Julbo is misschien wel het meest innovatieve merk wanneer het gaat om de ontwikkeling van skihelmen en skibrillen. Het Franse kwaliteitsmerk scoort al jarenlang hoge ogen in onze skibrillen en -helmen test en heeft dit jaar twee gave nieuwe producten op de markt gebracht.

De nieuwe innovaties van Julbo (Foto: Jeremy Bernard)

Julbo Quickshift: een skibril die nooit beslaat

Een goede skibril beschermt je ogen tegen sneeuw, zon en kou. Om te voorkomen dat ze beslaan, zijn alle Julbo skibrillen uitgerust met een ingenieus ventilatiesysteem. Dit systeem zorgt er voor dat tijdens het skiën of boarden een ventilatiestroom ontstaat die condensvorming tegen gaat. Voor wintersporters die toch nog last hebben van een skibril die beslaat, heeft Julbo deze winter een nieuwe skibril op de markt gebracht: de Julbo Quickshift. Deze is uitgerust met het revolutionaire ‘Switch Air’ systeem. Door twee kleine onderdelen uit het frame te verwijderen ontstaat een perfecte ventilatiestroom, waardoor condensvorming bij de Quickshift verleden tijd is.

Het Switch Air systeem is afkomstig uit de mountainbike scene. Door een gebrek aan rijwind tijdens het klimmen kregen veel mountainbikers last van een beslagen bril. De oplossing was even simpel als geniaal. Twee kleine ventilatiegaten onderin de bril zorgen voor een extra luchtstroom en voorkomen condensvorming. Deze innovatie is niet alleen ideaal voor mountainbikers, ook voor toerskiërs en actieve wintersporters is het de perfecte oplossing. Julbo Quickshift is een skibril die werkelijk nooit beslaat.

De Julbo Quickshift (Foto: Jeremy_Bernard)
Julbo Quickshift met extra ventilatie. (Foto: Jeremy Bernard)

Julbo Peak: klim- en skihelm voor wintersporters en alpinisten

Het uitgebreide skihelmen assortiment van Julbo is dit jaar uitgebreid met een nieuwe innovatieve helm: ‘The Peak’. Deze skihelm is ontworpen voor avonturiers in de bergen en is een van de weinige helmen die geschikt is om mee te wintersporten en bergen te beklimmen. The Peak is speciaal ontworpen voor alpinisten en voldoet aan de Europese veiligheidseisen voor skiën (EN1077 / ASTM F2040) en bergklimmen (EN12492).

Deze in-mold helm is gemaakt van lichtgewicht materiaal en voorzien van alle comfort die we gewend zijn van de Julbo skihelmen zoals goede ventilatie, een fijne pasvorm en de bekende magneetsluiting. Speciaal voor toerskiërs en alpinisten is er bovenop de helm een bevestiging voor een hoofdlamp gemaakt. Welk winters avontuur er ook op de planning staat, met The Peak ben je daarvoor goed uitgerust.

The Peak: een klim- en skihelm (Foto: Jeremy Bernard)

Wij zijn fan van Julbo!

Het zal geen geheim zijn dat wij fan van Julbo zijn. Het innovatieve Franse merk produceert fijne skibrillen en helmen. Niet voor niets zijn de producten van Julbo al jarenlang opgenomen in de Gear Guide, onze jaarlijkse test waarin we de nieuwste skikleding, gear, materiaal en gadgets testen. Wil je meer weten over de collectie en de producten van Julbo? Kijk dan op hun website.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE – Lockdown in Zauchensee: zon, diepe poeder en perfecte pistes
Ook interessant
Appartementen in Filzmoos – Top 4