De bus is een veilige en goedkope manier om op wintersport naar Frankrijk te gaan. Bussen naar Frankrijk rijden aan het eind van de middag weg uit Nederland, je reist dus vooral ’s nachts en komt de volgende morgen uitgerust op je bestemming aan.

Bus naar Frankrijk: samenvatting

In dit artikel bieden we zoveel mogelijk informatie over de bus naar Frankrijk. Mogelijk ben je niet in alle informatie geïnteresseerd. Gebruik daarom onderstaande links om snel bij de gewenste informatie te komen.

Overige informatie over de bus naar  Frankrijk

Dit zijn de voordelen van busreizen naar Frankrijk

 • Twee dagen extra wintersporten. De bus vertrekt vrijdag en arriveert al op zaterdagochtend op je wintersport bestemming. Daar vertrekt de bus pas weer op zaterdagmiddag (een week later dus). Hierdoor heb je twee extra (zater)dagen om te skiën of te boarden.
 • Relaxed op vakantie. Je vakantie begint direct zodra je de bus in stapt. Tijdens de busreis rustig op je fijne e-reader lezen, wat slapen of een film kijken.
 • Voordelig. Een retourtje voor de bus naar Frankrijk is al beschikbaar vanaf zo’n 100 euro.
 • Zonder zorgen op wintersport. Als je met de bus reist, hoef je je geen zorgen te maken over het weer onderweg, files of de route. En heb je ook geen gedoe met sneeuwkettingen, winterbanden of de Franse tolwegen. Dat is allemaal geregeld,

Welke opties zijn er om met de bus naar Frankrijk te gaan?

Er zijn twee opties op met de bus op wintersport te gaan naar de Franse skigebieden:

 1. Een buspendel. Je boekt dan een enkele reis of retour met de bus.
 2. Compleet verzorgde busreis. Deze bestaat dan uit een buspendel, accommodatie en zelfs een skipas.

Beide mogelijkheden worden hieronder uitgebreid beschreven.

De bus naar Frankrijk – buspendel

Wanneer je zelf al een mooi hotel, appartement of chalet in Frankrijk hebt gevonden en alleen maar op zoek bent naar vervoer, boek dan een losse buspendel naar Frankrijk. In dit geval boek je alleen een kaartje voor de busreis (doorgaans retour, maar je kunt ook een enkele reis boeken).

Er zijn in Nederland drie reisorganisaties die buspendels naar Frankrijk aanbieden:

 • Interbus – busreizen naar Frankrijk vanaf € 139,-
 • Snowtime – pendelbussen naar Frankrijk vanaf vanaf € 103,-
 • Flixbus – buspendels vanf € 115,-

Interbus – Buspendel Frankrijk vanaf 139 euro

Interbus is gespecialiseerd in het verzorgen van busreizen naar Europese bestemmingen. De pendelbus van Interbus vertrekt op vrijdag. Je stapt ‘s avonds in om de volgende ochtend aan te komen in het door jouw gekozen skigebied.  Interbus heeft Royal Class stoelen en First Class stoelen. De First Class stoelen gelden hierbij als de luxere optie. Dat zie je voornamelijk terug in de breedte van de First Class stoelen. Er staan namelijk maar drie First Class stoelen op een rij, waar er vier Royal Class stoelen staan. De meerprijs voor een stoel in First Class stoel is ongeveer 30 euro bij een retour.

Bestemmingen Interbus

Interbus rijdt vanuit Nederland naar de volgende skigebieden in Frankrijk:  Aime (La Plagne), Belle Plagne, Bourg St. Maurice (Les Arcs), Chapelle d’Abondance (Portes du Soleil), Châtel, La Plagne, Landry (Vallandry), Les Menuires, Morgins, Morzone, Moutiers (Trois Vallées), Tignes, enVal Thorens,

Opstapplaatsen Interbus

Interbus heeft in Nederland een aantal verschillende opstapplaatsen voor hun busreizen naar Frankrijk. De meeste zijn centraal in Nederland en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De opstapplaatsen van Interbus zijn: Alkmaar, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Bunnik, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Heerlen, Maarheeze, Maastricht, Nederweert, Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Wijchen.

Snowtime – busreizen en buspendel naar Frankrijk (vanaf 103 euro)

Touroperator Snowtime is vooral bekend van het organiseren van de ‘Dutch Week’ in het populaire skigebied Val Thorens. Tussen eind december en eind maart bieden ze ook wekelijks buspendels en complete verzorgde wintersportbusreizen naar Frankrijk aan. Hou bij Snowtime wel rekening met een overstap in Maarheeze.

Bestemmingen Snowtime

Snowtime biedt buspendels aan naar: Aime, Bourg St. Maurice, Brides les Bains, Châtel, Cluses (Flaine), Landry (Vallandry), Les Coches, Les Menuires, Morzine (Avoriaz), La Plagne, Tignes (meerdere uitstapplaatsen), Vallandry, Valmorel, Val Thorens.

