Pasen is voor veel wintersporters de laatste kans om nog even op de piste te staan. Veel skigebieden sluiten namelijk na de Paasdagen hun liften en gaan zich voorbereiden op het komende zomerseizoen. Toch zul je tijdens deze periode relatief weinig Nederlanders op de piste aantreffen. En dat is best wel jammer, want het is een mooie tijd om te gaan wintersporten. Daarom geven we in dit artikel 6 redenen om te gaan skiën met Pasen.

Pasen is de laatste kans om deze winter nog te skiën

Wintersport is onze passie en we kunnen er nooit genoeg van krijgen. Daarom gebruiken we de Paasdagen om de winter goed af te sluiten en met een tevreden gevoel het voorjaar in te gaan. Is dat voor jou ook het geval? Dan moet je zeker gaan skiën met Pasen.

Obertauern, sneeuwzeker kindvriendelijke skigebied
Pasen is je laatste kans.

Perfecte pisteomstandigheden en mooi weer

Tijdens de Paasdagen zijn de omstandigheden op de piste fantastisch. Er ligt genoeg sneeuw op de pistes. Het is extreem rustig. De dagen zijn ook nog eens een stuk langer dan begin januari, waardoor ook de liften langer open zijn. Bovendien is de kans dat je mooi, zonnig weer treft met Pasen een stuk groter dan midden in de winter.

Ideale omstandigheden om te skiën met Pasen.
Ideale omstandigheden om te skiën met Pasen.

Overal worden leuke evenementen georganiseerd

In veel skigebieden wordt tijdens de paasdagen het wintersportseizoen officieel afgesloten. Je moet er na de paasdagen zelfs niet van opkijken dat, zelfs als sommige skiliften nog draaien, de meeste restaurants op de berg al gesloten zijn. Om het skiseizoen in stijl af te sluiten worden er met Pasen veel leuke evenementen georganiseerd. Hierbij moet je denken aan concerten, festivals en natuurlijk het traditionele Paaseieren zoeken. Wil je weten welke evenementen er in jouw favoriete skigebied worden georganiseerd? Kijk dan op de website van het toerismebureau in jouw bestemming.

Speciale aanbiedingen om te gaan skiën met Pasen

Een lang weekend of zelfs een week op wintersport rondom de paasdagen hoeft helemaal niet zo veel te kosten. Veel skigebieden en reisorganisaties hebben namelijk speciale aanbiedingen. Zo krijg je bijvoorbeeld in alle skigebieden van Ski amadé de skipassen voor kinderen (tot 15 jaar) helemaal gratis (meer informatie). En in Obertauern kunnen kinderen leren skiën voor 225 euro. Daar zit dan alles bij inbegrepen: skipas, skiles, skihuur en zelfs accommodatie en de transfer vanaf vliegveld Salzburg.

Skiën met Pasen in Obertauern
In Obertauern hebben ze een hele aantrekkelijke aanbieding.
Je kunt rustig last minute boeken

Eén van de grote voordelen van de Paasperiode is dat je lang kunt wachten met boeken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie of de kerstvakantie zijn er rondom de Paasdagen altijd nog wel appartementen en hotels te vinden. Wacht daarom met boeken totdat je zeker weet dat er voldoende sneeuw ligt. Je kunt geld besparen door te kijken naar de aanbiedingen van Nederlandse reisorganisaties zoals SunwebBizztravel of Snowtime. Vaak huren zij een aantal accommodaties het hele seizoen, maar omdat wij Nederlanders geen paasvakantie hebben, bieden zij deze voor spotprijzen aan. Vaak zelfs inclusief een skipas.

skibril beslaat niet meer met deze tips
Je kunt rustig tot het laatste moment wachten met boeken.

Er is sneeuw genoeg om te wintersporten met Pasen

Hoewel Pasen op veel plaatsen de afsluiter van het skiseizoen is, betekent dat gelukkig niet dat alle sneeuw al weg is. Zeker als Pasen vroeg valt, ben je verzekerd van voldoende sneeuw op de piste. Dat komt omdat alle sneeuw die tot eind maart valt doorgaans niet meer smelt. De hoeveelheid sneeuw die in een gemiddelde hele winter valt verschilt van plaats tot plaats, maar kan wel oplopen tot 4 meter (!).

