Wil je dit jaar als een van de eersten op de ski’s of het snowboard staan? Hou je van rustige pistes? Dan is een wintersport in maand december absoluut een aanrader. Hieronder hebben we 7 redenen om al in december op wintersport te gaan op een rij gezet. Zo kunnen we je hopelijk overtuigen om een keer een (korte) wintersport in december te boeken.

1. Wintersport in december is rustig

Wanneer je van rust houdt, dan is een wintersport in december echt ideaal. Zo vroeg in het skiseizoen zijn er nog niet veel mensen die op wintersport gaan. Je vindt in deze periode wel veel “einheimischen” op de piste. Nou ja veel? Als je bedenkt dat in het gemiddelde wintersportdorp meer toeristenbedden zijn, dan dat er mensen wonen. En dat de meeste mensen gewoon moeten werken. Is het gewoon erg rustig op de berg. In veel gevallen heb je de piste voor jezelf, of moet je die hooguit delen met een paar andere slimme wintersporters die ook al in december hun vakantie hebben geboekt.

Wintersport december - alleen op de piste

2. Wintersport in december is een stuk goedkoper

Door te kiezen voor een wintersport in december kun je flink wat geld besparen. Vaak zijn er speciale aanbiedingen in deze maand. Zo kun je besparen op je accommodatie, maar ook de liftkaart is in sommige skigebieden in Oostenrijk een stuk voordeliger in het voorseizoen.

3. Seizoensopeningen zijn gaaf!

In Oostenrijk maken ze een extra groot feest van de start van het skiseizoen. Er worden allemaal leuke evenementen georganiseerd. Zo kan je in veel skigebieden gratis het nieuwste skimateriaal testen. Ook zijn er veel feestjes op en naast de piste met optredens van  wereldsterren. Absoluut de moeite van een korte skitrip waard.

Wil je weten welke seizoensopeningen dit jaar de moeite waard zijn? Lees dan ons artikel over de leukste seizoensopeningen van deze winter.

De leukste ski openingen tijdens een wintersport in december
Een seizoensopening is geweldig om mee te maken!

4. Geen betere kerst dan een witte kerst

Wat is er nou leuker dan een echte witte kerst? Romantisch met zijn tweeën een skitocht maken en dan ’s avonds genieten van een heerlijke maaltijd. Of met je kinderen de hele dag de piste op en dan de dag afsluiten met een warme chocolademelk bij de open haard. Wij kunnen iedereen aanraden om kerst in Oostenrijk te vieren.

In de meeste skigebieden is het in de kerstweek verrassend rustig. De meeste wintersporters rijden pas na de kerstdagen naar Oostenrijk, waardoor de eerste week van de kerstvakantie relatief rustig is. En maak je over de sfeer geen zorgen. Alle wintersportdorpen worden in deze periode prachtig verlicht en versierd. Echt, een kerstvakantie in de sneeuw wordt er één om nooit te vergeten!

Filzmoos
Kerst in Oostenrijk vergeet je nooit.

5. December in Oostenrijk is erg sfeervol

December is sowieso de meest sfeervolle maand van het jaar. De dorpen zijn vanaf eind november romantisch verlicht. Bovendien worden overal worden gezellige kerstmarkten en prachtige winterwandelingen rondom het thema kerst georganiseerd.

Je kunt je wintersport natuurlijk ook combineren met een bezoek aan een van vele leuke kerstmarkten. Bijvoorbeeld in de grote steden Innsbruck en Salzburg, of zoals hieronder in Großarl. Eigenlijk is er in elk dorp wel iets bijzonders te doen in december.

Wintersport kerstvakantie - een bezoek aan de kerstmarkt
Wintersport in december is erg sfeervol.

6. Wacht gerust met boeken totdat er sneeuw ligt

Eén van de voordelen van een wintersport in december is het feit dat er meer dan voldoende accommodaties beschikbaar zijn (vandaar de lage prijzen). Je hoeft dus pas te boek als je zeker weet dat er voldoende sneeuw ligt in je favoriete skigebied.

Mocht je toch al eerder je skivakantie willen boeken. Zoek dan een skigebied uit wat sneeuwzeker is. Voorbeelden hiervan zijn: Sölden, Königsleiten, Gargellen, Ischgl en Obertauern.

wintersport kerst - witte kerst
Wacht gerust tot er sneeuw genoeg ligt.

7. Geen last van december stress!

Als jij als een van de eersten op de piste wilt staan, terwijl je vrienden vooral last hebben van decemberstress. Dan moet je zeker in december al op wintersport gaan. Terwijl je vrienden zich druk maken om sinterklaas en de kerstboom optuigen ben jij lekker als eerste op de piste aan het genieten.

Ga op wintersport in december en vermijdt de kerststress
Ga op wintersport in december en vermijdt de kerststress.

Wintersport december boeken

Er zijn in december meer dan voldoende appartementen en hotels beschikbaar. De eenvoudigste manier om een onderkomen te vinden is via Booking.com. Vul hieronder je bestemming en je data in, dan kun je gelijk zien of er nog accommodaties beschikbaar zijn!


Booking.com

Wintersport december aanbiedingen.

De meeste Nederlandse reisorganisaties hebben hele interessante aanbiedingen als je in december op wintersport gaat. Hieronder staan een aantal interessante aanbiedingen.

Dus..

Als je dit seizoen als een van de eersten op de ski’s of het snowboard wilt staan, of als je goedkoop op wintersport wilt, dan is een skivakantie in maand december absoluut een aanrader. Heb jij meer informatie, of andere tips? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld hieronder.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Dik pak sneeuw onderweg naar skigebieden. Tot wel 1 meter sneeuw verwacht!
Ook interessant
Review: Reusch handschoenen Hannah getest