis van het snowbiken

Onze kennismaking met het Snowbiken begint met een korte introductie bij de kinderweide van de skischool. We leren hoe we de snowbike moeten tillen (aan het zadel), hoe we moeten ‘lopen’ met de korte skietjes en hoe we moeten sturen. De techniek is heel eenvoudig. We moeten het stuur recht houden en over onze schouder kijken om zo, door de verplaatsing van het gewicht, vanzelf een bocht te maken. Het voelt heel intuïtief en is ook gewoon erg makkelijk.

Snowbiken leren is het moeilijk?
Achteromkijken om te sturen…

Met de snowbike in de skilift

Wanneer we het sturen onder de knie hebben en een bocht naar links en naar rechts kunnen maken, is het tijd om de piste op te gaan. We sluiten aan in de rij bij de stoeltjeslift. Het voelt een beetje raar om tussen de skiërs en boarders te staan, maar er is niemand die er wat van zegt.

Het instappen in de lift is makkelijk. Het enige verschil is dat je aan de buitenkant van de lift moet gaan zitten en dat je de snowbike als het ware aan de beugel ophangt. De eerste keer is het even wennen, maar de keren daarna gaat het heel gemakkelijk.

Later legt Hermann ons uit dat je met een snowbike met alle skiliften omhoog kunt. De snowbikes passen opgevouwen in een gondel en zelfs een sleeplift is geen probleem met de snowbike.

Snowbikes in skilift
De snowbikes gaan mee in de skilift.

Soepel de blauwe piste af op de snowbike

Eenmaal boven aangekomen is het tijd voor ‘het echte werk’. Hermann gaat voorop en wij gaan er achteraan. We beginnen met een eenvoudig bospad, maar al snel gaan we de gewone piste op. Terwijl we achter Hermann aan sturen, hebben we grootste lol.

Snowbiken
Achter Hermann gaan de soepel de piste af.

Snowbiken: een leuke activiteit voor families

Na afloop zijn we allemaal enthousiast. Snowbiken is echt leuk voor families. Niet om een hele week te doen, maar ter afwisseling op het skiën is het een super leuke activiteit. De techniek is heel eenvoudig. En het is ook erg leuk om met kinderen te doen. Je hoeft er niet eens voor te kunnen skiën. De enige voorwaarde is dat de kinderen langer zijn dan 1.40 meter.

Snowbiken
Snowbiken: een leuke activiteit voor families.

Zelf een keer snowbiken in Obertauern?

Wil je ook een keer snowbiken in Obertauern? Informeer dan bij de skischool naar de mogelijkheden, of kijk op de officiële website van de regio voor meer informatie. 

 

Eerder verschenen
Wintersport napret: wassen, onderhouden en herstellen met Nikwax
Ook interessant
Review Black Diamond Legend Gloves: nooit meer koude handen