Een paar jaar geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met het Finse kinderkleding merk Reima. We bestelde voorzichtig wat gear, en dat beviel. Deze winter komen Reima snowboots Laplander als een van de beste snowboots voor kinderen naar voren in onze snowboots test. Maar wat is er nu zo fijn aan deze Reima snowboots? Dat vertellen we in deze review!

De winter komt er aan. Ben jij er klaar voor?
Reima laplander: warme snowboots voor kinderen.

Samenvatting review Reima snowboots Laplander

Materiaal: gevoerde synthetische snowboots met rubberen zool.
Ideaal voor: alle gladde en koude omstandigheden, zelfs grip op ijs.
Maat: 28 – 38
Wat is leuk: warm en heel veel grip!
Wat is minder: verkrijgbaarheid is alleen via Duitse webshop.
Kopen: voor € 99,95.

De snowboots zijn warm en zorgen voor heel veel grip. - Sneeuwengel
De snowboots zijn warm en zorgen voor heel veel grip.

Volledige review Reima snowboots Laplander

Zoals gezegd bestelden we deze snowboots via een Duitse webshop. En dan is het toch even afwachten wat je ontvangt. Maar dat dit goede snowboots zijn, wist ik direct toen ze arriveerden. Het grove profiel in de zool en het robuuste materiaal beloven al op voorhand veel goeds. Dus direct de volgende dag trokken we naar de Dachsteiner gletsjer. En een week later liepen we door de poeder.

Pasvorm

De schoenen vallen maatgetrouw. Neem bij twijfel een maat groter, omdat je kind snowboots vaak in combinatie met skisokken draagt. Deze zijn toch wat dikker dan gewone sokken.

Ondanks het robuuste materiaal kunnen kinderen deze snowboots makkelijk zelf aan- en uittrekken. De pasvorm is comfortabel (werd ons verteld door onze zoon) en de elastische veters blijven toch fantastische uitvindingen.

Warm

Over koude voeten hebben we met de aanschaf van deze schoenen niet meer gehoord. Over zere voeten trouwens ook niet. Dus we gaan ervan uit dat deze schoenen echt heel warm zijn, want we hebben al behoorlijk wat dagen in de kou ermee doorgebracht.

Grip

Toch wel het grootste pluspunt van deze sneeuwschoenen van Reima is de grip. Op ijs, op sneeuw, in poeder. Onze zoon bleef goed staan, kon overal lopen en klimmen en gleed niet uit (in tegenstelling tot wijzelf, wij gleden met onze snowboots nog behoorlijk heen en weer).

Reflectoren voor extra veiligheid en zichtbaarheid

In Lapland is het veel donker. Er zijn zelfs dagen in de winter dat de zon helemaal niet boven de horizon uitkomt. Reima is een Fins merk en hun kleding is uitgerust op deze omstandigheden.

Ten eerste dus: gewapend tegen extreme kou. Maar ook: goed zichtbaar tijdens donkere dagen. Zo zijn ook deze snowboots voorzien van reflectoren. Zowel aan de achterkant als aan de voorkant van de schoenen bevinden zich reflecterende elementen. Ideaal op mistige dagen en tijdens fietstochten of wandelingen in de vroege ochtend (bijvoorbeeld op weg naar school). Overigens hebben dit model die ook.

Conclusie Reima snowboots Laplander

Wat een fijne snowboots. Warm, comfortabel en veilig. Zoonlief heeft grip en loopt stoer op deze schoenen. Hij voelt zich zeker en durft te ondernemen in sneeuw en ijzige omstandigheden. Dat is fijn om te zien. Niet glijdend en glibberend de winter door. En tijdens de wintersport droge en warme voeten tot in de skilocker.

Reima snowboots Laplander weerhouden hem ook niet tijdens het rennen in de sneeuw. En hij kan ze zelf aantrekken en uittrekken. Ook met handschoenen aan! De veter is makkelijk te verstellen en zo zitten deze schoenen altijd strak. Geen hulp van ouders nodig bij het aantrekken en uittrekken van deze schoenen. Ideaal toch?

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Accommodatie inspiratie: 6 fijne appartementen in Westendorf
Ook interessant
Review: Julbo Aerospace Zebra skibril