Liner handschoenen zijn een effectief middel in je strijd tegen de kou. Maar ze dienen meerdere doelen. Sommige (duurdere) handschoenen en wanten worden standaard met een liner geleverd. Maar je kan linerhandschoenen ook los kopen. Er zijn verschillende redenen waarom wij groot fan zijn van deze dunne onderhandschoenen tijdens de wintersport.

  • extra warmte
  • geen vochtige handen
  • makkelijk in gebruik met touchscreen
toerskien rustige start
Wollen handschoen liners zijn ook inzetbaar bij andere sporten.

Liner handschoenen zijn warm

Wanneer je last hebt van oude handen op de piste, is de aanschaf van een paar liner handschoenen de snelste weg naar meer warmte. Je bespaart jezelf de dure investering van een paar nieuwe skihandschoenen. Kies daarom altijd van liners van merino wol (onze persoonlijke favoriet) of van zijde.

Liner handschoenen van merino wol

Merino wol is zacht, antibacterieel, prikt niet en werkt vocht regulerend. De ideale eigenschappen voor een onderhandschoen. Toch is merino wol vaak iets dikker dan het alternatief van zijde. Wanneer je liners koopt van merino wol, hoef je deze niet zo vaak te wassen. En wanneer je ze (aan het einde van het wintersportseizoen) wast, gebruik dan altijd een geschikt wasmiddel en vermijd wasverzachter en de droger.

Liner handschoenen van zijde

Zijde is (veel) duurder dan merino wol. Het grootste voordeel van handschoen liners van zijde is dat het dun en lichtgewicht is. Dus wanneer je niet veel ruimte heb in je handschoenen of wanten, biedt dit uitkomst. Zijde is iets minder warm dan merino wol.

Wintersport in Jasper
Geen koude handen bij -20 op de piste.

Altijd droge handen met handschoen liners

Heb je last van zweethanden? Ook dan biedt een handschoen liner uitkomst. Liners vallen strak om de huid heen en hebben een vochtregulerend vermogen. Of eigenlijk: een vocht afdrijvend vermogen. Onderhandschoenen van merino wol of zijde transporteren vocht van je huid af.
Het resultaat: droge handen, ook wanneer je zweet.

linder handschoenen op gletsjer
Handschoenliners voorkomen zweethanden, ook op warme dagen.

Gebruik van touchscreen

Doe je ook vaak ‘even’ je handschoenen of wanten uit om een foto of een filmpje te kunnen maken op de piste? Dan weet je hoe koud dat kan zijn. Dit is voor ons de belangrijkste reden om altijd handschoenliners te dragen. We hebben zelf liners met vingertoppen voorzien van een coating die het gebruik met een touchscreen optimaliseert.

Zo kunnen we onze wanten uitdoen, en met de handschoen liner aan foto’s en filmpjes maken. En dat is echt comfortabel! Zelf hebben wij deze liner handschoenen met touchscreen functie en die werken uitstekend (in combinatie met Samsung en iPhone). Het nadeel van deze handschoenen is echter dat je voorzichtig moet zijn met het klittenband van je skischoenen. Deze is echt killing voor de dunne stof van de handschoenen.

liner handschoenen om foto's mee te maken
Even snel een foto maken, zonder koude handen.

Liner handschoenen kopen?

Ben je door dit artikel overtuigd van het nut van liner handschoenen? Kijk dan eens hier of hier. Liner handschoenen zijn niet duur, en maken echt een groot verschil op de piste. Vergeet niet om ze, na het bestellen, even thuis te passen in combinatie met je skihandschoenen of wanten.

 

 

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zo ziet wintersport in Canada er uit
Ook interessant
Review: ski thermoshirt Decathlon getest