Voor een groot deel van de Nederlanders zit de wintersport er helaas er inmiddels weer op. Het goede nieuws is dat de eerste aanbiedingen voor wintersport in 2025 al weer online staan. Voor wie nu al zijn volgende skivakantie wil boeken, hebben we in dit artikel de mooiste aanbiedingen en alle belangrijke informatie verzameld.

Nu je wintersport 2025 boeken = veel keuze en aantrekkelijke prijzen

Nog voor het einde van de winter hebben de eerste reisorganisaties hun aanbod voor wintersport 2025 online gezet. En daar zitten een aantal zeer aantrekkelijke aanbiedingen bij. Hieronder hebben we een aantal van onze favoriete aanbiedingen voor komende winter op een rij gezet. Hierbij hebben we een aantal mooie skivakanties naar populaire bestemmingen geselecteerd, maar ook een aantal aantrekkelijk geprijsde reizen. Kijk snel of er voor jou een mooie reis tussen zit!

Populaire bestemmingen voor wintersport 2025

Hieronder staan links naar accommodaties de je NU al kunt boeken in een aantal van de meest populaire skigebieden.

Ga jij deze winter naar Val Thorens?
Ga jij deze winter naar Val Thorens?

Wintersport 2025: wanneer zijn de schoolvakanties?

Wist je dat 40-45% van de Nederlandse wintersporters gedurende de voorjaarsvakantie op wintersport gaat? In 2025 zijn de voorjaarsvakanties redelijk verspreid. Omdat Carnaval buiten de ‘Ministriële richtlijnen’ voor de voorjaarsvakantie vallen, zou het zo maar kunnen dat er drie weken zijn waarover de Nederlandse wintersporters zich verdelen. Ben je gebonden aan de schoolvakanties voor je wintersport? Zorg er dan wel voor dat je op tijd boekt. Hoe langer je wacht, des te minder accommodaties er nog beschikbaar zijn. Wij raden iedereen daarom aan om nu al de vakantie voor 2025 vast te leggen. Hieronder staan de data van de Nederlandse schoolvakanties voor komende winter.

Wanneer is de kerstvakantie 2024-2025

Wil je dit jaar tijdens de kerstvakantie op wintersport? De kerstvakantie begint dit jaar op zaterdag 21 december 2024 en duurt tot zondag 5 januari 2025.

Fanatieke familie wintersport in Pitztal.
Waar ga jij in 2025 wintersporten?

Hoe valt de voorjaarsvakantie 2025?

Wintersporters die graag in de voorjaarsvakantie op wintersport gaan, moeten de volgende weken vrijhouden voor hun skivakantie:

  • Noord: 15 – 23 februari 2025
  • Midden: 22 februari – 2 maart 2025
  • Zuid: 22 februari – 2 maart 2025*

* Carnaval 2025 valt tussen 2 en 4 maart. Het kan zijn dat de scholen in de Zuidelijke provincies hierdoor van de nationale richtlijn afwijken en de voorjaarsvakantie plannen van 1 – 8 maart 2025.

Op zoek naar een nieuwe bestemming?
Op zoek naar een nieuwe bestemming?

Op zoek naar een nieuwe bestemming?

Ben je op zoek naar een nieuwe bestemming voor volgende winter? Wij hebben de afgelopen jaren heel wat skigebieden bezocht. Hieronder staan een aantal inspirerende artikelen die je kunnen helpen tijdens je zoektocht naar een nieuwe bestemming:

Oostenrijk inspiratie

De meeste Nederlanders gaan ieder jaar naar Oostenrijk. Wil jij ook een keer wintersporten in Oostenrijk? Lees dan vooral onderstaande artikelen:

Frankrijk inspiratie

De skigebieden in Frankrijk zijn groot, hooggelegen en sneeuwzeker. Niet gek dat het land een steeds populairdere wintersport bestemming wordt. Wil jij graag naar Frankrijk? Bekijk dan onderstaande tips:

Eerder verschenen
LIVE: geweldige omstandigheden op de pistes in Skirama Dolomiti – Italië
Ook interessant
Rodelen in Wildkogel Arena – zo ziet de langste rodelbaan van Oostenrijk er uit