Kennen je Eben im Pongau al? De kans is klein. Maar het is een verrassend leuk skidorp voor families met (jonge) kinderen. Eben is nog niet zo bekend als Flachau (10 minuten rijden vanaf Eben) en daardoor ook een stuk rustiger. Niet zo gek dus, dat steeds meer jonge gezinnen en senioren hun weg naar Eben im Pongau vinden. Hieronder 5 redenen waarom Eben zo leuk is om te bezoeken.

1. De Moosalm

Halverwege de piste vind je Jausenstation Moosalm. Een klein houten berghutje waar je super lekker kan eten. De sfeer is goed, het eten nog beter en het bier koud. Probeer vooral fleischkrapschen (vleespastei) of Tirol Grostl. En voor kinderen natuurlijk Kaisersmarrn.

2. Het dierenpad

Uit de bovenste lift direct naar rechts. Je moet een stukje omhoog lopen / schuiven / prikken. Maar dan kom je bij het dierenpad. Een makkelijke afdaling over een pad. Langs het pad staan allemaal dieren die vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Je kan dit pad rustig meerdere keren skiën. Je kinderen zullen steeds iets verder van het pad afraken en zo hun eerste poeder ervaring beleven.

3. Fischi slalom piste

Altijd een hit. Een slalom race. De tijd wordt gemeten als je over deze slalom gaat. De baan is vernoemd naar Olympisch kampioen Andrea Fischbacher (uit Eben). En het fijne van deze tijdsmeting is dat er vrijwel nooit een rij staat.

4. Rustige piste’s

De pistes in Eben zijn rustig. Dat is fijn voor beginners. Je kan rustig de hele breedte van piste gebruiken en niemand zal je in de weg skiën of boarden. Wachtrijen bij de skilift hebben we in Eben im Pongau ook nooit meegemaakt trouwens.

Lege pistes in Eben im Pongau
Lege pistes in Eben

5. Slapen in totale stilte

Een rustig dorp waar voornamelijk kinderen en senioren komen. Om 20.00 is het stil. En je slaapt dus in totale stilte en duisternis. Tel daarbij op dat de meeste huizen van hout zijn en de dekbedden van schapenwol. Daarmee weet je dat je onovertrefbare nachtrust tegemoet gaat. En dus de volgende dag weer fit op de piste staat.

Eben im Pongau is onderdeel van Ski Amadé

Geen zin om een hele week in Eben im Pongau door te brengen? Ook dat is geen probleem. Eben maakt onderdeel uit van het enorme skigebied Ski Amadé. Je kan dus met je skipas skiën in alle dorpen van Ski Amadé. Combineer een bezoek aan deze rustige pistes bijvoorbeeld met een dag skiën in Radstadt, Flachau of Zauchensee.

1 Commentaar

 • Maaike Meerman,

  Hoi Herman,
  Bedankt voor je bericht. Eben is heel geschikt voor een eerste wintersport. Met de kerstvakantie is het gebied tot nu toe altijd open geweest en lag er genoeg sneeuw. De skipas van Eben is de ski amadé pas. Deze is ook geldig in sneeuwzekere skigebieden zoals Flachau, Planai, Hochkönig en Reiteralm. Je zou met dezelfde pas dus iedere dag in een ander gebied kunnen skiën.

 • Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  Eerder verschenen
  #Winterbeelden – 30 okt. 2017
  Ook interessant
  Koning Winter onderweg naar Oostenrijk – tot 85cm sneeuw verwacht.