130 cm sneeuw
Er is genoeg sneeuw om te skiën met Pasen.

Wintersport met Pasen kost je geen of weinig vrije dagen.

Een van de grote voordelen van een wintersport tijdens de Paasdagen, is dat het je nauwelijks tot geen vakantiedagen kost. In Nederland is eerste Paasdag een officiële vrije dag. Bovendien hebben sommige organisaties ook Goede Vrijdag aangewezen als een (al dan niet verplicht op te nemen) vrije dag. In dat geval zonder een enkele vakantiedag op te nemen vier dagen gaan skiën of snowboarden. Heerlijk toch!?

Praktisch: wanneer is het eigenlijk Pasen?

Het Paasfeest valt ieder jaar op een andere datum. Pasen is vastgesteld op de eerste zondag, na de eerste volle maan in de lente. Best ingewikkeld want doordat de lente begint op 20-21 maart,  kunnen de Paasdagen tussen 22 maart en 25 april vallen. Voor het gemak hebben we hieronder de data van Pasen voor de komende jaren neergezet.

  • 12-13 april 2020.
  • 4-5 april 2021
  • 17-18 april 2022
  • 9-10 april 2023
Terras aan de piste in de zon
Genieten van de zon tijdens de paasdagen.

3 sneeuwzekere skigebieden om te gaan skiën met Pasen

Ben je overtuig om ook een keer te gaan skiën met Pasen? Bijna alle skigebieden zijn met Pasen nog open. Alleen wanneer Pasen echt laat valt, kan het gebeuren dat de lagergelegen, of kleinere skigebieden al gesloten zijn. Wil je zeker weten dat er nog genoeg sneeuw ligt? Kies dan een van de onderstaande drie skigebieden.

1. Obertauern, het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk

Obertauern is in Nederland nog relatief onbekend, maar is één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Het dorp ligt op bijna 1.800 meter, waardoor er vanaf midden november tot eind mei sneeuw ligt in het dorp. Het skigebied heeft veel blauwe pistes en is leuk voor jong en oud.

2. Stubaier gletsjer

Ga je met het vliegtuig op wintersport? Dan is het skigebied van de Stubaier gletsjer een goede optie. Het ligt ongeveer een half uur rijden van vliegveld Innsbruck. De gletsjer heeft een heel leuk en afwisselend skigebied. Mocht het een dag slecht weer zijn, dan kan je ook nog uitwijken naar het fijne skigebied Schlick 2000, wat ook in het Stubaital te vinden is.

Wil je meer informatie over deze regio? Lees dan ons artikel: Trip Tip: oneindig veel wintersport in Stubai.

skigebied met Pasen
Het Stubaital is een sneeuwzeker skigebied om te skiën met Pasen.
3. Montafon

Skigebied Montafon is naar onze mening het leukste skigebied dichtbij Nederland. Dit onder Nederlanders nog relatief onbekende skigebied bestaat uit een aantal verschillende dorpen: Schruns, Sankt Gallenkirch, Gargellen en Gaschurn en een aantal losse skigebieden waar je met één skipas kunt skiën of boarden. Het skigebied is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde wintersporters en een ideale bestemming voor families.

Wil je graag op wintersport naar Montafon? Bekijk dan onze aanbevelingen voor een leuk appartement in Montafon.

Ben jij wel eens met Pasen op wintersport geweest?

En wat vond je er van? Heb je nog tips voor andere wintersporters die een vakantie met Pasen overwegen? Laat het ons en al onze lezers weten via het opmerkingenveld hieronder. We zijn heel benieuwd naar jullie vragen, opmerkingen en tips!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Rijden door de sneeuw eng? Niet met deze tips
Ook interessant
Zo voorkom je dat je skibril beslaat – 6 handige tips