In Axamer Lizum zitten ze deze zomer niet stil. Gisteren was de laatste skidag van het seizoen en vandaag begint het kleine skigebied bij Innsbruck met de bouw van een nieuwe skilift. De nieuwe Hoadlbahn, een hypermoderne 10-persoonsgondel, vervangt maar liefst drie oude stoeltjesliften en moet zorgen voor minder wachtrijen en meer comfort. Als begin volgende winter de nieuwe skilift gereed is, staan wintersporters binnen zes minuten vanaf de parkeerplaats op de top van de Hoadl (2.340 meter).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Axamer Lizum Offiziell (@axamer_lizum)

Vervanging Schönbodenbahn en Hoadl I & II

De nieuwe Hoadlbahn komt op de plek van de oude 2-persoonsstoeltjeslift Schönbodenbahn en de 4-persoonsstoeltjeslift Hoadl II. De gondel krijgt een middelstation op de plek waar nu het dalstation van de Hoadl II staat. Met de komst van de gondel is wordt ook de 2-persoonsstoeltjeslieft Hoadl I vervangen. Deze lift, gebouwd in 1963, heeft bijna 60 jaar dienst gedaan en was toe aan pensioen ;).

Details Hoadlbah in Axamer Lizum

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe gondel in Axamer Lizum op een rij gezet:

Liftsysteem: 10 persoonsgondel.
Gereed: december 2022.
Capaciteit: 2.400 personen / uur.
Snelheid: 7 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 6 minuten.
Hoogte dalstation: 1.558 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 2.340 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 782 meter.
Lengte: 2.030 meter.
Aantal gondels: 75.
Investering: onbekend.

Duurzaam door nieuwe waterkrachtcentrale

Extra tof is dat naast de nieuwe lift er ook wordt geïnvesteerd in de bouw van een waterkrachtcentrale bij de Axamer Bach. Deze levert straks 3,83 Gigawattuur (GWh) stroom. Genoeg om bijna het hele skigebied van duurzame energie te voorzien. Op deze manier wordt Axamer Lizum direct een van de meest duurzame skigebieden in Oostenrijk.

Skigebied bij Innsbruck - axamer lizums
De ouderwetse tandradbahn blijft gewoon.

Over skigebied Axamer Lizum

Axamer Lizum ligt dichtbij de stad Innsbruck. Axamer Lizum is met het vliegtuig, de auto en de nachttrein naar Oostenrijk goed bereikbaar. Het skigebied telt 30 pistekilometers en is bekend van de Olympische Spelen. Twee keer werden de Spelen in Axamer Lizum gehouden, in 1964 en in 1974. De pistes zijn hier dan ook wat uitdagender dan in het gemiddelde Oostenrijkse skigebied. Axamer Lizum is daarmee een mooi bestemming voor de gemiddelde tot gevorderde skiër (veel rode pistes). Het skigebied is authentiek en heeft veel sfeer en charme.

De twee mooiste afdalingen in het skigebied zijn de Olympische dames- en herenafdaling. Deze gaan vanaf de top helemaal naar het dal. Het zijn mooie, lange afdalingen. En tijdens het afdalen heb je een prachtig uitzicht. De damesafdaling is wat eenvoudiger dan die voor de heren, maar beide zijn leuk genoeg om je een hele dag te vermaken. Bovendien zijn er genoeg paadjes en pistes door het bos, waardoor het ook een kindvriendelijk skigebied is.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Zauchensee: favoriet onder de ‘einheimischen’
Ook interessant
LIVE: zo adembenemend mooi is april in Sölden