Wanneer je op dit moment in Nederland naar buiten gaat, is een muts echt noodzakelijk. Gelukkig is er een immens aanbod aan leuke mutsen te vinden. De opmerking 'ik heb er gewoon geen hoofd voor' is met de hedendaagse verscheidenheid aan mutsen niet maar aan de orde. Er is een muts voor ieder hoofd. Welke muts voor jouw geschikt is, is voornamelijk een kwestie van smaak. Maar als je stijlvol voor de dag wilt komen, hebben we hieronder een paar stylingstips voor je verzameld. Met, per gezichtsvorm, een aantal voorbeelden van mutsen bij de betreffende vorm van het gezicht.


Mutsen bij een ovale gezichtsvorm

welke muts past bij dames muts voor ovaal gezichtEen ovaal gezicht is het breedst bij de jukbeenderen en wordt smaller naar het voorhoofd en de kin toe.

Als je een ovaal gezicht hebt, kan je eigenlijk alle type mutsen dragen (lucky you!). Als je een exemplaar wilt dat bij jouw gezicht past, let dan vooral op de kleur. Voor kleur geldt grofweg:

  • Koude types, met een lichte huid met blauwe of roze ondertoon kunnen het beste kiezen voor een muts in ‘koude kleuren’ bijvoorbeeld: blauw, mint of grijs.
  • Warme types, met gouden of gele ondertonen kunnen het beste kiezen voor ‘warme kleuren’ zoals bruin, oranje of olijfgroen.

Hieronder zie je wat voorbeelden van mutsen uit de huidige wintersport collectie die goed staan bij een ovale gezichtsvorm. Klik op de muts, voor meer informatie.


Mutsen bij een hoekig gezicht

welke muts past bij dames muts voor vierkant gezichtKenmerkend voor een hoekige gezichtsvorm is, dat de kin en het voorhoofd even breed zijn. Daarbij zijn de jukbeenderen duidelijk zichtbaar.

Als je een hoekig gezicht hebt, kan je het beste een muts kiezen die de lijnen van je gezicht er wat zachter uit laat komen. Dit kan perfect met zachte, wollige mutsen met veel volume.
Door de muts schuin op je hoofd te plaatsen, worden je gelaatstrekken extra harmonisch. Ook brede hoofdbanden staan bijzonder goed bij een hoekige gezichtsvorm.

Hieronder zie je wat voorbeelden van mutsen en een hoofdband goed staan bij een hoekige gezichtsvorm. Klik op het product van jouw keuze, voor meer informatie.


Muts bij een ronde gezichtsvorm

welke muts past bij dames muts voor rond gezichtEen rond gezicht is gelijkmatig gevormd, zonder hoeken en lijnen. Een rond gezicht is bij de jukbeenderen het breedst.

Als je een rond gezicht hebt, kies dan voor mutsen die de ronde vorm tegenspreken. Het mooiste bij jouw gezicht, zijn asymmetrische mutsen met veel volume aan de achterkant of zijkant.

Onderstaande mutsen en beanies uit de huidige wintersport collectie laten jouw ronde gezicht het mooiste uitkomen.


Muts bij een hartvormig gezicht

Kenmerkend voor een hartvormige gezichtsvorm zijn een breed voorhoofd, uitstekende jukbeenderen en een spitse kin.

Als je een hartvormig gezicht hebt, kies dan een variant met veel volume die losjes valt. Mutsen met oorstukken laten je kin breder lijken en zijn daarom ook zeer geschikt. Mutsen met versieringen en pompons staan ook goed bij mensen met een hartvormig gezicht. Vermijd daarentegen kleine mutsen die erg strak op het hoofd zitten.

Hieronder staan enkele voorbeelden van mutsen die geschikt zijn voor mensen met een hartvormig gezicht. Alle mutsen zijn afkomstig uit de nieuwe wintersportcollectie. Klik op de variant van jouw keuze voor meer informatie.


Heren muts

Oké zonder te generaliseren. Heren zijn doorgaans minder bewust van de vorm van hun gezicht en zullen dus op een andere manier een muts uitkiezen. Vaak is er een uitgesproken voorkeur voor een platte muts of een muts met meer volume. Hieronder onze favoriete mutsen voor heren uit de nieuwe collectie.


Muts kopen bij online shops

Zelf koop ik ieder jaar een nieuwe skimuts. Het is het enige item in mijn wintersportcollectie waarbij ik niet geheel voor functionaliteit ga. Bij het kopen van de muts let ik voornamelijk op smaak, stijl en trends. Op de piste kies ik altijd voor functioneel materiaal, nooit voor stijlvol. Met een wintersportmuts probeer ik, naast de piste, toch een beetje modieus voor de dag te komen. Meestal val ik voor een vrolijke variant, omdat dit mij gelijk in de juiste stemming brengt. Ik ben benieuwd naar jullie keuzes.

Bij onderstaande webshops vind je de meeste keuze wanneer je op zoek bent naar een nieuwe muts!

10.000+ mutsen
vanaf € 5,51

500+ mutsen
vanaf € 5,95

500+ mutsen
vanaf € 9,95

700+ mutsen
vanaf € 8,00


Wassen van je (wollen) muts

De meeste mutsen zijn van wol gemaakt. Al zijn er ook varianten van synthetische materialen met een wollige uitstraling. Een muts wordt niet snel vies. Tenminste, niet zolang je hem draagt op schoon haar. Was je haar desnoods iets vaker om het wassen van je muts te voorkomen. Hij wordt namelijk nooit mooier van het wassen.

Mocht het dan toch nodig zijn? Was dan op de hand, of in de machine op 30 graden. Maak gebruik van een waszak om het materiaal te beschermen en langer mooi te houden. Daarmee help je tevens om slijtage te voorkomen.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dat betekend dat wij een vergoeding ontvangen wanneer je via één van deze links een aankoop doet. Jou kost dit overigens niks extra’s. Wel doe je ons hier een groot plezier mee!

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Super Skirondes: ‘Skicircus Challenge’ (Saalbach)
Ook interessant
Fleece wassen voor een langere levensduur en optimale prestatie