banner

Wil je dit jaar als een van de eersten op de ski’s of het snowboard staan? Hou je van rustige pistes? Dan is een wintersport in december absoluut een aanrader. Twijfel je op een wintersport in december wat voor jou is?  Hieronder hebben we 8 redenen om in december op wintersport te gaan op een rij gezet. Zo kunnen we je hopelijk overtuigen om dit jaar een (korte) wintersport in december te boeken.

1. Je hebt lang genoeg gewacht

Wintersporten was er afgelopen winter niet bij. Vanwege Corona bleven de hotels dicht en konden Nederlanders niet afreizen naar de skigebieden. Dat betekent dat de meeste Nederlanders bijna twee jaar niet meer konden skiën of boarden. Wij kunnen ons voorstellen dat je daarom niet langer kan wachten. In veel skigebieden gaan in december eindelijk de skiliften weer open. Als jij als een van de eersten weer op de piste wil staan, dan moet je er in december gewoon bij zijn.

Het sneeuwt!
ben jij ook zo blij als je de sneeuw weer ziet?

2. Wintersport in december is een stuk goedkoper

Door te kiezen voor een wintersport in december kun je flink wat geld besparen. Vaak zijn er speciale aanbiedingen in deze maand. Zo kun je besparen op je accommodatie, maar ook de liftkaart is in sommige skigebieden in een stuk voordeliger in het voorseizoen.

3. Wintersport in december is rustig

Wanneer je van rust houdt, dan is een wintersport in december echt ideaal. Zo vroeg in het skiseizoen zijn er nog niet veel mensen die op wintersport gaan. Je vindt in deze periode wel veel ‘locals’ op de piste. Nou ja veel? Als je bedenkt dat in het gemiddelde wintersportdorp meer toeristenbedden zijn, dan dat er mensen wonen. En dat de meeste mensen gewoon moeten werken. Is het gewoon erg rustig op de berg. In veel gevallen heb je de piste voor jezelf, of moet je die hooguit delen met een paar andere slimme wintersporters die ook al in december hun vakantie hebben geboekt.

Funslope Bad Hofgastein.
In december zijn de pistes nog vrijwel leeg.

4. Seizoensopeningen zijn gaaf!

In de Alpen maken ze een extra groot feest van de start van het skiseizoen. Er worden allemaal leuke evenementen georganiseerd. Zo kan je in veel skigebieden gratis het nieuwste skimateriaal testen. Ook zijn er veel feestjes op en naast de piste met optredens van  wereldsterren. Absoluut de moeite van een korte skitrip waard.

5. Geen betere kerst dan een witte kerst

Krijgen we een witte kerst in Nederland dit jaar? Voor veel Nederlanders hoort sneeuw bij het perfecte kerstgevoel. Helaas valt er in Nederland tegenwoordig zelden nog sneeuw tijdens de kerstdagen? Gelukkig is dat in Alpen anders. Daar zien de kerstdagen er ongeveer zo uit: Slapen in een romantisch Oostenrijks hotel en dan met zijn tweeën een skitocht maken en dan ’s avonds genieten van een heerlijke maaltijd. Of met je kinderen de hele dag de piste op en dan de dag afsluiten met een warme chocolademelk bij de open haard. Wij kunnen iedereen aanraden om kerst in de bergen te vieren.

In de meeste skigebieden is het in de kerstweek verrassend rustig. De meeste wintersporters rijden pas na de kerstdagen naar hun bestemming, waardoor de eerste week van de kerstvakantie relatief rustig is. En maak je over de sfeer geen zorgen. Alle wintersportdorpen worden in deze periode prachtig verlicht en versierd. Echt, een kerstvakantie in de sneeuw wordt er één om nooit te vergeten!

Kerstmarkt obertauern
De kerstmarkt in Obertauern (Copyright Tourismusverband Obertauern)

6. December in de Alpen is erg sfeervol

December is sowieso de meest sfeervolle maand van het jaar. De dorpen zijn vanaf eind november romantisch verlicht. Bovendien worden overal worden gezellige kerstmarkten en prachtige winterwandelingen rondom het thema kerst georganiseerd. Je kunt je wintersport natuurlijk ook combineren met een bezoek aan een van vele leuke kerstmarkten. Bijvoorbeeld in de grote steden Innsbruck en Salzburg, of zoals hieronder in Großarl. Eigenlijk is er in elk dorp wel iets bijzonders te doen in december.

Wintersport kerstvakantie - een bezoek aan de kerstmarkt
Wintersport in december is erg sfeervol.

7. Wacht gerust met boeken totdat er sneeuw ligt

Eén van de voordelen van een wintersport in december is het feit dat er meer dan voldoende accommodaties beschikbaar zijn (vandaar de lage prijzen). Je hoeft dus pas te boek als je zeker weet dat er voldoende sneeuw ligt in je favoriete skigebied.

Mocht je toch al eerder je skivakantie willen boeken. Zoek dan een sneeuwzeker skigebied. Voorbeelden hiervan zijn: Kühtaï, Königsleiten, Gargellen, Ischgl en Obertauern.

Alpina helm en skibril
Wacht gerust tot er genoeg sneeuw ligt

8. Geen last van december stress!

Als jij als een van de eersten op de piste wilt staan, terwijl je vrienden vooral last hebben van decemberstress. Dan moet je zeker in december al op wintersport gaan. Terwijl je vrienden zich druk maken om sinterklaas inkopen en het optuigen van de kerstboom ben jij lekker aan het genieten op de piste.

Ga op wintersport in december en vermijdt de kerststress
Ga op wintersport in december en vermijdt de kerststress.

Wintersport december – inspiratie

Als je dit seizoen als een van de eersten op de ski’s of het snowboard wilt staan, of als je goedkoop op wintersport wilt, dan is een skivakantie in maand december absoluut een aanrader. Voor alle wintersporters die dit jaar in december een skivakantie willen boeken hebben we tot slot nog een aantal inspirerende artikelen verzameld:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Ga jij dit jaar op wintersport naar Méribel?
Ook interessant
De 16 beste wintersport aanbiedingen van dit moment