Ben je in skigebied Dachstein West en wil je graag een mooie skitocht maken? Dan is de Dachstein Tour zeker het overwegen waard. Deze tocht is bijna 45 kilometer lang en gaat door bijna het hele gebied. Deze winter bezochten wij Dachstein West en maakten deze leuke skironde. In dit artikel lees je onze ervaringen.

Dachstein West - familie skigebied
Genieten in Dachstein West: familie skigebied

Dachstein Tour: ontspannen skitocht langs drie dorpen

Wat is er nou mooier dan een lange skitocht maken? De eerste lift omhoog nemen en dan van de ene kant van het skigebied helemaal naar de andere kant toe skiën. Ik vind dat echt geweldig! De Dachstein Tour, de skironde in het kleine Oostenrijkse skigebied Dachstein West, was deze winter een van de leukste tochten die we gemaakt hebben. We begonnen in het dorpje Annaberg, kwamen door Rußbach en Gossau, om uiteindelijk weer te eindigen in Annaberg.

De route gaat over rode en blauwe pistes en is niet al te moeilijk. Zelfs de rode afdalingen zijn vrij breed en erg overzichtelijk. Zelf vind ik het een hele ontspannen skitocht. De Dachstein Tour is niet al te lang en je weet eigenlijk altijd zeker dat je de finish gaat halen.

Dachstein West rode piste 1
De pistes zijn niet al te moeilijk

Duidelijk aangegeven

De route wordt erg goed aangegeven. Overal staan duidelijke borden. Op de heenweg volgen we de blauwe pijlen, op de weg terug de groene. Dat kan eigenlijk niet missen. Een goede skiër kan de Dachstein Tour in 3-4 uur af leggen. Wij doen het echter rustig aan. Maar zelfs als je mooie pistes nog een keer doet uitgebreid de tijd neemt voor de lunch, is de Dachstein Tour in een dag af te leggen.

Dachstein Tour in Dachstein West
De Dachstein-West tour staat heel duidelijk aangegeven.

Bijna alle afdalingen door het bos

Het merendeel van de afdalingen gaat door het bos. We skiën letterlijk door de natuur. Het feit dat er bomen zijn, zorgt er ook voor dat het zicht op de pistes (over het algemeen) erg goed is. Alleen op de toppen rondom de Zwieselam kan het zicht bij mist of hevige sneeuwval wat minder zijn. Met een goede skibril kom je ook hier wel doorheen. Wij maakten de tocht toen het hard sneeuwde en zelfs toen was het goed te doen.

Bijna alle pistes gaan door het bos.
Bijna alle pistes gaan door het bos.

Dachstein Tour: drie dalafdalingen

Het leukste van de skironde zijn de  lange dalafdalingen. De blauwe afdaling naar de Zwieselalm en de rode dalafdalingen naar Gosau en Russbach zijn lang, leuk en niet al te moeilijk. De piste is hier breed en het is echt genieten! De dalafdalingen naar Annaberg zijn wat korter, maar zeker niet minder leuk.

De dalafdaling naar Gossau is erg leuk!
De dalafdaling naar Gossau is erg leuk!

Genoeg hutten onderweg

Onderweg kom je langs tal van kleine berghutten. Vrijwel bij elke piste is wel een hut te vinden. Hier worden typisch Oostenrijkse gerechten geserveerd. Vooral de spinatknödelkaiserschmarrn en kasnocken zijn favoriet. Maar natuurlijk kan je hier ook terecht voor een heerlijke schnitzel of goulash soep.

Berghut in Oostenrijk, Dachstein-West
Onderweg kom je langs genoeg hutten.

Overzicht Dachstein tour

Wil je deze tocht zelf maken? Of ben je op zoek naar meer informatie? Hieronder staan nog alle details van deze leuke, niet al te moeilijke skitocht.

Locatie: skigebied Dachstein West, Oostenrijk.
Skironde geschikt voor:
ervaren wintersporters, gezinnen met kinderen die flink door kunnen skiën.
Kindvriendelijk skironde: als je kinderen een beetje door kunnen skiën.
Aantal kilometers: ca 44 kilometer.
Hoogtemeters: een kleine 8.000
Hoogste punt: Zwieselalm op 1.620 meter.
Laagste punt: Gosau. Dalstation Hornspitzbahn I op 767 meter
Moeilijkheidsgraad: gemiddeld, de uitdaging zit hem voornamelijk in de afstand.
Tijd skironde: Afhankelijk van je eigen tempo en de drukte. Maar reken op zo’n 4-5 uur.
Meer informatie: de route staat ook op de officiële website.

Skigebied Dachstein West, echt genieten!
Skigebied Dachstein West, echt genieten!

Over skigebied Dachstein West

Dachstein West is een van de kleine skigebieden vlakblij Salzburg. Het skigebied beschikt over iets meer dan 50 pistekilometer. Het overgrote deel bestaat uit rode en blauwe afdalingen. Het skigebied is niet zo groot, maar een perfecte bestemming voor families. Zeker omdat het (zelfs in het hoogseizoen) een van de rustige skigebieden in Oostenrijk is. Zeker in vergelijking met een aantal populaire skigebieden in de buurt, zoals Flachau, Wagrain of Schladming is het in DachsteinWest een stuk rustiger.

Eerder verschenen
Hoe zit het ook alweer met de flex bij skischoenen?
Ook interessant
Lezersvraag: hoe kleedt je je kind voor een warme wintersportdag in het voorjaar?