Wintersport december - lege piste, geprepareerd, corduroy Eben Monte Poplolo, Ski Amade

Als je als een van de eersten op de ski’s of het snowboard wil staan, of als je van rust houdt op de piste en in het dorp, dan is een wintersport in maand december absoluut een aanrader. Hieronder hebben we 7 redenen om al in december op wintersport te gaan op een rij gezet. Zo kunnen we je hopelijk overtuigen om een keer een (korte) wintersport in december te boeken.

Wintersport in december is rustig

Als je van rust houdt, is een wintersport in december ideaal. Zo vroeg in het skiseizoen zijn er nog niet veel mensen die op wintersport gaan. Je vindt in deze periode wel veel “einheimischen” op de piste. Nou ja veel? Als je bedenkt dat in het gemiddelde wintersportdorp meer toeristenbedden zijn, dan dat er mensen wonen. En dat de meeste mensen ook nog gewoon moeten werken. Is het gewoon erg rustig op de berg. In veel gevallen heb je de piste voor jezelf, of moet je die delen met een paar andere slimme wintersporters die ook al in december hun vakantie hebben geboekt.

Wintersport december - alleen op de piste

Wintersport in december is een stuk goedkoper

Door te kiezen voor een wintersport in december kun je flink wat geld besparen. Vaak zijn er speciale aanbiedingen in deze maand. Zo kun je besparen op je accommodatie, maar ook de liftkaart is in sommige skigebieden in Oostenrijk een stuk voordeliger in het voorseizoen.

Seizoensopeningen zijn gaaf

De opening van skiseizoen in Oostenrijk is natuurlijk sowieso een feestje, want dan kan er eindelijk weer geskied en geboard worden. In veel skigebieden maken ze er echter een extra groot feest van. Er worden allemaal evenementen georganiseerd, die zeker de moeite waard zijn. Niet alleen kan je in veel skigebieden skimateriaal gratis testen, ook zijn er veel feestjes op en naast de piste en hier treden niet zelden wereldsterren op. Absoluut de moeite van een skiweekend waard.

Wil je weten welke seizoensopeningen dit jaar de moeite waard zijn? Lees dan ons artikel over de seizoensopeningen van deze winter.

De leukste ski openingen tijdens een wintersport in december

Geen betere kerst dan een witte kerst

Wat is er nou leuker dan een echte witte kerst? Romantisch met zijn tweeën een skitocht maken en dan ’s avonds genieten van een heerlijke maaltijd. Of met je kinderen de hele dag de piste op en dan de dag afsluiten met een warme chocolademelk bij de open haard. Wij kunnen iedereen aanraden om kerst in Oostenrijk te vieren.

In de meeste skigebieden is het bovendien in de kerstweek verrassend rustig in de skigebieden. De meeste wintersporters rijden namelijk pas na de kerstdagen naar Oostenrijk. En maak je over de sfeer geen zorgen. Alle wintersportdorpen worden in deze periode prachtig verlicht en versierd.  Echt, een kerstvakantie in de sneeuw wordt er één om nooit te vergeten!

Filzmoos

December in Oostenrijk is erg sfeervol

In Oostenrijk is december de meest sfeervolle maand. Vaak zijn de dorpen de hele maand december romantisch verlicht. En worden er her en der gezellige kerstmarkten en mooie winterwandelingen rondom het thema kerst georganiseerd.

Je kunt je wintersport natuurlijk ook combineren met een bezoek aan een van vele leuke kerstmarkten. Bijvoorbeeld in de grote steden Innsbruck en Salzburg, of zoals hieronder in Großarl. Eigenlijk is er in elk dorp wel iets bijzonders te doen in december.wintersport in december - bezoek aan de kerstmarkt

Wacht gerust met boeken totdat er sneeuw ligt

Eén van de voordelen van een wintersport in december is het feit dat er meer dan voldoende accommodaties beschikbaar zijn (vandaar de lage prijzen). Je hoeft dus pas te boek als je zeker weet dat er voldoende sneeuw ligt in je favoriete skigebied.

Mocht je toch al eerder je skivakantie willen boeken. Zoek dan een skigebied uit wat sneeuwzeker is. Voorbeelden hiervan zijn: Sölden, Königsleiten, Gargellen, Ischgl en Obertauern.

wintersport kerst - witte kerst

Je staat als eerste op de piste.

Als jij als een van de eersten op de piste wilt staan, terwijl je vrienden vooral last hebben van decemberstress. Dan moet je zeker in december al op wintersport gaan. Terwijl je vrienden zich druk maken om sinterklaas en de kerstboom optuigen ben jij lekker als eerste op de piste aan het genieten.

Wintersport december boeken!

Er zijn in december meer dan voldoende appartementen en hotels beschikbaar. De eenvoudigste manier om een onderkomen te vinden is via Booking.com. Vul hieronder je bestemming en je data in, dan kun je gelijk zien of er nog accommodaties beschikbaar zijn!


Booking.com

Wintersport december aanbiedingen.

De meeste Nederlandse reisorganisaties hebben hele interessante aanbiedingen als je in december op wintersport gaat. Hieronder staan een aantal interessante aanbiedingen.

Dus..

Als je dit seizoen als een van de eersten op de ski’s of het snowboard wilt staan, of als je goedkoop op wintersport wilt, dan is een skivakantie in maand december absoluut een aanrader. Heb jij meer informatie, of andere tips? Laat het ons dan weten via het opmerkingenveld hieronder.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Trip Tip: Flachauwinkl in Ski Amadé
Ook interessant
Ontmoet de 3 oudste skiërs ter wereld