Een goede skibril zorgt onder alle omstandigheden voor goed zicht op de piste. We waren dan ook blij dat we deze winter de kans kregen om de Julbo Cyrius te testen. We hebben deze fotochromatische skibril met groot frame uitgebreid kunnen testen. Bij sneeuw, maar ook bij zonnige omstandigheden. En we waren behoorlijk onder de indruk van deze fijne sneeuwbril. Waarom? Dat lees je in deze review.

Review van de Julbo Cyrius skibril (links)
Review van de Julbo Cyrius skibril (links)

Samenvatting review Julbo Cyrius

Pasvorm: uniseks skibril voor normale en brede gezichten.
Kleur lens:
fotochromatische gele lens – categorie 1-3.
Type lens: sferisch.
Kleur: in verschillende designs verkrijgbaar
Wat is leuk: weids zicht, optische prestaties.
Wat is minder: minder geschikt voor smalle gezichten.
Kopen: normaal €209,95, nu in de aanbieding voor € 157,46.Julbo Cyrius skibril test

Volledige review Julbo Cyrius

De Cyrius is afgelopen winter toegevoegd aan het assortiment van het Franse merk Julbo. Wij vinden het een hele aangename skibril. Het extra grote montuur en de meekleurende lens zorgen voor een weids en breed zicht. De fotochromatische lens (categorie 2-4) zorgt er bovendien voor dat je onder alle weersomstandigheden kunt wintersporten.

Julbo Cyrius is afgelopen winter uitgebreid getest voor onze jaarlijkse skibrillen test. Wij zijn onder alle omstandigheden met deze sneeuwbril de piste opgegaan. Bij sneeuwval en mist, maar natuurlijk ook op zonnige dagen. Uiteindelijk werd de bril een van de beste skibrillen uit de test bevonden. Hieronder lees je waarom…

Reactiv meekleurende lens

Cyrius is voorzien van een door Julbo zelf geproduceerde fotochromatische lens. De lens past zich automatisch aan de omstandigheden aan en is volgens de specificaties geschikt voor bewolkt weer (categorie 1) tot en met dagen waarop de zon fel schijnt (categorie 4). Wij merkten dat de lens zich uitermate goed aanpast aan zonnige omstandigheden, maar dat het zicht onder donkere omstandigheden een stuk minder goed is.

Bij schemering en zware bewolking maakt de lens te weinig reliëf zichtbaar. Wij zouden de Julbo Cyrius daarom eerder indelen in categorie 2-4. Maar onder zonnige omstandigheden is het zicht wel heel erg goed. Ook op dagen dat het sneeuwt (veel licht) is het zicht gewoon goed.

skibril beslaat niet meer met deze tips
Bij sneeuwval is het zicht goed met de Julbo Cyrius.

Frame en pasvorm

De Julbo Cyrius heeft een lichtgewicht, extra breed frame. Hierdoor heb je een enorm zichtveld met deze skibril op. Zowel naar links, als naar rechts heb je goed zicht. Heb je een smal gezicht? Dan kan je beter een andere skibril kopen, daarvoor is het frame te breed. De Luna of de Aerospace zijn dan beter geschikt.

We hebben de skibril getest met verschillende skihelmen, en bij allemaal sluit de Cyrius erg goed aan. Er was bij geen enkele helm sprake van een ‘goggle gap’.

Ook geschikt voor brildragers?

Officieel is de Julbo Cyrius niet geschikt voor brildragers. Wij hebben de bril getest met een reguliere bril met normaal formaat frame. Dat paste. Heb je echter een grote bril of twijfel je of het wel past? Kies dan liever voor een OTG skibril. Die zijn speciaal voor brildragers geproduceerde skibrillen.

Conclusie review Julbo Cyrius

Van alle skibrillen die we getest hebben is dit een van onze favorieten. Met deze skibril heb je een breed, hoog en vooral scherp zicht. Alleen bij invallende schemering en zware bewolking is het zicht minder, onder alle andere omstandigheden is het echt top. Ook qua pasvorm, draagcomfort en design is deze bril absoluut een aanrader.

Een goede skibril is nooit echt goedkoop, maar bedenk dat goed zicht op de piste ook wat waard is.  De Julbo Cyrius kost normaal gesproken € 209,95, maar is nu in de aanbieding voor € 157,46.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Kijken: The Terrific Twins, de tweeling die elke skiwedstrijd won
Ook interessant
Ski jas wassen: zo blijft je ski jas waterdicht en ademend