Sleepliften, veel wintersporters houden er niet van en ontwijken ze zoveel mogelijk. Een sleeplift is traag, het in- en uitstappen vergt enige oefening en je bent ook nog eens volledig overgeleverd aan de elementen. De meeste skigebieden hebben daarom de afgelopen jaren hun sleepliften vervangen door snelle, moderne gondels en stoeltjesliften.
Dat vinden wij best wel jammer, want er zijn genoeg redenen om van zo’n ritje in de sleeplift te genieten. Wil je weten waarom wij van sleepliften houden? Lees dan snel verder. We geven je vijf redenen om de volgende keer wel voor die ene sleeplift in je favoriete skigebied te kiezen.
1. Bij de sleeplift hoef je niet in de rij
Het is bij sleepliften vaak rustig. Omdat veel wintersporters liever in een moderne lift zitten, zijn de wachttijden bij de sleepliften vaak kort. Je kan ook maar met zijn tweeën in de sleeplift, dus er zitten geen andere mensen naast je te kletsen, te bellen of (in het ergste geval) te roken.
Lekker rustig dus, die sleeplift. En omdat de sleepliften vaak op de rustige plaatsen in het skigebied liggen, zijn er op de afdalingen naast de sleeplift ook vaak veel minder wintersporters. Kortom in en bij de sleeplift kom je helemaal tot rust.
2. De sleeplift is intiem & romantisch
Het delen van een sleeplift maakt je wintersport romantisch. Je staat met zijn tweeën dicht bij elkaar, zonder dat er andere mensen in de buurt zijn. Geniet van het moment om even samen te praten. En omdat je er samen voor moet zorgen dat je boven komt versterkt het ook nog eens je onderlinge band. Niet alleen met je partner, maar ook met je kinderen. En als je er uit valt? Dan heb je samen iets om over te lachen. 😉
3. Sleepliften zijn stoer
De sleeplift is gewoon stoer. Je staat met je ski’s of board in de sneeuw. Je moet je evenwicht kunnen bewaren en er is geen bescherming tegen kou, sneeuw en wind. Laat staan dat er verwarming is. De sleeplift is daarom voor stoere mensen die weer en wind trotseren en genieten van de elementen.
4. Nostalgie, sommige zijn al 65 jaar oud!
De eerste sleepliften werden gebouwd in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Daarmee zijn sommige sleepliften al meer dan 65 jaar oud (!). Veel wintersporters hebben leren skiën of snowboarden met behulp van een sleeplift. Denk daarom in de lift nog eens terug aan de tijd dat je hebt leren wintersporten. Heerlijke herinneringen. Toch?
5. Lachen om onhandige momenten bij de sleeplift
Leedvermaak is niet altijd leuk. Maar als je op een later moment terugdenkt aan de hachelijke momenten bij de sleeplift die jij of je vrienden hebben meegemaakt, dan weet je ook dat je bij niet één skilift zo kan lachen als bij een sleeplift. Het internet staat dan ook vol met grappige filmpjes over bloopers in en bij sleepliften. Zo hard kan je bij een gondel of stoeltjeslift echt niet lachen.
Wat vind jij van sleepliften? Graag! of liever niet?
Ga jij graag met de sleeplift? Of probeer je ze zoveel mogelijk te ontwijken? We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen en meningen. Laat je het ons weten via het opmerkingenveld hieronder?
Eigenaar op-wintersport en skigebieden expert
Frank is wintersporter in hart en nieren. Hij staat al sinds 1982 op de ski’s en was ooit skileraar. Tegenwoordig woont hij met zijn gezin in Oostenrijk en bezoekt hij de hele winter verschillende skigebieden. Daarnaast test hij doorlopend nieuwe skikleding en gear en brengt hij skigebieden in kaart.
voormalig skileraar
40+ jaar wintersport ervaring
70+ skigebieden bezocht
8 wintersportlanden
4 Commentaren
I love sleepliften. Durf namelijk niet in gondels en stoeltjesliften dus ben op zoek naar de ideale plek om te gaan skiën met veel sleepliften. jullie nog tips?
Sleepliften zijn top, precies zoals in het artikel staat ??
Daarom ga ik graag naar Forstau. Geweldige lange sleep liften waar je kan genieten van de natuur en het is er bijna nooit druk.⛷?
Leuk om te horen Sander! Wij vinden Forstau ook heel leuk..
OP-WINTERSPORT.NL BLOG