banner

Sneeuw, heerlijke skidagen, sportieve activiteiten, spectaculaire bergpanorama’s en ouderwetse Oostenrijkse gezelligheid. Zo kunnen we onze korte trip naar het Pitztal in Tirol het beste samenvatten. Afgelopen dagen waren wij op bezoek in het kleine, maar fijne skigebied Hochzeiger. We beleefden hier bijzondere momenten. Voor iedereen die nog op zoek is naar leuke bestemming voor deze of komende winter, hebben we hieronder een aantal livebeelden verzameld. Kijk en geniet met ons mee!

Flinke sneeuwdump

Net wanneer wij aankomen in het Pitztal, begint het te sneeuwen. Volgens de ‘einheimischen‘ die we spreken, is het letterlijk een geschenk uit de hemel. Er was deze winter nog niet zo veel sneeuw gevallen in de regio. Het leek wel pasen, aldus onze skigids. Inmiddels is er meer dan genoeg sneeuw gevallen om de komende maand te zorgen voor perfecte pistes.

Gondel in sneeuw
We beleven een enorme sneeuwdump.

Heerlijk rustig op de piste

Een van de eerste dingen die opvalt in skigebied Hochzeiger, is de rust. Er staan nergens rijen bij de liften en we hebben de pistes echt voor onszelf. Het is dan ook nog laagseizoen. Maar ook in het hoogseizoen schijnt het in dit fijne skigebied zelden druk te zijn. Ga jij graag op wintersport naar een rustig skigebied? Dan kunnen we een vakantie in skigebied Hochzeiger aanbevelen.

Lege pistes in Hochzeiger, Pitztal
We hebben de pistes helemaal voor ons zelf.

Snowbiken: een bijzondere ervaring

Naast skiën en boarden is er in skigebied Hochzeiger nog veel meer te beleven! Onze skigids neemt ons mee voor een afdaling met een snowbike. Een fiets, maar dan met ski’s in plaats van wielen. Het is nog makkelijker dan het lijkt. Gewoon sturen waar je heen wilt en verder de snowbike ‘het werk’ laten doen. We hebben de grootste lol. En het fijne van snowbiken is dat het juist op dagen dat het hard sneeuwt, zorgt voor veel afwisseling. Ik kan het iedereen aanraden om ook een keer te proberen!

snowbiken in Pitztal
We hebben de grootste lol

Geweldige uitzichten

Het Pitztal ligt letterlijk midden in de Alpen. De hoogste top van het skigebied ligt ruim boven 2.500 meter waardoor we vanaf de piste een geweldig uitzicht hebben op de omliggende Alpentoppen. Het is moeilijk om een favoriet uitzicht te kiezen. Want of je nu in de skilift zit, of op de piste staat, overal kan je genieten van een prachtig panorama.

Uitzicht Hochzeiger, Pitztal
Geweldige uitzichten

Een bijzondere sneeuwschoenwandeling

Het hoogtepunt van onze korte skivakantie in skigebied Hochzeiger vond niet op, maar naast de piste plaats. De sneeuwschoenwandeling over de bergrug is echt een belevenis die we iedereen kunnen aanraden.

Terwijl we door 40 cm diepe sneew over de ‘grat’ wandelen en de roofvogels aan ons voorbij zweven, vertelt onze gids ons alles over de omliggende bergen en dorpen. Deze bijzondere sneeuwschoenwandeling zullen we ons nog lang herinneren.

sneeuwschoenwandeling Pitztal
We maken een hele bijzondere sneeuwschoenwandeling.

Zelf een keer naar Hochzeiger Pitztal?

Ben je na het lezen van deze live-update enthousiast geworden over Hochzeiger? Of wil je meer weten over dit kleine, fijne familieskigebied? Kijk dan vooral even op hun officiële website.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Welkom op de steilste piste van Oostenrijk: Gamsleiten 2
Ook interessant
Olympische Spelen kijktips: deze 6 hoogtepunten mag je als wintersporter niet missen!