Mons Royale biedt thermokleding van merino wol. Vorig jaar kwamen we voor het eerst in aanraking met dit merk, wat leidde tot een positieve verassing. Daarom besloot ik dit jaar mijn collectie thermokleding uit te breiden met een thermoshirt en sportbh van Mons Royale. Je kan als wintersporter tenslotte nooit genoeg thermokleding hebben.

Ik koos voor thermoshirt Mons Royale Cornice en bh Stella. Een setje wat in totaal € 150,- euro kost. Maar dan heb je wel 100% merino wol. Of het de prijs waard is? Je leest het in deze review.

Samenvatting Mons Royale thermokleding

Materiaal: 100% merino wol.
Pasvorm: thermoshirt ruim vallend, sportbh valt klein.
Warmte: licht, ademend materiaal, weinig warmte.
Wat is leuk: zachte materialen, mooi design, duurzaam.
Wat is minder: pasvorm valt ruim bij slank postuur.
Kopen: bh vanaf  € 31,95 en thermoshirt vanaf € 125,-.

Merinowol thermokleding,
Thermoshirt Cornice is niet heel warm en ideaal voor een zonnige dag.

Complete review Mons Royale thermokleding

Waar koop je Mons Royale? De vraag hield mij ongeveer een dag bezig omdat de verkrijgbaarheid in Nederland beperkt is. We vonden uiteindelijk een uitgebreide collectie bij een Duitse webshop. Vier dagen later werd de bestelling thuis bezorgd.

Warmte en pasvorm

In het overzicht van de beste thermoshirts voor deze winter, komt Mons Royale goed naar voren. Met name het geteste thermoshirt, met col bevalt heel goed. De col is een fijne toevoeging, en zoiets zien we niet vaak. Toch valt het thermoshirt iets te losjes rond een slank lichaam. Hierdoor biedt het op koude dagen niet voldoende warmte. Tijdens koude dagen (zeg met -20 in Canada…), draag ik er dan ook strak vallend thermoshirt van Helly Hansen onder.

Het thermoshirt valt niet zo nauw en oogt daardoor sportief. Het shirt is ideaal wanneer je niet van strakke thermokleding houdt of wanneer je wat forser gebouwd bent.

BH top

Thermokleding van merino wol heeft een aantal functionele voordelen. Het is anti allergeen, zacht, neemt geen geur op (want antibacterieel) en het zorgt ervoor dat je lichaam droog blijft omdat het vocht afvoert. Allemaal hele fijne eigenschappen waar je graag optimaal gebruik van wil maken. Maar met een katoenen of kanten bh onder het shirt, gaat dit al snel mis. Een bijpassende bh is daarom aan te raden. De BH of top van Mons Royale kan je bestellen in de maten XS, S, M of L.

In tegenstelling tot het thermoshirt valt deze top klein. Neem daarom bij twijfel een maatje groter. De ondersteuning is minimaal maar verder draagt de top uitermate comfortabel.

Duurzaamheid

Over de duurzaamheid van het productieproces hebben we niets kunnen vinden. Wel heb ik het thermoshirt en de bh ondertussen ontelbare keren gedragen en gewassen (weliswaar met speciaal wasmiddel voor baselayers). De kleding blijft mooi, ook na vele wasbeurten. Dat is op zich natuurlijk ook duurzaam.

Conclusie van review Mons Royale thermokleding

De thermokleding van Mons Royale voldoet aan de hoogste eisen op gebied van functionaliteit.  Het design is sportief en de pasvorm wat losser. Heel geschikt voor een wat forsere lichaamsbouw of voor dames die van los vallende thermokleding houden. De top (bh) valt daarentegen wat kleiner uit en is vooral geschikt voor een slanker postuur.

Voor meer informatie of de complete collectie kijk je hier.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Wintersport, quality time en après ski: hiervoor wil je naar Flachau
Ook interessant
Winterbeelden: zon, zon, sneeuw en… lege pistes