Opstapplaatsen Snowtime

Je kunt in de volgende plaatsen de Snowtime pendelbus naar Frankrijk nemen: Amsterdam (Zuid Oost), Apeldoorn, Arnhem, Bredam Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Maarheeze (wisselplaats), Rotterdam, Tilburg, Utrecht en Zwolle.

Met de Flixbus op wintersport naar Frankrijk

De Flixbus is een relatief goedkope manier om per bus naar Frankrijk te reizen. De Flixbus is een lange afstandsbusdienst die nauw samenwerkt met regionale vervoersbedrijven. Dit betekent wel dat als je de Flixbus naar een Frans skigebied neemt, je een aantal keer moet overstappen. Waarschijnlijk is dit twee of drie keer. Ten eerste in Parijs, vervolgens in Grenoble en, afhankelijk van je eindbestemming, mogelijk in Frankrijk ook nog een keer op een lokale bus.

Het grote voordeel van de Flixbus is de prijs. Je kunt op deze manier vanaf circa 70 euro met de bus naar je Franse wintersportbestemming reizen.

Het nadeel is wel dat je relatief vaak moet overstappen, en daarbij soms lang moet wachten. Bovendien is het vinden van de juiste verbinding op de website van Flixbus een behoorlijke puzzel.

Espace Diamant is erg sfeervol.
Ga jij deze winter met de bus naar Frankrijk

Compleet verzorgde wintersport busreis naar  Frankrijk

Als je niet te veeleisend bent en het niet erg vindt om heel ver in het voor- of naseizoen te gaan wintersporten, kies dan voor een compleet verzorgde wintersportreis met de bus naar Frankrijk. Het is bijna ongelooflijk, maar je kunt al 10 dagen met de bus naar Frankrijk, inclusief accommodatie en skipas voor minder dan 300 euro per persoon.

Voor meer inspiratie, of het kiezen van een leuk skigebied, kan je natuurlijk ook een van onze informatieve artikelen raadplegen:

Er zijn een aantal Nederlandse reisorganisaties die compleet verzorgde wintersport busreizen naar Frankrijk aanbieden. Het gaat dan om een combinatie van een retour met de bus, een liftkaart en de wintersportaccommodatie.

De drie grootste aanbieders van verzorgde wintersport busreizen naar Frankrijk zijn:

Busreis wintersport Frankrijk – tips bij het boeken

Wil je een busreis voor je wintersport naar Frankrijk boeken? Lees dan eerst nog even onze handige tips, die hieronder staan, zo haal je het maximale uit jouw reis.

Goedkoop op wintersport door een ‘last minute’ te boeken

Reisorganisaties stunten behoorlijk met aanbiedingen voor een compleet verzorgde wintersport met de bus. Wanneer je in de gelegenheid bent om flexibel je wintersport te kunnen plannen, dan kan je voor een laag bedrag met de bus op wintersport. Afgelopen jaren zagen we aanbiedingen voorbij komen voor een week wintersport inclusief accommodatie, busreis en skipas voor nog geen 100 euro.

Toch liever ver van te voren boeken? Kies een sneeuwzeker skigebied

Boek je toch liever al ver van te voren je wintersport? Kies dan voor een busreis naar een sneeuwzeker, of hooggelegen skigebied. Of kies voor een reis in de periode tussen medio januari en medio maart. Dan ben je verzekerd van de beste sneeuwcondities op de Franse pistes.

Controleer goed hoeveel dagen de skipas geldig is

Wanneer je een compleet verzorgde wintersport met de bus uitzoekt, let dan goed op voor hoeveel dagen de skipas geldig is. Doorgaans is er een skipas voor zes dagen in de prijs inbegrepen. Je kunt dan wel altijd tegen bijbetaling een skipas voor 8 dagen kopen. Of je kan ervoor kiezen om op de aanreis- en vertrekdag wat anders te doen.

Controleer aanbiedingen goed

Sommige aanbiedingen van reisorganisaties zijn te mooi om waar te zijn. In het voor- en naseizoen worden complete wintersport busreizen naar Frankrijk aangeboden voor een bedrag dat lager is dan een normale retour met de pendelbus. Klinkt een aanbieding te mooi om waar te zijn? Let dan goed op om welke periode het gaat en verdiep of er dan wel voldoende sneeuw ligt. Uitzondering hierop zijn last minute vakanties. Hierbij gaat het om ingekochte reizen die ‘over’ zijn en voor een prikkie te boeken zijn.

Vanuit België met de bus op wintersport naar Frankrijk

Het is heel goed mogelijk om vanuit België met de bus naar een skigebied in Frankrijk reizen. Je boekt zo’n busreis gewoon bij een van de bovenstaande Nederlandse reisorganisaties. De eindbestemmingen in Frankrijk zijn precies hetzelfde. Alle mogelijke opstapplaatsen vanuit België staan hieronder.

Bus naar Frankrijk vanuit België – Snowtime

Snowtime heeft vier opstapplaatsen in België: Antwerpen, Brussel, Gent en Luik.

