Het Italiaans Olympisch comité heeft zijn steun uitgesproken voor het plan van Turijn, Milaan en Cortina d’Ampezo om de Olympische Spelen 2026 naar Italië te halen. Het plan voorziet in sportwedstrijden in de steden Milaan en Turijn. De wedstrijden die in de bergen plaatsvinden zoals skiën, rodelen, langlaufen en schansspringen zullen dan plaatsvinden in de omgeving van Cortina d’Ampezzo. Zo zijn er onder meer wedstrijden gepland in Bormio, Trento en Livigno.

Programma Olympische Spelen 2018

De Olympische Winterspelen vonden al twee keer eerder plaats in Italië. In 1956 was Cortina d’Ampezo de gastheer, terwijl in 2006 de Spelen plaatsvonden in Turijn.

Hoewel er nog geen officiële kandidaatstellingen zijn, hebben ook de steden Calgary (Canada), Sapporo (Japan), Stockholm (Zweden) en Erzurum (Turkije) aangegeven de Winterspelen 2026 te willen organiseren. De locatie van de Olympische Spelen 2026 wordt volgende jaar september gekozen.

De eerstvolgende versie van de Olympische Spelen vindt in 2022 plaats in Beijing. De Chinese hoofdstad, is de eerste stad die voor het eerst de zomer- en de winterspelen mag organiseren.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skilift Sonntagskogel 2 in Wagrain wordt vernieuwd
Ook interessant
Foto Friday #42- zomer in de skigebieden