Sommige wintersporters zweren bij snowboots. Andere nemen gewoon hun wandelschoenen mee om door de sneeuw te lopen. Twijfel jij nog tussen snowboots of wandelschoenen? Dan helpen we je in dit artikel graag van je twijfel af.

Verschil tussen snowboots en wandelschoenen

Snowboots zijn ervoor gemaakt om in de sneeuw te lopen. Wandelschoenen zijn gemaakt voor diverse omstandigheden. Beide schoensoorten hebben (indien je een goed paar te pakken hebt) grip op gladde ondergrond. En beide zijn waterbestand en ademend.

Het verschil tussen wandelschoenen en sneeuwschoenen zit hem met name in de warmte en de zolen.

Snowboots zijn warmer dan wandelschoenen

Snowboots zijn warmer dan wandelschoenen (ze zijn ervoor gemaakt om je warm te houden) en waterdicht. De beste snowboots hebben Vibram zolen geschikt voor sneeuw en ijs. Hiermee glijdt je niet uit onder winterse omstandigheden.

snowboots getest
Snowboots zijn warmer
Wandelschoenen hebben een ademend vermogen en bieden meer steun

Wandelschoenen hebben doorgaans een groter ademend vermogen, zijn minder warm en waterafstotend (dus niet volledig waterdicht). Wandelschoenen dragen daarentegen vaak lichter en comfortabeler dan sneeuwschoenen. Er zijn ook speciale winterwandelschoenen. Deze wandelschoenen hebben een warmere voering en speciale zolen voor winterse omstandigheden.

Het verschil tussen deze winterwandelschoenen en snowboots is pasvorm en steun. Winterwandelschoenen bieden meer steun aan de enkels dan snowboots.

Wandelschoenen of snowboots.
Er zijn ook speciale winterwandelschoenen.

Wanneer wandelschoenen en wanneer snowboots?

Wanneer je een paar goede wandelschoenen bezit en geen snowboots, neem dan lekker je wandelschoenen mee op wintersport. Wanneer je geen wandelschoenen hebt en je wil iets kopen, bedenk dan hoeveel je gaat wandelen.

Snowboots voor korte afstanden

Wanneer je de schoenen alleen gebruikt om naar de supermarkt, restaurant of de skilocker te lopen, dan zijn snowboots ideaal. Snowboots zijn relatief goedkoop en je trekt ze snel aan en uit. Daarbij zijn ze heerlijk warm, ideaal voor koukleumen.

Wandelschoenen om te (winter)wandelen

Ben je van plan om te gaan winterwandelen? Dan zijn wandelschoenen een must. Ga je veel wandelen in de winter? Kijk dan naar speciale winterwandelschoenen. Deze zijn een stuk warmer dan gewone wandelschoenen en bieden meer grip in sneeuw en op ijzige ondergrond.

Uitzicht tijdens het winterwandelen.
Je hoeft geen snowboots te kopen als je wandelschoenen hebt.

Waar moeten goede sneeuwschoenen aan voldoen

Of je nu kiest voor wandelschoenen of snowboots tijdens de wintersport, let in ieder geval even op onderstaande. Dan blijven je voeten altijd warme en droog.

  • Koop wandelschoenen of snowboots die waterafstotend zijn. Onderhoud schoenen na elke vakantie zodat ze ook waterafstotend blijven.
  • Koop de schoenen nooit te strak. In de winter draag je waarschijnlijk dikke sokken of zelfs skisokken in deze schoenen, dan moeten ze ook nog comfortabel zitten.
  • Koop een paar schoenen met Vibram zolen, hiermee ervaar je veel grip onder winterse omstandigheden.

Voor meer informatie kijk je bij ons overzicht van de beste snowboots.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Review: Colmar collectie 2023, skiën in de kleuren van zonsopkomst
Ook interessant
Reisverslag: onwijs veel wintersport geluk in Méribel