eben im pongau

Kennen je Eben im Pongau al? De kans is klein. Maar het is een verrassend leuk skidorp voor families met (jonge) kinderen. Eben is nog niet zo bekend als Flachau (10 minuten rijden vanaf Eben) voor wintersport. Daardoor is het ook een stuk rustiger. Niet zo gek dus, dat steeds meer jonge gezinnen en senioren hun weg naar Eben im Pongau vinden. Hieronder 5 redenen waarom wintersport in Eben im Pongau zo leuk is.

1. De Moosalm

Halverwege de piste vind je Jausenstation Moosalm. Een klein houten berghutje waar je super lekker kan eten. De sfeer is goed, het eten nog beter en het bier koud. Probeer vooral de fleischkrapschen (vleespastei) of Tiroler Gröstl. En voor kinderen natuurlijk een portie Kaiserschmarrn met appelmoes.

2. Het dierenpad (kinderpiste van Eben im Pongau)

Uit de bovenste lift direct naar rechts. Je moet een stukje omhoog lopen / schuiven / prikken. Maar dan kom je bij het dierenpad. Een makkelijke kinderpiste over een pad. Langs het pad staan allemaal dieren die vertellen wie ze zijn en wat ze doen. Je kan dit pad rustig meerdere keren skiën. Je kinderen zullen steeds iets verder van het pad afraken en zo hun eerste poeder ervaring beleven.

3. Fischi Tijdsmeting

Een tijdsrace is altijd een hit. Je tijd wordt gemeten als je over deze slalom gaat. De baan is vernoemd naar Olympisch kampioen Andrea Fischbacher (uiteraard afkomstig uit Eben). En het fijne van deze tijdsmeting is dat er vrijwel nooit een rij staat. In tegenstelling tot de meeste andere tijdsmetingen in Ski Amadé.

4. Rustige piste’s

De pistes in Eben zijn rustig. Dat is fijn voor beginners. Je kan rustig de hele breedte van piste gebruiken en niemand zal je in de weg skiën of boarden. Wachtrijen bij de skilift hebben we in Eben im Pongau ook nooit meegemaakt trouwens.

5. In Eben im Pongau slaap je in totale stilte

Een rustig dorp waar voornamelijk kinderen en senioren komen. Om 20.00 is het stil. En je slaapt dus in totale stilte en duisternis. Tel daarbij op dat de meeste huizen van hout zijn en de dekbedden van schapenwol. Daarmee weet je dat je onovertrefbare nachtrust tegemoet gaat. En dus de volgende dag weer fit op de piste staat.

Eben im Pongau is onderdeel van Ski Amadé

Geen zin om een hele week in Eben im Pongau door te brengen? Ook dat is geen probleem. Eben maakt onderdeel uit van het enorme skigebied Ski Amadé. Je kan dus met je skipas skiën in alle dorpen van Ski Amadé. Combineer een bezoek aan deze rustige pistes bijvoorbeeld met een dag skiën in Radstadt, Flachau of Zauchensee.

 

 

1 Commentaar

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
#Winterbeelden – 30 okt. 2017
Ook interessant
Foto Friday #12 – accommodatie inspiratie