In het Pitztal wordt deze zomer hard gewerkt aan de modernisering van de ‘Gletscherexpress’. De 38 jaar oude trein wordt vervangen door een een moderne en duurzame variant. De bouwwerkzaamheden zijn direct na afloop van het skiseizoen gestart. Als alle werkzaamheden volgens planning verlopen, kan de nieuwe trein vanaf 15 juli 2022 in gebruik genomen worden. Dat is precies op tijd voor de start van het zomerseizoen.

Meer comfort

Al 38 jaar brengt de Gletscherexpress wintersporters van het dal naar de start van het gletsjerskigebied en weer terug. Dit voorjaar wordt de trein volledig gerenoveerd. Hierbij staat vooral het comfort van de wintersporters centraal. Een ritje met de nieuwe trein wordt een stuk stiller en een stuk rustiger.

Ook duurzamer

Naast comfortabeler, wordt de nieuwe gletscherexpress ook een stuk duurzamer. Zo wordt de trein uitgerust met een dynamo die zorgt voor de elektriciteit die voor bijvoorbeeld het licht zorgen. Daarnaast wordt de nieuwe trein zo zuinig, dat hij in de zomermaanden volledig kan functioneren op door zonnecellen opgewekte stroom. Het pitztal zet daarmee weer een goede stap in de richting naar duurzame wintersport.

Details nieuwe Gletscherexpress

Voor de liefhebbers hebben we hieronder de details van de nieuwe Gletscherexpress in het Pitztal op een rij gezet:

Liftsysteem: 200 persoons kabeltrein.
Gereed: medio juli 2022.
Capaciteit: 1.590 personen / uur.
Snelheid: 10 meter/ seconde.
Duur van dal tot top: 6 minuten, 50 seconden.
Hoogte dalstation: 1.730 meter boven zeeniveau.
Hoogte bergstation: 2.841 meter boven zeeniveau.
Hoogteverschil: 1.111 meter.
Lengte: 3.692 meter.
Investering: ca 10 miljoen euro.

Over wintersport in het Pitztal

Het Pitztal is traditioneel het eerste gletsjerskigebied dat in de herfst zijn pistes opent voor wintersporters. Het skigebied gaat meestal medio september al open en is natuurlijk ook een prima bestemming voor wintersport in de herfstvakantie open. De Pitztal gletsjer beschikt over een skigebied van zo’n 30 pistekilometers. Dat lijkt klein, maar omdat de pistes hier erg breed zijn, heb je veel ruimte om lekker te wintersporten. Het skigebied wordt ook wel ‘het dak van Tirol’ genoemd. Nergens anders in Oostenrijk kun je per kabelbaan zo’n hoog punt bereiken: 3.440 meter. Daar kom nog bij dat het Pitztal één van de weinige gebieden in Tirol is, waar het nog niet overdreven toeristisch en druk is.

Zirben in het het Pitztal.
In het Pitztal staan overal ‘Zirben’.

Naast de Pitztaler gletsjer kunnen wintersporters ook terecht in skigebied Hochzeiger. Dit rustige skigebied is uitermate kindvriendelijk en biedt onder meer een gratis skipas voor kinderen tot 10 jaar. Op papier beschikt Hochzeiger over slechts 50 kilometer aan pistes. Onze ervaring is echt dat het authentieke en sneeuwzekere skigebied zeer divers en erg leuk is.

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skigebied Sölden: hoogtepunten, de beste tips & alles wat je moet weten vóór je boekt
Ook interessant
Skigebied Wagrain: insider tips & alles wat je moet weten voordat je boekt!