Pasen is voor veel wintersporters de laatste kans om nog even op de piste te staan. Veel skigebieden sluiten namelijk na de Paasdagen hun liften en gaan zich voorbereiden op het komende zomerseizoen. Toch zul je tijdens deze periode relatief weinig Nederlanders op de piste aantreffen. En dat is best wel jammer, want het is een mooie tijd om te gaan wintersporten. Daarom geven we in dit artikel 6 redenen om te gaan skiën met Pasen.

Pasen is de laatste kans om deze winter nog te skiën

Wintersport is onze passie en we kunnen er nooit genoeg van krijgen. Daarom gebruiken we de Paasdagen om de winter goed af te sluiten en met een tevreden gevoel het voorjaar in te gaan. Is dat voor jou ook het geval? Dan moet je zeker gaan skiën met Pasen.

Obertauern, sneeuwzeker kindvriendelijke skigebied
Pasen is je laatste kans.

Perfecte pisteomstandigheden en mooi weer

Tijdens de Paasdagen zijn de omstandigheden op de piste fantastisch. Er ligt genoeg sneeuw op de pistes. Het is extreem rustig. De dagen zijn ook nog eens een stuk langer dan begin januari, waardoor ook de liften langer open zijn. Bovendien is de kans dat je mooi, zonnig weer treft met Pasen een stuk groter dan midden in de winter.

Ideale omstandigheden om te skiën met Pasen.
Ideale omstandigheden om te skiën met Pasen.

Overal worden leuke evenementen georganiseerd

In veel skigebieden wordt tijdens de paasdagen het wintersportseizoen officieel afgesloten. Je moet er na de paasdagen zelfs niet van opkijken dat, zelfs als sommige skiliften nog draaien, de meeste restaurants op de berg al gesloten zijn. Om het skiseizoen in stijl af te sluiten worden er met Pasen veel leuke evenementen georganiseerd. Hierbij moet je denken aan concerten, festivals en natuurlijk het traditionele Paaseieren zoeken. Wil je weten welke evenementen er in jouw favoriete skigebied worden georganiseerd? Kijk dan op de website van het toerismebureau in jouw bestemming.

Speciale aanbiedingen om te gaan skiën met Pasen

Een lang weekend of zelfs een week op wintersport rondom de paasdagen hoeft helemaal niet zo veel te kosten. Veel skigebieden en reisorganisaties hebben namelijk speciale aanbiedingen. Zo krijg je bijvoorbeeld in alle skigebieden van Ski amadé de skipassen voor kinderen (tot 15 jaar) helemaal gratis (meer informatie).

Skiën met Pasen in Obertauern
In Obertauern hebben ze een hele aantrekkelijke aanbieding.

Je kunt rustig last minute boeken

Eén van de grote voordelen van de Paasperiode is dat je lang kunt wachten met boeken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de voorjaarsvakantie of de kerstvakantie zijn er rondom de Paasdagen altijd nog wel appartementen en hotels te vinden. Wacht daarom met boeken totdat je zeker weet dat er voldoende sneeuw ligt. Je kunt geld besparen door te kijken naar de aanbiedingen van Nederlandse reisorganisaties zoals Sunweb of Summittravel. Vaak huren zij een aantal accommodaties het hele seizoen, maar omdat wij Nederlanders geen paasvakantie hebben, bieden zij deze voor spotprijzen aan. Vaak zelfs inclusief een skipas.

Aanbiedingen bekijken

Er is sneeuw genoeg om te wintersporten met Pasen

Hoewel Pasen op veel plaatsen de afsluiter van het skiseizoen is, betekent dat gelukkig niet dat alle sneeuw al weg is. Zeker als Pasen vroeg valt, ben je verzekerd van voldoende sneeuw op de piste. Dat komt omdat alle sneeuw die tot eind maart valt doorgaans niet meer smelt. De hoeveelheid sneeuw die in een gemiddelde hele winter valt verschilt van plaats tot plaats, maar kan wel oplopen tot 4 meter (!).

130 cm sneeuw
Er is genoeg sneeuw om te skiën met Pasen.

Wintersport met Pasen kost je geen of weinig vrije dagen.

Een van de grote voordelen van een wintersport tijdens de Paasdagen, is dat het je nauwelijks tot geen vakantiedagen kost. In Nederland is eerste Paasdag een officiële vrije dag. Bovendien hebben sommige organisaties ook Goede Vrijdag aangewezen als een (al dan niet verplicht op te nemen) vrije dag. In dat geval zonder een enkele vakantiedag op te nemen vier dagen gaan skiën of snowboarden. Heerlijk toch!?

Praktisch: wanneer is het eigenlijk Pasen?

Het Paasfeest valt ieder jaar op een andere datum. Pasen is vastgesteld op de eerste zondag, na de eerste volle maan in de lente. Best ingewikkeld want doordat de lente begint op 20-21 maart,  kunnen de Paasdagen tussen 22 maart en 25 april vallen. Voor het gemak hebben we hieronder de data van Pasen voor de komende jaren neergezet.

  • 2023: 9-10 april.
  • 2024: 31 maart – 1 april.
  • 2025: 20-21 april.
  • 2026: 5 – 6 april.
Terras aan de piste in de zon
Genieten van de zon tijdens de paasdagen.

