We zijn gek op thermokleding van merino wol. Merino wol is zacht, anti bacterieel, heeft een optimale vocht afvoerende werking en kriebelt niet. Het enige nadeel aan wollen kleding is dat het relatief prijzig is. En dat je het goed moet onderhouden.

Wanneer je een setje fijne thermokleding bezit en je er graag zuinig mee om wil gaan, dan is het juiste wasmiddel van groot belang. In dit artikel zullen we je stap voor stap uitleggen hoe je het beste je wollen thermoshirt en thermobroek kan wassen voor een langere levensduur. Dit stappenplan geldt trouwens ook voor je technische skisokken.

Stappenplan voor het wassen van wol

Wanneer je het wasmiddel voor wol in huis hebt, kan je de wollen kleding gaan wassen.

 • wol wassen welk wasmiddel
  Voorbehandelen
  Kijk of er vlekken op de te wassen wol zitten. Behandel vlekken voor met Nikwax Wool Wash.
 • Wollen kleding wassen in de wasmachine
  Wol wassen volgens het wasvoorschrift
  Was wollen kleding binnenste buiten in de wasmachine met 50 ml Nikwax Wool Wash. Schud het wasmiddel voor gebruik.
 • Hoe wollen kleding drogen na wassen
  Wollen kleding drogen
  Droog wollen kleding aan de lijn of aan een kledinghanger.

Volg altijd instructies op het waslabel

Volg de instructies op het waslabel nauwkeurig op. Geen instructies te vinden? Voor het wassen van wol geldt over het algemeen:

– Wassen op 30 graden.
– Weinig centrifugeren (draai het toerental laag).
– Geen wasverzachter.
– Niet in de droger (altijd drogen aan de lijn).

Wol wassen voor beter onderhoud

Het wassen van wol roept bij veel mensen vragen op. Hoe warm mag ik wassen, moet ik een speciaal wasmiddel gebruiken en moet wol eigenlijk liggend drogen? De meeste mensen hebben wel eens iets van wol verpest door het verkeerd te wassen en zijn daarom extra voorzichtig.

Toch is het belangrijk om wollen (thermo)kleding regelmatig te wassen. Niet alleen om het vuil te verwijderen, maar ook voor het onderhoud van de technische eigenschappen van wol. Het vocht afvoerend vermogen bijvoorbeeld. Om optimaal vocht af te kunnen voeren, is regelmatig wassen van groot belang. Dus hop, angst aan de kant en even bovenstaand stappenplan doornemen. Dan kan een kind kan de was de doen.

 

Wol wassen
Wol wassen vraagt om een speciaal wasmiddel.

Het juiste wasmiddel voor wol

Wol wassen vraagt om een specifiek wasmiddel. Reguliere alledaagse wasmiddelen zijn te agressief voor wollen kleding. Hierdoor worden de vezels aangetast. Niet doen dus. Nikwax Wool Wash is een duurzaam, milieuvriendelijk wasmiddel speciaal ontwikkeld voor wollen kleding. Met het oog op de natuur en op de functionaliteit van jouw kleding.

Wat doet Nikwax Wool Wash

Nikwax Wool Wash reinigt je wollen thermokleding. Tevens zorgt het ervoor dat het vocht afvoerende vermogen verder geoptimaliseerd wordt. Daarbij voorkomt dit speciale wasmiddel dat je favorieten wollen kleding gaat pluizen. Je koopt dit speciale wasmiddel de sportzaak of online.

Nikwax: duurzaam wasmiddel om wol te wassen

Met de producten van Nikwax zorg je goed voor je outdoor kleding en schoenen, maar ook voor jezelf en het milieu. De schoonmaakmiddelen en onderhoudsmiddelen van Nikwax zijn veilig voor het milieu en veilig voor jezelf. Je kan met Nikwax Wool Wash dus ook gewoon op de hand wassen. Wool Wash is veilig voor je huid en je kan het zonder schadelijke gevolgen door je gootsteen spoelen. Daarbij schaadt het gebruik van Nikwax Wool Wash je kleding niet. Op geen enkele manier. Dat is een fijne gedachte toch?! Je koopt Nikwax producten bij Bever.

Lees hier meer over het gebruik van speciale middelen voor:

0 Commentaren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Eerder verschenen
Skituigje: hoe werkt het en hoe gebruik je het?
Ook interessant
4 fijne hotels voor een wintersport met baby in Oostenrijk