Wil jij je komende winter geen zorgen maken over de sneeuwhoogte? Overweeg dan een wintersport in een hooggelegen skigebied. Op grote hoogte is het een stuk kouder en blijft de sneeuw veel langer liggen. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de hoogstgelegen skigebieden in de Alpen, verspreid over vijf landen: Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Want hier, hoog in de Alpen, waar de lucht ijl en de uitzichten eindeloos zijn, daar vind je de ultieme sneeuwzekerheid waarnaar elke winterliefhebber op zoek is.

1. Wat is het hoogste skigebied van Duitsland?

Garmisch-Classic/Zugspitze is het hoogste skigebied van Duitsland. De stad Garmisch-Gartenkirchen is met 723 meter het laagste punt van het skigebied. De Zugspitze gletsjer, op de grens van Duitsland en Oostenrijk is met 2.720 meter het hoogste punt. Rondom de stad zijn twee skigebieden Garmisch-Classic en de Zugspitze. Deze laatste beschikt over een gletsjer, waardoor het ultiem sneeuwzeker is. De skigebieden zijn niet met elkaar verbonden, maar wel vanuit de stad bereikbaar. In totaal is er 60 kilometer aan pistes te vinden. Dat lijkt klein, maar er zitten (met name in Garmisch-Classic) een paar echt steile afdalingen tussen, waardoor het skigebied geschikt is voor elk type wintersporter.

2. Wat is het hoogste skigebied van Oostenrijk?

De Pitztaler Gletsjer, met pistes tot wel 3.440 meter hoogte, is het hoogste skigebied van Oostenrijk. Dit skigebied beschikt over 68 km aan pistes die zich uitstrekken van 1.640 meter tot die waanzinnige 3.440 meter. Vanwege het enorme hoogteverschil, kan je hier heerlijk lange afdalingen maken. Naast de Pitztaler gletsjer zijn er in het Pitztal nog twee kleinere skigebieden te vinden: Rifflsee en Hochzeiger. Extra tof is dat in skigebied Hochzeiger kinderen tot 10 jaar een gratis skipas krijgen. Wil je een sneeuwzekere wintersport in Oostenrijk? Dan is dit jouw bestemming!

Hochzeiger is een van de drie skigebieden in het Pitztal.
De Pitztaler gletsjer is het hoogste skigebied van Oostenrijk.

3. Wat is het hoogste skigebied van Frankrijk?

Chamonix is het hoogstgelegen skigebied van Frankrijk. Het hoogste punt van het skigebied is maar liefst 3.842 meter. Met een laagste punt op 1.035 meter biedt het skigebied een hoogteverschil van ruim 2.800 meter. Iets wat bijna geen ander skigebied kan bieden. Chamonix beschikt over 160 kilometer aan pistes, die door het schilderachtige Alpenlandschap slingeren. Wist je dat dit een van de oudste en meest sneeuwzekere skigebieden van Frankrijk is?

4. Wat is het hoogste skigebied van Zwitserland?

Zermatt-Matterhorn is niet alleen het meest populaire, maar ook het hoogste skigebied van Zwitserland. De hoogste pistes liggen op maar liefst 3.883 meter en zijn het hele jaar open. In totaal beschikt het skigebied over 194 kilometer aan pistes, waarvan een deel zelfs in Italië ligt. Zermatt biedt niet alleen ongeëvenaarde skipistes, maar ook een schilderachtig dorpje waar je kunt genieten van de wereldberoemde Zwitserse gastvrijheid en cuisine.

5. Wat is het hoogste skigebied van Italië?

Courmayeur, in de Aosta vallei, is het hoogste skigebied van Italië. Met een hoogste punt van 3.470 meter en ruim 100 kilometer aan pistes is dit een heerlijke bestemming voor een sneeuwzekere wintersport in Italië. Courmayeur ligt in de Aosta vallei, een bijzondere regio vlakbij de grens tussen Italië, Frankrijk en Zwitserland. De combinatie van een waanzinnig landschap, de relatieve rust en de heerlijke keuken waar Italië zo beroemd om is, maken het een fantastisch bestemming voor je wintersport.

 

Eerder verschenen
Beste winterbanden – test overzicht 2023/2024
Ook interessant
Skigebied Dachstein West: gezelllig en rustig skigebied vlakbij Salzburg