5 sneeuwzekere skigebieden om te gaan skiën met Pasen

Ben je overtuig om ook een keer te gaan skiën met Pasen? Bijna alle skigebieden zijn met Pasen nog open. Alleen wanneer Pasen echt laat valt, kan het gebeuren dat de lagergelegen, of kleinere skigebieden al gesloten zijn. Wil je zeker weten dat er nog genoeg sneeuw ligt? Kies dan een van de onderstaande drie skigebieden.

1. Obertauern, het meest sneeuwzekere skigebied van Oostenrijk

Obertauern is in Nederland nog relatief onbekend, maar is één van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk. Het dorp ligt op bijna 1.800 meter, waardoor er vanaf midden november tot eind mei sneeuw ligt in het dorp. Het skigebied heeft veel blauwe pistes en is leuk voor jong en oud.

Meer weten? Lees dan een onze artikelen over wintersport in Obertauern:

Aanbiedingen bekijken

aanbiedingen bekijken

 

Genieten tijdens de paasdagen in Obertauern

2. La Plagne

Voor echt sneeuwzekerheid met Pasen moet je eigenlijk naar Frankrijk. Maar liefst 9 skigebieden hebben een top van boven de 3.000 meter. Doordoor zijn een aantal gebieden zelfs open tot begin mei. Een van de hooggelegen skigebieden is La Plagne, wat beschikt over ruim 200 pistekilometer. Op de hoog gelegen pistes is het heerlijk skiën in de zon, terwijl op dagen dat het sneeuw tussen de bomen het zicht nog erg goed is. De accommodaties in La Plagne zijn een feest. Ze liggen vrijwel allemaal direct aan de piste. Omdat La Plagne een van de weinige Franse skigebieden met (een paar) Nederlandstalige skileraren is, is het ook een van de meest kindvriendelijke skigebieden in Frankrijk.

Enthousiast geworden en wil je ook naar La Plagne deze winter? Vergeet dan niet om de aanbiedingen van reisorganisaties te bekijken, die bieden compleet verzorgde wintersportreizen inclusief skipas aan vanaf 119 euro. Via onderstaande links zie je direct de beste aanbiedingen.

  • Summittravel (accommodatie inclusief skipas vanaf 219 euro)
  • Sunweb (accommodatie inclusief skipas vanaf 119 euro)
  • Chalet.nl (accommodatie inclusief skipas vanaf 306 euro)

beste aanbiedingen bekijken

3. Stubaital

Ga je met het vliegtuig op wintersport? Dan is het skigebied van de Stubaier gletsjer een goede optie. Het ligt ongeveer een half uur rijden van vliegveld Innsbruck. De gletsjer heeft een heel leuk en afwisselend skigebied. Mocht het een dag slecht weer zijn, dan kan je ook nog uitwijken naar het fijne skigebied Schlick 2000, wat ook in het Stubaital te vinden is. Wil je meer informatie over deze regio? Lees dan ons artikel over skigebied Stubaier Gletsjer.

skigebied met Pasen
Het Stubaital is een sneeuwzeker skigebied om te skiën met Pasen.

3. Montafon

Skigebied Montafon is naar onze mening het leukste skigebied dichtbij Nederland. Dit onder Nederlanders nog relatief onbekende skigebied bestaat uit een aantal verschillende dorpen: Schruns, Sankt Gallenkirch, Gargellen en Gaschurn en een aantal losse skigebieden waar je met één skipas kunt skiën of boarden. Het skigebied is zowel geschikt voor beginners als voor gevorderde wintersporters en een ideale bestemming voor families. Wil je graag op wintersport naar Montafon? Bekijk dan onze aanbevelingen voor een leuk appartement in Montafon. Wist je Landal Hochmontafon een van de meest populaire vakantieparken in Oostenrijk is?

Skigebied dichtbij Nederland - Montafon
Sneeuwzeker skigebied Montafon ligt relatief dichtbij Nederland

5. Engelberg

Wist jij dat Engelberg-Titlis het langste skiseizoen van alle skigebieden in Zwitserland heeft? Dankzij een gunstig microklimaat valt er iedere winter een enorme lading sneeuw. Het skigebied, dat ook nog beschikt over de Titlisgletsjer, opent het haar eerste pistes doorgaans begin oktober. Pas eind mei sluiten de skiliften weer. Daarmee bedraagt het skiseizoen in Engelberg-Titlis deze winter meer dan 220 dagen!

Over sneeuw hoef je je in Engelberg tijdens een wintersport met Pasen geen zorgen te maken. Daarnaast is het skigebied, dat uit twee delen bestaat geweldig. Het ene deel, rondom de gletsjer is een waar freeride paradijs, terwijl het andere deel ‘Brunni‘ de hele dag in de zon liggen.

Extra voordeel is dat Engelberg vanuit Nederland snel bereikbaar is. Het is vanuit Utrecht nog geen 800 kilometer.

Aanbiedingen bekijken

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skihandschoenen wassen, onderhouden en waterdicht maken
Ook interessant
Los vizier voor skihelm kopen en vervangen