banner

Deze week beleefden wij een waanzinnige wintersportweek in het prachtige Ötztal. Wij waren een aantal dagen op de pistes van het prachtige skigebied Sölden en hadden onwijs veel geluk. Vorig weekend was er een mooie laag verse sneeuw gevallen en deze week overheerste de zon. Ideale omstandigheden om de piste op te gaan natuurlijk. En dat voor medio april. Eigenlijk kan je het skiseizoen niet op een mooiere manier eindigen dan zo.

Een uitgebreid verslag van deze heerlijke trip volgt snel. Maar we delen nu alvast een paar heerlijke winterbeelden van deze week. Kijk en geniet met ons mee!

Samen op de top. Familie in Sölden
We genieten van de tijd samen.

Fantastische omstandigheden

Een skivakantie in april is voor de meeste wintersporters niet zo voor de hand liggend. Dat is niet zo gek, want in de meeste skigebieden smelt de sneeuw in sneltreinvaart weg. In Sölden is dat natuurlijk niet anders. Maar omdat een groot deel van de pistes zich hier ruim boven de 2.000 meter bevinden, zijn de omstandigheden op de piste nog verrassend goed. Dat is eigenlijk een understatement. De pistes liggen er gewoon fantastisch bij! Dat in combinatie met de zon, zorgt voor een heerlijke ervaring.

blauwe lucht, witte pistes, lente, sölden
De pistes in Sölden liggen er fantastisch bij.

Genieten van lange afdalingen

Eén van de eerste dingen die ons opvallen in Sölden zijn de enorm lange pistes. Het hoogste punt van het skigebied ligt op maar liefst 3.340 meter. Daarvandaan kan je helemaal afdalen naar het dorp, dat bijna 2.000 meter lager ligt (op 1.363 meter). Een afdaling van zo’n 15 kilometer. En dat is niet de enige lange piste in het skigebied. Er zijn nog vier andere afdalingen die langer dan 10 kilometer zijn. Sölden is daardoor echt een skigebied voor kilometervreters.

In Sölden zijn een aantal fantastische lange afdalingen te vinden.
In Sölden zijn een aantal fantastische lange afdalingen te vinden.

Adembenemende alpenpanorama’s

Sölden ligt midden in de Alpen. Vanaf de piste kijk je je ogen uit. Wat is het waanzinnig mooi hier. Vanaf sommige bergtoppen kijk je wel 100 kilometer ver. En het uitzicht op de vele 3.000-ers is prachtig. Voor bergliefhebbers als wij is dit echt genieten.

Waanzinnige uitzichten vanaf de piste in Söldem.
Adembenemende alpenpanorama’s

BIG 3: letterlijk hét hoogtepunt van deze trip

Hét hoogtepunt van onze skitrip is de ‘BIG3’. Een skitocht dwars door het sneeuwzekere skigebied. Tijdens lange skitocht kom je op drie bergtoppen die hoger dan 3.000 meter liggen. De Gaislachkogl (3.058 meter), Tiefenbachkogl (3.250 meter) en de Schwarze Schneid (3.340 meter). Bij elke top kan je, als herinnering aan deze uitdagende tocht, een foto maken met je skipas. Wanneer we weer terug in ons appartement in Sölden zijn en we willen weten hoeveel we geskied hebben, zien we dat we meer dan 50 kilometer hebben afgelegd. Een knappe prestatie, maar bovenal een fijne herinnering die we nog lang zullen koesteren.

Big 30- Gaislachkogel
Op elke top maak je een foto. Een heerlijke herinnering aan deze toffe skitocht.

Met de gondel uit de James Bond film ‘Spectre’

Wist jij dat een aantal scenes uit de James Bond film ‘Spectre’ zijn opgenomen in Sölden? Op de top bij de Gaislachkogl staat zelfs een speciaal museum, 007 Elements,  waar ze je alles vertellen over de stunts die hier zijn opgenomen. Zelf vonden we het vooral tof dat we met de gondel uit de film omhoog konden. Deze gondel brengt je trouwens ook nog comfortabel en snel naar de top.

Deze gondel speelt een kleine rol in de James Bond film 'Spectre'.
Deze gondel speelt een kleine rol in de James Bond film ‘Spectre’.

Wil je ook nog op wintersport? Sölden is nog open!

Ben je na het zien van deze beelden enthousiast geworden en wil je ook nog wel een paar dagen skiën in Sölden? Een deel van de pistes is nog wel een paar weken open. Kijk voor meer informatie, openingstijden en accommodaties op de officiële website van het toerismebureau Sölden / Ötztal.

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Axamer Lizum vervangt drie verouderde stoeltjesliften door één moderne gondel
Ook interessant
Wintersport in de meivakantie – welke skigebieden zijn nog open?