Goed nieuws voor iedereen die een wintersport naar Canada wel ziet zitten. Sinds 7 september is Canada weer open voor toeristen uit andere landen. En ook KLM kan weer vliegen op Edmonton International Airport.

marmot basin skier
Poederskiën in Marmot Basin. Credits: Marmot Basin

Canada weer open voor Europese reizigers

De Rocky Mountains zijn dankzij dit heugelijke nieuws weer bereikbaar voor Europese reizigers. Een winterse vakantie naar Edmonton en Jasper én een bezoek aan skigebied Marmot Basin is daarmee weer mogelijk. Iets waar wij, als wintersporters in hart en nieren, ontzettend blij mee zijn. Een wintersport in de Canadese poeder is namelijk een onvergetelijke ervaring!

Wintersport en meer

Vliegen op Edmonton. Vervolgens een paar dagen van deze geweldige jonge stad genieten. En dan in de auto stappen voor een paar dagen wintersport in skigebied Marmot Basin midden in Jasper National Park. Het is een vakantie die bij menig wintersporter op de bucketlist staat. Maar de realiteit is eigenlijk nog zoveel mooier.

In Jasper National Park kan je, naast wintersporten, ook ijsklimmen, een hondensleetocht maken en heel veel wilde dieren bewonderen. Na een dag op de piste kan je genieten van een immense sterrenhemel. Het National Park is namelijk een Dark-Sky Preserve. Dit houdt in dat lichtvervuiling hier minimaal is en dat je van een fantastische sterrenhemel geniet. En wist je al dat je hier zelfs het Noorderlicht kunt spotten?

wildlife spotten in Jasper
Wildlife spotten in Jasper National Park

Edmonton verlaat je niet zomaar

Maar ook Edmonton verlaat je niet zonder er eerst een paar dagen door te brengen. Deze gezellige studentenstad heeft een bijzondere vibe die sport en beleving combineert. Zo kan je de River Valley verkennen op een segway of met een fatbike. Je hebt de mogelijkheid om een ijshockey wedstrijd van de Edmonton Oilers bij te wonen. En tot slot kan je in het Royal Alberta Museum oog in oog staan met de eerste bewoners van het gebied.

Kortom, een combinatie van de twee bestemmingen leidt tot een onvergetelijke ervaring. En dit is binnenkort allemaal weer mogelijk!

IJshockey Edmonton
Een ijshockeywedstrijd is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met de Canadese cultuur.

Gezondheid staat voorop

Op dit moment geldt er vanuit de Nederlandse overheid een geel reisadvies voor Canada. De Canadese overheid heeft vanaf vandaag dus ook de inreismaatregelen versoepeld, maar uiteraard zijn er nog voorschriften waar toeristen rekening mee moeten houden. Zo moeten reizigers bijvoorbeeld volledig gevaccineerd zijn met een goedgekeurd vaccin en een negatieve PCR-test meenemen die niet ouder is dan 72 uur. Op de website van de Canadese overheid zijn alle voorschriften te vinden. Door deze maatregelen en de voorbereidingen die Edmonton International Airport en KLM hebben getroffen met betrekking tot hygiëne kunnen reizigers veilig en gezond op reis.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
5x leuk appartement in Wagrain
Ook interessant
Bus naar Frankrijk: reistijden, kosten en info