Skihelmen met een vizier zijn helaas nog vrij prijzig. De meeste modellen kosten al snel 300-400 euro. De STX vizierhelm is een stuk voordeliger. Voor de prijs van deze skihelm met vizier koop je normaal gesproken een skihelm OF een skibril. Dat alleen al maakt deze vizierhelm een aantrekkelijke optie. Hoe de helm ook in de praktijk bevalt? Dat lees je in deze uitgebreide review.

STX vizierhelm in de sneeuw en zon
Het vizier spiegelt in de zon.

Samenvatting review STX skihelm met vizier

Helmconstructie: in-mold constructie.
Type lens: 
oranje spiegelend vizier.
Gewicht: 897 gram.
Kleuren: verkrijgbaar in zwart, wit en donkerblauw.
Wat is leuk: zeer aantrekkelijk geprijsde vizierhelm.
Wat is minder: geen instelbare ventilatie.
Kopen: adviesprijs € 119,99

De STX vizierhelm is een uniseks helm en is zowel geschikt voor dames, als voor heren.

De STX vizierhelm is geschikt voor dames en heren.
De STX vizierhelm is geschikt voor dames en heren.

Volledige review STX skihelm met vizier

Vizierhelmen zijn in korte tijd enorm populair geworden. Steeds vaker zien we wintersporters met een skihelm met vizier op de piste. Het is dan ook een ideale oplossing voor iedereen die een skibril niet prettig vind zitten. Omdat het vizier over de reguliere bril heen gedragen wordt, is het ook voor brildragers een goede optie.

Voor onze jaarlijkse skihelmen met vizier test, hebben we dit jaar onder meer de goedkope STX skihelm met vizier uitgebreid getest. We zijn er mee wezen skiën op koude dagen, bij sneeuwval en zon. Hieronder worden een aantal belangrijke aandachtspunten uit de test uitgebreid toegelicht.

Het vizier

Op de STX vizierhelm zit standaard een oranje vizier gemonteerd. De exacte categorie van de lens hebben we niet kunnen achterhalen, maar op basis van onze ervaring schatten we in dat het een categorie 2 vizier is. Het vizier is voorzien van een spiegelende coating, die moet op heldere dagen de zon extra filteren.

Wij ervaren het vizier als behoorlijk allround. Op dagen met sneeuw en bewolking kunnen we de contouren op de piste goed genoeg onderscheiden. Alleen op extreem zonnige dagen was het vizier naar onze smaak iets te licht.

DE STX vizierhelm heeft een oranje vizier.
DE STX vizierhelm heeft een oranje vizier met een spiegelende coating.

Vizier openen en sluiten

De eerste keer dat we de STX helm proberen gaat het vizier moeizaam dicht. Het vizier zit behoorlijk strak. Gelukkig kunnen we met een inbussleutel het vizier iets losser instellen. Vanaf nu is het vizier soepel en met een hand te bedienen. Zelfs met handschoenen aan!

Wanneer we de piste op gaan merken we dat er een behoorlijke windvlaag onder het vizier vandaan komt. In eerste instantie denken we dat het vizier niet goed aansluit. Het blijkt echter dat we het vizier niet helemaal goed dicht geklikt hebben. Pas na een duidelijk ‘klik-geluid’ zit het vizier goed dicht. Nu sluit het wel goed aan en hebben we ook geen last meer van de luchtstroom.

Het vizier past trouwens goed over een reguliere bril.

Review STX vizierhelm
Ook met handschoenen gaat het vizier goed open en dicht.

De helm

De STX vizierhelm heeft een zogenaamde ‘in mold’ constructie. Deze constructie maakt de vizierhelm heel veilig, en licht. Nadeel van de helmconstructie is wel dat de ventilatiemogelijkheden beperkt zijn. In tegenstelling tot veel andere helmen hebben we bij de STX vizierhelm niet de mogelijkheid om de ventilatie zelf in stellen.

Pasvorm en comfort

Deze skihelm met vizier van STX heeft een aangename pasvorm. De helm is aan de binnenzijde voorzien van een zachte voering die comfortabel aanvoelt. De helm is behoorlijk warm. Zelfs op dagen waarbij de temperatuur tot  -10°C daalt, krijg je het met deze helm niet koud.

Conclusie: prima vizierhelm voor een prikkie

Wil je graag een keer een vizierhelm proberen? Of ben je een recreatieve wintersporter? Dan is de STX skihelm met vizier een uitstekende optie. De vizierhelm zit comfortabel is warm en het vizier is van goede kwaliteit. Bovendien is de helm zeer aantrekkelijk geprijsd. Al met al een ideale optie voor je eerste ervaring met een vizierhelm. Je koopt de STX skihelm met vizier bij de bekende wintersportshops.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Waarom je volgende winter in Obertauern moet zijn
Ook interessant
3 gratis apps die iedere wintersporter nodig heeft