Sleeplift in Forstau

Sleepliften, veel wintersporters houden er niet van en ontwijken ze zoveel mogelijk. Ze zijn langzaam, het in- en uitstappen vereist enige oefening en je bent in de sleeplift ook nog eens volledig overgeleverd aan de elementen. Daarom hebben de meeste skigebieden de afgelopen jaren veel sleepliften vervangen door snelle, moderne gondels of stoeltjesliften. Toch zijn er genoeg redenen om van een ritje in de sleeplift te genieten. In dit artikel hebben we een aantal redenen waarom wij van sleepliften houden verzameld. Zodat je de volgende keer wel voor die ene sleeplift in je favoriete skigebied kiest.

Sleeplift in de zon

Sleeplicht = relaxen!

Het is bij de meeste sleepliften vaak rustig. Omdat veel skiërs en snowboarders liever in een moderne stoeltjeslift of gondel zitten, zijn de wachttijden bij de sleepliften vaak kort. Je kan ook maar met zijn tweeën in de sleeplift, dus er zitten geen andere mensen naast je te kletsen, te bellen of (in het ergste geval) te roken.

Lekker rustig dus, die sleeplift. En omdat de sleepliften vaak op de rustige plaatsen in het skigebied liggen, zijn er op de afdalingen naast de sleeplift ook vaak veel minder wintersporters. Kortom in en bij de sleeplift kom je helemaal tot rust.

Sleeplift

De sleeplift is intiem & romantisch

Samen in de sleeplift is best intiem en romantisch. Je staat met zijn tweeën dicht bij elkaar, zonder dat er andere mensen in de buurt zijn. Geniet van het moment om even samen te praten. En omdat je er samen voor moet zorgen dat je boven komt versterkt het ook nog eens je onderlinge band. Niet alleen met je partner, maar ook met je kinderen. En als je er uit valt? Dan heb je samen iets om over te lachen. 😉

Sleepliften zijn stoer

De sleeplift is natuurlijk ook gewoon stoer. Je staat met je ski’s of board in de sneeuw. Je moet je evenwicht goed bewaren en er is geen bescherming tegen kou, sneeuw en wind. Laat staan dat er verwarming is. De sleeplift is daarom voor stoere mensen die weer en wind trotseren en genieten van de elementen.

In de sleeplift is stoer

Nostalgie, sommige zijn al 65 jaar oud!

De eerste sleepliften werden gebouwd in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Daarmee zijn sommige sleepliften al meer dan 65 jaar oud (!). Veel wintersporters hebben leren skiën of snowboarden met behulp van een sleeplift. Denk daarom in de lift nog eens terug aan de tijd dat je hebt leren wintersporten. Heerlijke herinneringen. Toch?

Lachen om onhandige momenten bij de sleeplift

Leedvermaak is niet altijd leuk. Maar als je op een later moment terugdenkt aan de hachelijke momenten bij de sleeplift die jij of je vrienden hebben meegemaakt, dan weet je ook dat je bij niet één skilift zo kan lachen als bij een sleeplift. Het internet staat dan ook vol met grappige filmpjes over bloopers in en bij sleepliften. Zo hard kan je bij een gondel of stoeltjeslift echt niet lachen.


Wat vind jij van sleepliften? Graag! of liever niet?

Ga jij graag met de sleeplift? Of probeer je ze zoveel mogelijk te ontwijken? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en meningen. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Op wintersport in maart – lenteskiën met de locals
Ook interessant
Help, mijn ski gaat niet aan!