Een wintersport met vrienden is een geweldige ervaring. Helaas wordt het boeken van een wintersport met vrienden als je niet oppast een gebed zonder einde. Hoe meer mensen mee gaan hoe meer wensen en eisen en soms lijkt het onmogelijk om rekening te houden met de eisen en wensen van iedereen.  Daarom hebben we in dit artikel 7 tips verzameld om de ideale wintersport met vrienden te zoeken en boeken. Daaronder staan nog 3 leuke bestemmingen voor de ideale wintersport met vrienden.

#1 – je kunt niet met ieders wensen rekening houden.

Als je een wintersport met vrienden gaat zoeken, zul je merken dat je vrienden allemaal hun eigen wensen en voorkeuren hebben. De ene wil een appartement direct aan de piste, terwijl anderen misschien niet te veel willen betalen, gaan voor gezellige apres ski, of een hottub willen. Het is onmogelijk om met de individuele wensen van iedereen rekening te houden.

De belangrijkste vraag die je moet stellen is de budget vraag. Hoeveel geld willen mensen uitgeven aan deze vakantie. Dan kan je op basis daarvan gaan zoeken naar een leuke bestemming en accommodatie.

Wintersport met vrienden
Je kunt niet met ieders wensen rekening houden.

#2 – niet (te veel) overleggen via e-mail of whatsapp

Maak tijdens het oriënteren nog geen whatsapp groep of e-maillijst aan. Tenminste als je niet te veel tijd wil doorbrengen aan het beantwoorden van e-mails en whatsapp berichten. Je kunt jezelf veel kostbare tijd besparen door een paar mensen 1-op-1 te spreken over interessante skigebieden of vakantiehuizen. En als je echt de mening van iedereen in de groep wilt, plan dan een gezellige avond samen. Dan kan op dat moment iedereen zijn mening geven en kan je daarna op zoek naar de ideale skivakantie.

#3 – maak een “mee of nee” voorstel

Mensen hebben de natuurlijke neiging om af te haken als ze uit te veel alternatieven kunnen kiezen. Hoe meer keuze ze hebben, hoe lastiger het is om tot een gemeenschappelijk besluit te komen. Zorg daarom als organisator voor een “mee of nee”-voorstel. Een wintersport vakantie waar je vrienden maar twee dingen kunnen kiezen. Ze gaan mee, of ze blijven thuis. En wees niet teleurgesteld als er op dit moment vrienden afhaken, je kunt niet met iedereen rekening houden.

#4 – zonder al te veel details

Zorg dat in het “mee of nee”-voorstel alle belangrijke dingen staan, maar voorkom dat het te gedetailleerd wordt. Hoe meer details er in staan, hoe meer vragen en opmerkingen je kunt verwachten. Neem in het voorstel in ieder geval de volgende dingen op:

  • de bestemming (skigebied)
  • de accommodatie
  • kosten (accommodatie, skipas, eten)
  • datum

Vermijd zaken als een dagprogramma, eetschema en andere details. Dit kan in een later stadium of dit vult zich vanzelf in.

Wintersport met vrienden op het terras
Maak een voorstel zonder al te veel details

#5- stel een duidelijke deadline (en hou je daar aan)

Neem in je voorstel ook duidelijke deadlines op voor het beslissen en betalen. Het is vervelend als mensen op een laat beslissen om toch niet mee te gaan en de rest met extra kosten op te zadelen.  Stel daarom een duidelijke deadline en hou je daar aan.

#6 – vermijd de drukke maand februari.

Februari is voor de meeste Nederlandse wintersporters de ideale maand om te gaan skiën of boarden. Het is echter ook een hele drukke maand. Heel Europa heeft dan voorjaarsvakantie en vaak valt carnaval ook nog eens in februari. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker om in het voor- of naseizoen met je vrienden op wintersport te gaan. Doorgaans zijn er in december, januari, maart en april dan ook nog eens meer accommodaties beschikbaar en gelden er interessante kortingen. Wij zelf gaan het liefste skien met Pasen, dan ligt er sneeuw genoeg, maar zijn de pistes ook nog in topconditie.

druk wachtrij bij de skilift in Flachau
Vermijd de drukke maand februari

#7 – vergeet niet om te genieten

Je gaat op vakantie met je vrienden omdat je het leuk vindt. En hoewel het een heel geregel kan zijn is de beloning die je krijgt onbetaalbaar. Een paar dagen met je beste vrienden in de sneeuw is een ervaring die je niet snel zal vergeten.

De leukste foto's maak je toch tijdens een wintersport.
Vergeet niet om te genieten!

Bonustips voor het boeken van een wintersport met vrienden

Hierboven staan een aantal handige tips voor het organiseren van een wintersport met vrienden. Wil je graag boeken en ben je op zoek naar een leuk skigebied of fijne accommodatie? Lees dan vooral onderstaande artikelen. Deze staan bomvol met leuke skigebieden, fijne accommodaties en meer…

Skigebieden Inspiratie

Hieronder staan inspirerende artikelen die je helpen om het juiste skigebied te kiezen.

Skigebied Sölden
Kies een fijn skigebied

Accommodatie Inspiratie

Op zoek naar een fijne accommodatie? Bekijk dan vooral onderstaande artikelen, die staan bomvol met de mooiste accommodaties.

Heel veel plezier bij het regelen en boeken van je wintersport met vrienden. En natuurlijk vooral tijdens je vakantie!

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Content creator / tekstschrijver met een passie voor wintersport gezocht!
Ook interessant
4 leuke Zwitserse skigebieden dichtbij Nederland