besparen op wintersport

Wintersport is doorgaans niet goedkoop. En dat begint al bij je outfit. De eerste wintersport schrik je waarschijnlijk van alles wat je nodig hebt (en wat het kost). Maar als je de jaren daarna steeds kleine investeringen blijft doen in je gear, kan je de uitgaven spreiden. Uiteraard heb je het liefst het beste materiaal. Maar de budgetkwestie speelt in veel gevallen ook mee. Dit jaar hebben we weer een aantal betaalbare alternatieve gevonden die erg goed scoren. In dit artikel komen ze per categorie aan bod.

Besparen op wintersport tip 1: goedkope skihandschoenen

Natuurlijk staat de kwaliteit van handschoenen voorop. Je wil geen koude of natte handen hebben. Maar door een beetje slim te vergelijken, kan je voor relatief weinig geld, goede handschoenen kopen. Bijvoorbeeld deze van Decathlon.

Dames – € 34,95

besparen op wintersport

Heren – € 29,99

bespaartips wintersport

Kinderen – € 12,99

besparen op wintersport

Bespaar op wintersport tip 2: vergelijk prijzen van skilessen

Het loont om de prijzen van skilessen te vergelijken. En ook om de skilessen online te boeken. Veel skischolen geven korting wanneer je voor vertrek al online lessen boekt. Kortingen tot 10% zijn hierbij gebruikelijk. Wanneer je skilessen vergelijkt, les dan op of de genoemde prijs inclusief of exclusief lunch zijn. Dit kan namelijk per skischool verschillen.

Alpinresorts heeft de prijzen van de skischolen in de belangrijkste wintersportbestemmingen met elkaar vergeleken. Bovendien hebben zij speciale aanbiedingen waarmee je tot wel 60% kunt besparen op skiles en skihuur.

besparen op wintersport tips

Besparen op wintersport tip 3: de vizierhelm van Decathlon

Wanneer je zowel een skihelm als een skibril aan moet schaffen, kijk dan eens naar deze vizierhelm. Deze vizierhelm komt goed uit onze vizierhelm test. De aanschaf van deze vizierhelm is een stuk voordeliger dan de aanschaf van een losse skibril en skihelm.

Besparen op wintersport tip 4: regel je skihuur online

Een snelle manier om te besparen is het huren van skimateriaal of snowboardmateriaal. Je ontkomt daarmee niet alleen aan de (hoge) aanschafprijzen, maar ook aan het transport, opslag en onderhoud. Wanneer je een week per jaar gaat skiën, is het doorgaans aantrekkelijker om te huren dan te kopen.

Daarbij kan je nog eens aanzienlijk besparen op de verhuur prijs, door de verhuur voor vertrek online te regelen. Kortingen rond de 10% zijn heel gebruikelijk, maar kunnen wel oplopen tot 60%.

Skihuur met korting kan je online regelen via ALPINSRESORTS.com. Zij vergelijken de prijzen van de verschillende verhuurders in jouw favoriete skigebied, zodat je nooit te veel betaald.

besparen op wintersport door online skihuur

 

Waar niet op de besparen op wintersport

Met bovenstaande bespaartips, wordt je wintersport een stuk voordeliger. Maar er zijn ook een paar dingen waar je beter niet op kan besparen. Denk daarbij in eerste instantie aan veiligheid. Een skihelm en rugbeschermer (indien nodig) moeten gewoon goed zijn. Je hebt niks aan een tweedehands skihelm die niet meer goed beschermd. Koop deze zaken dus nooit tweedehands.

Daarbij is het niet verstandig om te besparen op je skibril. Als je straks slecht zicht hebt op de piste, kan dat je plezier behoorlijk bederven. Kies in deze gevallen dan ook voor goed materiaal. Ondanks het prijskaartje wat eraan hangt. Dit betaald zich straks op vakantie, dubbel en dwars terug. Benieuwd naar de beste skibrillen en bijhorende prijzen? Hier vind je ze allemaal.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Zell am See appartement – Top 5
Ook interessant
Goede voornemens voor wintersporters