Een wintersport in Engelberg is een belevenis op zichzelf. De pistes van het skigebied gaan tot 3.000 meter en zijn daarmee extreem sneeuwzeker. Niet voor niets heeft Engelberg het langste skiseizoen van Zwitserland. De skiliften zijn hier meer dan 220 dagen open! Meer dan 80 kilometer pistes worden elke dag super goed geprepareerd en de veelzijdigheid aan afdalingen is enorm. Wil je een onvergetelijke wintersport beleven? Dan ben je in Engelberg op de juiste plek. Nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel beschrijven we zes bijzondere activiteiten op en naast de piste die er voor zorgen dat je een wintersport in Engelberg nooit meer vergeet!

Waanzinnig wintersporten bij Titlis en Brunni

Het waanzinnige wintersportaanbod is voor velen de belangrijkste reden om een skivakantie naar Engelberg te plannen. Titlis en Brunni, de twee delen van het skigebied van Engelberg-Titlis, hebben elk hun eigen pluspunten. De pistes rondom de Titlisgletsjer gaan tot 3.000 meter en zijn daarmee extreem sneeuwzeker. Ben jij meer een zonaanbidder dan een freerider? Dan zal je de pistes bij Brunni geweldig vinden. Deze liggen namelijk aan de zonnige zuidkant van het dal. De pistes zijn hier eenvoudiger en het is er een stuk rustiger. Hou je meer van lange afdalingen op de piste? In Engelberg-Titlis is een van de langste pistes van de Alpen te vinden. Tijdens deze uitdagende afdaling leg je meer dan 12 kilometer en 2.000 hoogtemeter af.

Engelberg piste
Een van de langste pistes van Zwitserland. (Foto: : Engelberg-Titlis Tourism)

Freeride walhalla: ‘The Big 5’

Voor ervaren wintersporters is ‘The Big 5‘ dé ultieme reden om een wintersport in Engelberg -Titlis te boeken. The Big 5 bestaat uit vijf freeride routes, die direct bij de skilift beginnen. Wanneer de omstandigheden goed zijn, kan je ze alle vijf op een dag doen. Absolute hoogtepunt is de Galtiberg, een van de langste poederafdalingen van de Alpen. Deze begint boven op de Titlis en eindigt helemaal in het dorp. En wil je na al deze afdalingen nog meer off piste avontuur? In Engelberg-Titlis zijn ontelbaar veel skiroutes te vinden.

Engelberg - sneeuw genoeg
Genieten van off piste afdalingen op ’the BIG 5′ (Foto: Engelberg-Titlis Tourism)

Gemoedelijk winterwandelen en ‘schlitteln’

Ben jij geen skiër of snowboarder? Of heb je een dag wat minder zin om de piste op te gaan? Dan kan je Engelberg-Titlis op genoeg andere manieren van de sneeuw genieten. Maak een van de prachtige winterwandelingen of combineer een wandeling met een keer ‘Schlitteln‘ . Hierbij ga je op een houten slee de berg af. Een super leuke activiteit om met de hele familie van het prachtige winterlandschap te genieten.

Schlitteln in Engelberg is leuk! (Foto: Engelberg-Titlis Tourism)

Een sneeuwschoenwandeling maken bij volle maan

Wil je graag wat meer uitdaging? Ga dan een keer sneeuwschoenwandelen. Op speciale sneeuwschoenen wandel je door de diepe sneeuw door de indrukwekkende natuur rondom Engelberg. Terwijl je de frisse lucht in ademt, verdwijnt de onrust uit je hoofd. Inspanning en ontspanning tegelijk. Rondom Engelberg zijn maar liefst 7 verschillende routes uitgezet. En wil je het echt bijzonder maken? Meldt je dan aan voor een georganiseerde sneeuwschoenwandeling bij volle maan. Terwijl de sneeuw onder je sneeuwschoenen knerpt, geniet je van een magisch landschap dat enkel door de maan verlicht wordt. En na het avontuur kan je ook nog genieten van een typisch Zwitserse kaasfondue in restaurant Fürenalp. Zo’n ervaring vergeet je nooit meer!

Sneeuwschoenwandelen in de natuur. (Foto: Engelberg-Titlis Tourism)

Met de toerski’s omhoog en op de slee omlaag

Toerskiën is hot in de Alpen. Of je nou in Oostenrijk, Frankrijk of Zwitserland bent, overal zie je mensen op ski’s de berg oplopen. Een hele andere manier om van de bergen te genieten. Wil jij ook wel eens toerskiën, maar twijfel je of jouw skitechniek voldoende is? Geen probleem! In Engelberg kan je met toerski’s omhoog en op de slee omlaag. Ze gebruiken daarvoor een ‘Snooc‘ een paar toerski’s die je eenvoudig kunt omhouwen in een slee. Zo kunnen zelfs onervaren skiërs ervaren hoe fijn het is om op toerski’s in de bergen onderweg te zijn.

Engelberg
Op de toerski’s omhoog, op de slee omlaag. (Foto: Engelberg-Titlis Tourism)

Adrenaline op de duurzame e-sneeuwscooter

Rijden op een sneeuwscooter is gaaf! In Engelberg kan je dat zelf ervaren. Het Titlis SnowXPark is het beste te vergelijken met een kartbaan, maar dan in de sneeuw. Rondom de Trübsee zijn verschillende circuits aangelegd waar je op een elektrisch aangedreven sneeuwscooter. De langste ronde is bijna een kilometer lang. En met de speciale ‘Junior modus’ kunnen zelfs kinderen vanaf 12 jaar op de elektische sneeuwscooter door de bochten driften. Extra tof is dat deze sneeuwscooters geen CO2 uitstoten, geen lawaai maken en geen motorolie gebruiken. Super duurzaam dus!

Vol gas op een elektrische sneeuwscooter.(Foto: Engelberg-Titlis Tourism)

Beleef een ultieme wintervakantie in Engelberg

In Engelberg kan je op allerlei manieren genieten van de winter. Naast fantastische ski- en snowboardmogelijkheden zijn er ontelbaar veel leuke activiteiten die er voor zorgen dat je een wintersport in Engelberg nooit meer vergeet. Wil je weten hoe fijn een winterse vakantie in Engelberg kan zijn? Bekijk dan zeker onderstaande video.

Genieten van je passie voor sneeuw in Engelberg

Heb jij een passie voor wintersport en sneeuw? Dan moét je echt een keer naar Engelberg-Titlis. Nergens kan je de passie beter delen dan in dit prachtige skigebied. Meer informatie, accomodaties, activiteiten en tips zijn te vinden op de website van Engelberg.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
De winter start goed! – kou en sneeuw onderweg naar de Alpen. Lokaal 1 meter sneeuw mogelijk
Ook interessant
Buff kind: de leukste en warmste nekwarmers voor kinderen