Bus naar Frankrijk vanuit België – Interbus

Interbus heeft meer opstapplaatsen in België. Je kunt met Interbus de bus naar Frankrijk nemen vanuit: Aalst, Antwerpen, Arlon, Brussel, Genk, Gent, Kerpen, Leuven, Luik, Lummen, Turnhout of Zoersel.

Veelgestelde vragen over de busreis naar Frankrijk

De meest voorkomende vragen over met de bus naar Frankrijk reizen beantwoorden wij hieronder. Staat jouw vraag hier niet tussen? Laat dan even een berichtje achter of stuur ons een e-mail. We beantwoorden je vragen graag!

Wat kost de bus naar Frankrijk?

De kosten van een busreis naar Frankrijk wisselen per aanbieder en per periode. In het hoogseizoen zijn de prijzen hoger dan in het laagseizoen. Reken op een prijs tussen de 130 euro en 200 euro voor een retour.

Hier staat een overzicht van aanbieders en aanbiedingen.

Kan je ski’s of snowboard meenemen als je met de bus naar Frankrijk gaat?

Natuurlijk kan dat! Alle bussen hebben meer dan genoeg plaats voor ski’sskistokkenskischoenensnowboard en snowboardschoenen in hun bagageruimte. Je bent wel verplicht om je skimateriaal in een speciale tas te vervoeren. Dit om te voorkomen dat je skimateriaal de andere bagage beschadigt.

Moet je extra betalen om bagage mee te nemen?

Nee. Over het algemeen hoef je geen toeslag te betalen voor je bagage. Per persoon mag er één stuk bagage en een skiuitrusting worden meegenomen. Vraag dit wel na bij je touroperator, want deze regels kunnen wisselen per vervoerder.

Hoe vaak stopt de bus naar Frankrijk?

Onderweg naar Frankrijk stoppen de bussen een paar keer. Je kan dan even je benen strekken of naar het toilet. Buschauffeurs gebruiken deze momenten ook om te wisselen. Tussen 24:00 uur en 06:00 uur stopt de bus alleen maar voor de verplichte chauffeurswissel. Zo kunnen de passagiers ’s nachts slapen. En komen ze uitgerust aan op de plaats van bestemming.

Kan je eten of drinken kopen in de bus naar Frankrijk?

Ja. In alle bussen is een bar aanwezig. Hier kan je doorgaans thee, koffie, soep en  koude frisdrank krijgen. Je mag natuurlijk ook zelf eten en drinken meenemen. Houd er rekening mee dat het in veel bussen naar Frank niet is toegestaan om (sterk) alcoholische dranken te nuttigen.

Kan je een vaste zitplaats reserveren in de bus?

Iedere reiziger krijgt een eigen zitplaats toegewezen in de pendelbus naar Frankrijk. Die plaats wordt speciaal voor jou gereserveerd. Als je speciale wensen hebt, dan kan je dat vaak vooraf bij de reisorganisatie aangeven. Zij zullen dan proberen om daar zo veel mogelijk rekening mee te houden. Geef je wensen wel op tijd door want meestal worden de zitplaatsen ruim zes weken vooraf ingepland.

Kijk voor meer informatie hier

Tips voor een busreis naar Frankrijk

Wanneer je een lange reis met de bus maakt, wil je het jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Met onderstaande tips reis je prettig met de bus naar Frankrijk.

 • Kies comfortabele kleding in de bus. Natuurlijk wil je er leuk uitzien, maar je wil ook een beetje lekker kunnen slapen tijdens de reis. Trek daarom kleding aan waarin je comfortabel reist en slaapt.
 • Houd een jas bij de hand. Onderweg stopt de bus voor plaspauzes en dan kan het buiten best wel fris zijn. Zorg daarom dat je een warme skijas (en een muts) bij de hand hebt.
 • Neem een fleecevest mee. Het kan ’s avonds in de bus behoorlijk afkoelen. Als je dan een jas of vest aan kan trekken voorkom je dat je zo koud wordt dat je niet meer kan slapen.
 • Zorg voor muziek en een goede draadloze koptelefoon. Voor het geval je onderweg naast een praatgrage maar mega oninteressante buurman komt te zitten.
 • Voetenwerk. Doe lekker zittende schoenen aan. Liefst gympen. Je kan ze makkelijk aan en uit doen en gaan onderweg niet knellen aan je voeten. Wel zo fijn. Je kunt natuurlijk ook je snowboots aantreken.
 • Neem voldoende eten en drinken mee. Je kan onderweg van alles kopen. Maar dan ben je wel afhankelijk van het aanbod. Daarbij kan je in de bus meer dorst krijgen dan gewoonlijk (door verveling en klimaatbeheersing). In de bus is gelukkig een toilet aanwezig, dus je hoeft je niet in te houden.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Vakantie naar Edmonton en Jasper is ook weer mogelijk!
Ook interessant
Ga jij dit jaar op wintersport naar Méribel?