banner

Sleepliften, veel wintersporters houden er niet van en ontwijken ze zoveel mogelijk. Een sleeplift is traag, het in- en uitstappen vergt enige oefening en je bent ook nog eens volledig overgeleverd aan de elementen. De meeste skigebieden hebben daarom de afgelopen jaren hun sleepliften vervangen door snelle, moderne gondels en stoeltjesliften.

Dat vinden wij best wel jammer, want er zijn genoeg redenen om van zo’n ritje in de sleeplift te genieten. Wil je weten waarom wij van sleepliften houden? Lees dan snel verder. We geven je vijf redenen om de volgende keer wel voor die ene sleeplift in je favoriete skigebied te kiezen.

Sleeplift in de zon
Kies jij volgende keer wel voor de sleeplift?

1. Bij de sleeplift hoef je niet in de rij

Het is bij sleepliften vaak rustig. Omdat veel wintersporters liever in een moderne lift zitten, zijn de wachttijden bij de sleepliften vaak kort. Je kan ook maar met zijn tweeën in de sleeplift, dus er zitten geen andere mensen naast je te kletsen, te bellen of (in het ergste geval) te roken.

Lekker rustig dus, die sleeplift. En omdat de sleepliften vaak op de rustige plaatsen in het skigebied liggen, zijn er op de afdalingen naast de sleeplift ook vaak veel minder wintersporters. Kortom in en bij de sleeplift kom je helemaal tot rust.

Sleeplift
Niemand in de rij voor de sleeplift.

2. De sleeplift is intiem & romantisch

Het delen van een sleeplift maakt je wintersport romantisch. Je staat met zijn tweeën dicht bij elkaar, zonder dat er andere mensen in de buurt zijn. Geniet van het moment om even samen te praten. En omdat je er samen voor moet zorgen dat je boven komt versterkt het ook nog eens je onderlinge band. Niet alleen met je partner, maar ook met je kinderen. En als je er uit valt? Dan heb je samen iets om over te lachen. 😉

Sleeplift in de zon in Sportgastein
Quality time in de sleeplift

3. Sleepliften zijn stoer

De sleeplift is gewoon stoer. Je staat met je ski’s of board in de sneeuw. Je moet je evenwicht kunnen bewaren en er is geen bescherming tegen kou, sneeuw en wind. Laat staan dat er verwarming is. De sleeplift is daarom voor stoere mensen die weer en wind trotseren en genieten van de elementen.

In de sleeplift is ook gewoon stoer
Weer en wind trotseren in de sleeplift

4. Nostalgie, sommige zijn al 65 jaar oud!

De eerste sleepliften werden gebouwd in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Daarmee zijn sommige sleepliften al meer dan 65 jaar oud (!). Veel wintersporters hebben leren skiën of snowboarden met behulp van een sleeplift. Denk daarom in de lift nog eens terug aan de tijd dat je hebt leren wintersporten. Heerlijke herinneringen. Toch?

Waarom sleeplift
Sommige sleepliften staan er al 65 jaar!

5. Lachen om onhandige momenten bij de sleeplift

Leedvermaak is niet altijd leuk. Maar als je op een later moment terugdenkt aan de hachelijke momenten bij de sleeplift die jij of je vrienden hebben meegemaakt, dan weet je ook dat je bij niet één skilift zo kan lachen als bij een sleeplift. Het internet staat dan ook vol met grappige filmpjes over bloopers in en bij sleepliften. Zo hard kan je bij een gondel of stoeltjeslift echt niet lachen.

Wat vind jij van sleepliften? Graag! of liever niet?

Ga jij graag met de sleeplift? Of probeer je ze zoveel mogelijk te ontwijken? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en meningen. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

4 Commentaren

 • Bianca de Laat,

  I love sleepliften. Durf namelijk niet in gondels en stoeltjesliften dus ben op zoek naar de ideale plek om te gaan skiën met veel sleepliften. jullie nog tips?

 • Mark Drost,

  Sleepliften zijn top, precies zoals in het artikel staat ??

 • Sander Koops,

  Daarom ga ik graag naar Forstau. Geweldige lange sleep liften waar je kan genieten van de natuur en het is er bijna nooit druk.⛷?

  • Frank van Delden,

   Leuk om te horen Sander! Wij vinden Forstau ook heel leuk..

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  LIVE: een weekend quality time in prachtige Saalfelden-Leogang
  Ook interessant
  In deze skigebieden blijft het zeker niet bij skiën en boarden deze winter