‘s Avonds in de trein stappen en al de volgende ochtend in de sneeuw staan. Lekker uitgerust, want terwijl jij slaapt maak de trein kilometers. Met de Nightjet reis je ’s nachts in nog geen 14 uur van Amsterdam naar Innsbruck. Geen vertraging door files en plaspauzes en geen stijf en vermoeid lichaam wanneer je aankomt. Met de nachttrein op wintersport is comfortabel, betaalbaar en niet moeilijk te boeken. In dit artikel leggen we je uit hoe je een nachttrein naar je wintersportbestemming boekt.

Nachttrein naar Oostenrijk
De nachttrein naar Oostenrijk regel je zo!

Naar welke skigebieden reis je met de nachttrein?

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem trein je rechtstreeks naar Wenen, München, Innsbruck, Basel en Zürich. Deze route leg je af met de Nightjet. Op deze pagina staat uitgewerkt welke wintersportgebieden goed bereikbaar zijn vanaf deze treinstations. De meeste gebieden bereik je via een korte, lokale treinrit door een prachtig winter wonderland. Omdat het openbaar vervoer in de skigebieden vaak perfect geregeld is, kan je zo de hele reis met de trein afleggen.

Hoe boek je een nachttrein?

Je boekt de nachttrein naar je wintersportbestemming via de reisplanner van NS International. Vul als vertrekstation het station het dichtst bij je woonplaats in.

Het is voordeliger om een binnenlandse treinreis te boeken via NS International, dan om te reizen met je OV-chipkaart.

Vul het treinstation het dichtst bij je wintersportbestemming in als eindstation en kies het aantal passagiers. Geef hierbij direct aan of reizigers een kortingskaart hebben.

Klik ‘zoeken’ en selecteer in de kalender de data voor je heenreis en selecteer dat je in de avond wil vertrekken. In het reisaanbod wordt de nachttrein met een zwarte maan uitgelicht. Kies de rit die jou fijn lijkt en kies vervolgens het type plaats.

Kies op dezelfde wijze je terugreis en rond je boeking af. Je ontvangt je tickets als e-ticket, die je ook in de NS International app kunt laden. Wist je dat je met deze app ook op de hoogte wordt gehouden van de laatste informatie over vertrek- en aankomsttijden en eventuele verstoringen onderweg?

Hoe werkt slapen in een nachttrein?

Bij het boeken van je ticket in de nachttrein kies je voor een slaap-, lig- of zitplaats. De wagons zijn ingedeeld in slaapcompartimenten voor 1 tot 3 personen, ligcompartimenten voor 4 of 6 personen en zitcompartimenten voor 6 personen. Je kunt een heel compartiment voor jezelf boeken of de ruimte delen met anderen. De slaapplaatsen zijn de meest luxe reisoptie. Je boekt een bed met kussen en dekbed en een wastafel in je compartiment. Ontbijt in je cabine krijg je er gratis bij. Een ligplek is iets minder luxe en bevindt zich in een compartiment met meer plaatsen. Zitplaatsen zijn minder comfortabel, maar ook de helft goedkoper. De stoelen zijn comfortabeler dan in een reguliere intercity zoals die overdag door Nederland rijdt.

Vanaf wanneer kun je de nachttrein boeken?

Je kunt de nachttreinen via NS International vanaf zes maanden voor vertrek boeken. Vanaf wanneer het precies kan, hangt af van de vervoersmaatschappij. Op de website van NS International vind je een handig overzicht. De Nightjet naar bekende wintersportsteden boek je vanaf 11 oktober 2023. Tickets zijn te boeken tot de dag van vertrek, maar hoe eerder je boekt, hoe voordeliger het is en hoe meer plekken er nog vrij zijn!

Kun je de nachttrein nog niet boeken? Stel een e-mailalert in om een melding te krijgen zodra de tickets wel te boeken zijn.

Hoe vind je het voordeligste ticket?

Wintersport is al duur genoeg zonder treinreis. Vroeg boeken is voordeliger. Je vindt de prijzen voor je reis via de reisplanner. Je kunt geld besparen door een zitplaats in plaats van een ligplaats te boeken en voor een niet-flexibel ticket te kiezen. NS International deelt zelf ook handige tips voor betaalbare tickets.

Met deze slimme tips, kan je flink besparen
Met deze slimme tips, kan je flink besparen.

Zelf met de nachttrein op wintersport?

Wij vinden de nachttrein een fijne manier om van en naar de Alpen te reizen. Je komt ontspannen aan en hebt onderweg tijd, rust en ruimte om te lezen, te werken en je gedachten de vrije loop te laten gaan. Dit is een stuk meer ontspannen dan een autorit. Wil je dat ook ervaren? Boek dan nu zelf je nachttrein via de reisplanner van NS International. Vergeet daarbij niet: hoe verder vooruit je boekt, hoe voordeliger je reis naar de pistes is.

Eerder verschenen
De beste après-ski in Oostenrijk? In deze skigebieden moet je zijn!
Ook interessant
5 skigebieden met gratis skipas voor kinderen