De meeste wintersporters kennen Völkl waarschijnlijk van de ski’s. Maar sinds deze winter zijn er ook Völkl skisokken verkrijgbaar. We vonden ze halverwege deze winter via Amazon. De collectie is echt enorm. Meerdere personen zijn dagenlang bezig geweest om de collectie skisokken van Völkl te testen. Het is duidelijk dat het merk een nieuw product op de markt brengt, waarin ze nog geen kennis hebben. Sommige skisokken zijn een schot in de roos, maar andere varianten zijn duidelijk nog in ontwikkeling.

Het mooie is dat je voor een relatief lage prijs, goede skisokken kan kopen. Daarom presenteren we in deze review onze favorieten uit de Völkl skisokken collectie.

volkl skisokken getest
Onze favorieten uit de collectie.

Samenvatting review Völkl skisokken

Voor wie: dames, heren en kinderen
Wat is leuk: specifieke skisokken voor ieder type skiër.
Wat is minder: in Nederland nog niet verkrijgbaar.
Kopen: wij kochten ze via Amazon vanaf € 17,95.

skisokken van volkl
Volkl heeft skisokken voor dames, heren en kinderen.

Test en review van Völkl skisokken

We hebben de hele collectie skisokken van Völkl getest. De collectie is getest door dames, heren en kinderen. Hieronder staan alleen de meest favoriete skisokken. De overige skisokken (die dus niet in deze test zijn opgenomen) zijn unaniem uitgesloten omdat ze te dik, te strak of te lang waren.

Völkl ski race sokken

Deze sokken kosten 20 euro en dan krijg je echt een mooi paar skisokken voor je geld. De sokken zijn naadloos, voorzien van lichte padding en hebben strakke boorden. Dit maakt de sokken geschikt voor dames en heren met smalle kuiten. Als hardloper zijn mijn kuiten als iets te dik. Ook is de vulling relatief dik voor een racesok. Wij gebruiken ze echter niet om te racen, en dan is deze sok ideaal. Zowel dames, heren als kinderen zijn enthousiast over deze skisokken!

Völkl Comfort skisokken

Favoriet voor wintersporters met koude voeten! De ski comfort sokken kosten €17,95 en zijn warm. Voor sommige testers zelfs te warm. Al zal je van zweetvoeten geen last krijgen met deze sokken. De pasvorm is dun en strak. Perfect voor slanke tot normale kuiten. Ook deze sokken zijn door mannen, vrouwen en kinderen goed ontvangen.

Ski touringsokken

Deze sokken met bieden veel compressie en comfort. Ze zijn met een verkoopprijs van € 27,95 de duurste variant uit de Völkl skisokken collectie, maar je voelt ook direct dat dit comfortabele sokken zijn. De sok is comfortabel, zacht en blijft ook na talloze wasbeurten mooi van materiaal en vorm. Tijdens het toerskiën kan de temperatuur behoorlijk oplopen, ook in je skischoenen. Toch ervaar je met deze sokken geen zweetvoeten. Zowel voor dames als heren is dit een van de meest favorieten skisokken. Ook tijdens het skiën zijn ze veelvuldig gebruikt!

Freestyle skisokken van Völkl

De freestyle skisokken werden voornamelijk door de kinderen getest. Dat zijn de ware freestylers. Voor volwassenen vallen de sokken strak. Slanke kuiten zijn een vereiste als je deze sokken wil passen. De kinderen zijn er echter helemaal weg van. Of dat komt door de naam of door de pasvorm en het comfort, kan ik nooit volledig achterhalen. Het design is namelijk ook gewoon gaaf. De skisokken kosten €22,95. En dan te bedenken dat je voor dat bedrag je kind het gevoel geeft een echt freestyler te zijn 😉

freestyle skisokken volkl
Skistokken freesyle behoren tot de favorieten voor dames.

Conclusie na het testen van Völkl skisokken

Völkl heeft een hele complete collectie skisokken op de markt gebracht. We zijn onder de indruk van de collectie en de varianten in sokken. Onze favorieten dragen stuk voor stuk comfortabel en zijn ondertussen talloze keren gewassen. De genoemde varianten hierboven zijn na talloze wasbeurten nog altijd perfect in kleur, vorm en model. De varianten die hier niet besproken worden, kunnen behoorlijk van vorm veranderen door het wassen in de wasmachine, al zijn alle varianten sokken vele malen beter dan bijvoorbeeld de Hema skisokken of andere budget varianten.

 

 

 

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
LIVE: sneeuwdag in Oostenrijk (en nog 85 cm sneeuw onderweg!)
Ook interessant
5 foto’s waarvan je vroeg op wil staan tijdens je wintersport