Op dit moment brengen wij een paar dagen voor wintersport in Canada. In Jasper, Alberta om precies te zijn. Skiën in de Rockies is een lang gekoesterde wens die nu eindelijk in vervulling is gegaan. En dat is gaaf! Jasper overtreft al je wintersport verwachtingen vanaf het eerste moment. Uiteraard volgt er een uitgebreid verslag met alle informatie, tips en tricks voor je eigen wintersport in Jasper. Maar omdat we niet langer kunnen wachten om ons enthousiasme met je te delen, volgen hieronder alvast een aantal foto’s,

Want man, die zijn toch het delen waard!?!

Met de eerste lift omhoog als de natuur ontwaakt

Het skigebied van Jasper heet Marmot Basin en ligt ongeveer 30 minuten rijden vanaf Jasper. In Marmot Basin kan je niet verblijven omdat het skigebied midden in een beschermd natuurgebied ligt. Het is een verlaten oord waar de natuur vrij spel heeft. Pas in de ochtend komen hier de eerste mensen aan. En wanneer je één van de eerste liften omhoog neemt, ziet dat er zo uit.

Wintersport Jasper skilift
Een goed begin van de dag.

Skiën in de Rockies

Kijk daar, dat is Mount Edith Cavell. Wintersport in de Rockies, is een wintersport vol waanzinnige uitzichten. Elke keer dat de lift je boven brengt verlies je jezelf weer in het prachtige landschap.

Skien in Jasper
Met een gids leer je het skigebied snel kennen.

Genoeg poeder voor iedereen

Om het skigebied te leren kennen, gaan we met een gids op pad. Andi vertelt ons dat je in Marmot Basin op de gehele berg mag skiën. Je hebt geprepareerde pistes, poeder en bospaadjes. Alles wordt gecontroleerd. En we hebben geluk, want er is nog wat verse poeder te vinden. Wanneer je tenminste de weg weet… Gelukkig kent Andi het skigebied op zijn duimpje. In Marmot Basin kan je altijd verse sporen maken, verteld hij met een brede glimlach.

Poeder skien in Jasper
Poeder begin december.

De piste voor jezelf

In het weekend kan het behoorlijk druk worden in Jasper en Marmot Basin. Veel locals bezoeken het skigebied tijdens hun weekend voor één of twee dagen. Doordeweeks is het daarentegen extreem rustig op de pistes. Ondanks dat de parkeerplaatsen vol staan zijn er nauwelijks wintersporters te bekennen bij de liften of op de piste.

Skien in Marmot Basin
Lege pistes in Marmot Basin.

Creatieve namen voor de pistes

De pistes hebben in Canada geen nummers, maar namen. De namen van de pistes in Marmot Basin worden bedacht door de wintersporters in het gebied. Een goed gekozen naam kan de bedenker een gratis seizoenspas opleveren. Het resultaat is dat je overal bijzondere namen tegenkomt onderweg. Zoals deze.

Namen van pistes in Marmot Basin (wintersport Jasper)
De Grizzly Glades is trouwens ook een favoriet!

Familievriendelijk skigebied

Marmot Basin is een familie vriendelijk skigebied. De groene en blauwe pistes zijn breed en lang. Zo is iedereen in staat het skigebied te verkennen! Onze favoriete familiepiste? Dat is de Tranquilizer!

Lange brede pistes in Jasper
De Tranquilizer is één van de familievriendelijke, brede pistes in Marmot Basin.

Extreme uitzichten

Tijdens het wintersporten genieten we continue van de meest waanzinnige uitzichten. Op pistes, op de Rockies en op wildlife. Dat laatste hebben we helaas niet vast kunnen leggen, maar je ziet genoeg tussen de bomen door bewegen. Onze skileraar had zelfs een lynx op de piste aangetroffen in de vroege ochtenduren. Bijzonder toch?

Word jij ook zo blij van deze foto’s uit Jasper?

Deel dan deze update met je vrienden, familie en collega’s. Of laat een reactie achter via het opmerkingenveld hieronder. Natuurlijk delen we ook veel sneeuwbeelden op onze social media kanalen. Wil jij daarvan op de hoogte blijven? Volg ons dan via:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Alles wat je moet weten over sneeuwkettingen huren
Ook interessant
Review: Leki skistokken met kliksysteem Trigger S