Tijdens je wintersport genieten van de Franse keuken, wat een feestje! In Méribel zijn dan ook heel wat leuke plekjes waar jij tijdens en na je skidag naartoe kan, voor een heerlijke lunch of een leuk diner. Om je wat inspiratie op te laten doen, zet ik vier leuke restaurants op een rijtje, die het bezoeken zeker waard zijn.
The Beef Bar
Het enige hotel aan de piste in Méribel is hotel Le Coucou, een prachtig vijf sterren hotel waar je op je wenken wordt bediend. Dat je hier dus lekker kan eten, is geen verrassing. In het hotel bevindt zich onder andere het restaurant Le Beef Bar. Het hoofdrestaurant van Le Beef Bar zit in Monaco, maar eigenaar Riccardo Giraudi wilde dit stukje levenskunst ook naar Méribel brengen en wat een geluk is dat.
Eet lekker in de zon uitkijkend over de piste, of gewoon binnen in het restaurant, waar je alsnog uitzicht hebt over de witte bergen door het raam. De naam zegt het natuurlijk al wel een beetje: hier kan je een fantastisch stuk vlees eten. Black Agnus, Kobe of zelfs Wagyu, het kan allemaal! Ik heb nog nooit zulk lekker vlees gegeten. Het houdt niet op bij de lekkere stukken vlees, want de pizza met truffel was ook een smaakvolle verrassing! Of een tosti met Wagyu, dat was een one in a lifetime ervaring, haha! Maar laat je niet tegenhouden door de naam “Beef Bar”, want ook vegetariërs kunnen hier heerlijke gerechten eten en de kok zal er ook voor hen een feestje van maken.
Le Clos Bernard
Persoonlijk was dit mijn favoriet van alle restaurants, waar ik in Méribel ben geweest. Le Clos Bernard is een traditioneel restaurant in de bossen van Altiport, ook wel het beginnersgebied van Méribel. Je kan hier te voet, skiënd en met paard komen. Het is een klein kwartiertje omhooglopen (geen zorgen, het is niet steil of vermoeiend), over het pad waar de paard en wagen jou ook omhoog kan brengen. Kom je hier vanaf de piste, dan omring je je met mooie pijnbomen, terwijl je op een blauw pad naar beneden glijdt.
In dit traditionele restaurant staan er twee gerechten centraal: het vlees van de grill en de kaasfondue. Ik zou zeggen: deel met je gezelschap alles wat op tafel kan komen, want kiezen is bijna niet mogelijk! Van de hamburger, tot aan de salades en kaasfondue. Het is stuk voor stuk heerlijk. En omdat het restaurant traditioneel gebouwd is, zit je hier ook helemaal in de wintersport stijl! Voor mij het ultieme wintersportgevoel!
Adray-Telebar
Vanaf de piste ski je naar dit leuke chaletstijl gebouwde restaurant: Adray-Telebar. Dit restaurant heeft een groot terras, waar je uitkijkt over een dal en besneeuwde bergtoppen. Wanneer de zon schijnt, is dit een fantastische plek om te lunchen. Mocht je liever binnen zitten, is dat ook geen probleem, want ook de inrichting binnen is erg gezellig.
Méribel staat bekend als een wat chiquer skigebied in Frankrijk en dat zie je soms dan ook wel aan de prijzen. Adray-Telebar is daarentegen een goed betaalbare lunchplek, waar je alsnog heerlijke gerechten kan eten. Zo komen er gasten van over de hele wereld naar deze plek om de specialiteit Escalope à la Crème te eten. De schnitzel met room en champignons is een gerecht dat van vader naar zoon is doorgegeven en daar zit absoluut een geheim recept in dat het waard is om te proberen! Zelf kan ik je ook de ‘Gratinée de reblochon aux crozets et lardons’ aanraden: een soort mac and cheese, maar dan nog veel beter. Proef zelf maar! 😉
Partajo
Mocht je ’s avonds nog op pad willen naar een hip restaurant, zou ik je aanraden om eens naar Partajo te gaan. Partajo heeft onlangs zijn deuren geopend, niet alleen voor diner, maar ook met een ontzettend leuk en vernieuwend concept! Als je net als ik van wijn houdt, ga je hier genieten!
Wanneer je binnen komt lopen bij Partajo, loop je eerst door hun ‘wijncafé’. Partajo heeft in totaal meer dan 500 verschillende wijnflessen in hun kelder liggen en het idee is dat je aan de hand van een gerecht op de kaart, door het ‘wijncafé’ loopt en een fles uitzoekt die bij jouw eten past. Een sommelier loopt met je mee en vertelt over alle flessen waar jij benieuwd naar bent. Wijn is een groot begrip in dit restaurant, dus maak er zeker gebruik van, zou ik zeggen. Je eet niet alleen heerlijk, maar beleeft ook een ware ervaring, tijdens jouw avondje uit.
Meer over Méribel weten?
Heb jij na het lezen van dit artikel ook zo’n zin gekregen om naar Méribel te gaan? Wij in in ieder geval wel! Het is dan ook een prachtige bestemming. Méribel is een van de meest geschikte skigebieden voor beginners in Frankrijk. Meer dan de helft van de pistes bestaat uit makkelijke afdalingen. Maar ook voor ervaren wintersporters is er genoeg te beleven. Omdat Méribel een charmant dorpje is, is onder families behoorlijk populair. De vele funslopes en funparks maken van het gebied een reusachtige buitenspeeltuin. Ben je op zoek naar een kindvriendelijk skigebied in Frankrijk? Dan is Méribel een uitstekende optie.
Je ziet het, wat voor wensen je ook hebt, in Méribel ga je een fantastische tijd tegemoet. Wil je meer weten over een wintersport in Méribel? Kijk dan hier.
Bovenaan de piste staan, de frisse wind op je huid en je hart sneller voelen kloppen: dat is voor mij puur geluk. Als kleine meid van 3 namen mijn ouders mij al mee de piste op en nu, 21 jaar later, is snowboarden één van mijn grootste passies. Ik carve graag de bergen af, maar vind stiekem de gezellige lunch-, warme choco met slagroom- of weissbier pauzes met vrienden of familie net zo leuk. Dat ik dit alles nu kan combineren met schrijven is een droom die uitkomt!